TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Değerli Saat Koleksiyonu Yapmak Üzerine Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Değerli Saat Koleksiyonu Yapmak Üzerine Yorumlar

Mesaj SalihY » 13 Oca 2013, 13:01

Arkadaşlar selam,

Bildiğiniz gibi 2-3 tane yeni saat aldım, niyetim devamlı elden çıkarıp değiştirmek değil de güzel ve değerli saatleri toplamak.. Mümkün olduğu kadar limitli modelleri, saat dünyasında klasik olan modelleri vb.. 5 sene sonra dönüp baktığımda önemli bir koleksiyonum olsun istiyorum. Bu paralelde Patek'te, Rolex'de, IWC'de, AP'de, Breitling, Jaeger vb markalarda mutlaka her koleksiyonda olmalı dediğiniz saatler nelerdir?

Şu an sahip olduklarım ;

Patek Philippe 5550p Limited Edition of 300
Audemars Piguet Schumacher Rose Gold Limited Edition of 500
Audemars Piguet Panda
IWC Top Gun Chronograph
IWC Regulateur

Almak istediklerim listesinde, Patek 5270g var en önemli olarak. Rolex Daytona çelik kasa siyah kadran var, bir klasik olarak. Yach-Master II var, çelik-altın, benim beğendiğim bir saat. Bir de Audemars Piguet 15400 var, lacivert kadran.

Fikirlerinizi bekliyorum :champ:
Kullanıcı avatarı
SalihY

Re: Koleksiyon Yapmak

Mesaj 2fast4u » 13 Oca 2013, 13:40

salihy bu sıtede sızın bılıp benım bılmedıgım bır koleksıyoner mı var acaba ;) bu soru bana göre bu forumu aşar ha akıl ıstersenız cok cıkar ama burada genelde karı gorunce elden saatı cıkaran bır cogunluk mevcut :D tsf de saatleri bırıktırmek out (rus hariç)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj drk » 13 Oca 2013, 13:51

Hassas bir konu, herkesin vereceği cevap bilgisi ve ilgisi oranında farklılık gösterecektir, kendi bakış açıma göre cevaplamaya çalışayım ;)

A. Lange & Sohne, çok üst düzey saatler üreten Alman menşeili bir firma. Koleksiyonunun tamamı klasik saatlerden oluşur. Başlıca rakibi patektir. İşçilik, kalite, vs gibi konularda patek ile baş edebilecek düzeyde olsa da bilinirlik olarak onun gerisindedir. İşin prestij kısmı da, fazlasıyla yoruma açık olacak şekilde, patekin biraz da olsa gerisinde denilebilir. Daha çok bilen alır tarzı bir saattir. Ben olsam şöyle bir modelini koleksiyona eklerdim, datograph ab&auf veya richard lange pour le merite tourbilllon. Az sayıda üretilen özel modeller ama parasının hak edip etmediğinin takdiri size kalmış. Markaya genel olarak bakmanızı öneririm.

Resim

Resim

Audemars Piguet, kesinlikle olmazsa olmazlardan biri benim için fakat tüm modeller arasından dikkatimi en çok çekenler RO/ROO serisi. 15400 yerine 15202 jumbo düşünülebilir, ilk üretilen RO'nun yeniden üretimidir, mekanizması, çapı, kadran rengi ve inceliği farklıdır, her sene çok az sayıda üretilir, bulmak normal modellere göre daha zordur. ROO serisinden en özel ve az sayıda bulunan modeller tourbillon lu versiyonlar. Spor saate bu denli yüksek paralar vermek tartışılır ancak arabada aventador, F12 neyse saatte de bunlar odur.

Resim

Resim

Resim

Genel olarak Blancpain markasına bakmanızı tavsiye ederim. Bilinirliği düşük olmasına rağmen çok üst düzey saatler üretirler, hem klasik hem de spor seriden saatler barındırır bünyesinde. Hatta lamborghini super trofeo yarışlarına ithafen saatler de üretmiştir, belki ilginizi çekebilir ancak alınır mı orası tartışılır.

Breguet markasına bakmanızı tavsiye ederim, çok uzun yıllardır işi saatçilik olan İsviçre'nin önemli markalarından biri, beğendiğiniz model olursa onun üzerinden konuşmak daha sağlıklı olacaktır.

Hublot'a bakabilirsiniz ancak en yakın rakibi olan AP ROO serisinin kendi ürettiği spor saatlerden her açıdan daha başarılı olduğunu düşünüyorum. IWC'ye bakmanızı tavsiye ederim. Bu markadan saatleriniz olduğu için bir tane daha alır mısınız bilemiyorum ancak doğru ve güzel seçimler yapmışsınız bence. Jaeger Le-Coultre'ye mutlaka bakmanızı öneririm, bütün modellerini gözden geçirdikten sonra ilginizi çekecek bir tasarım yakalayacağınıza eminim, kesinlikle yabana atılmaması gereken bir marka. Değişik ve nispeten sade tasarımları bünyesinde barındıran paneraiye bakmanızı öneririm, her sene sınırlı üretim modeller çıkarırlar ve oldukça aranılan saatler haline gelebilir bu modeller.

Gelelim Patek Philippe'ye. Çok özel bir modeline sahipsiniz, bu saatten sonra daha üstüne çıkmak için ya yine limitli yada daha kopmlikasyonlu bir model alınabilir, fiyatlar çok yüksek olsa da tourbillon, minute repeater gibi komplikasyonlu modellere bakılabilir ancak 5270G optimum bir saat bence. Ne eksik, ne fazla, patek denilince aklıma gelen resim.

Resim

Spor saat denilince akla gelen en önemli isimlerden biri de Richard Mille. Çok eski bir firma olmamasına rağmen bilinirliği oldukça yüksek ve kalitesi çok üst düzey. Fiyatlar da haliyle öyle, mutlaka modellerine bakmanızı tavsiye ederim.

Resim

Rolex te alacağınız hemen hemen hiçbir model yanlış olmaz. Birçok ortamda sorunsuz kullanılabilecek saatler, seçimler tamamen zevkinize kalmış.

Oldukça ilginç tasarımlara sahip Urwerk'in modellerine göz atmanızı öneririm. Ayrıca yine İsviçre'nin en önemli üreticilerinden biri olan, klasik tasarımlarda adı her zaman geçen, Vacheron Constantin'e de mutlaka bakmalısınız.

Koleksiyon yapmak yorucu ve pahalı bir iş ancak geriye dönüp baktığınızda işin en eğlenceli kısmı saatleri alırken yaşadıklarınız oluyor, şimdiden kolay gelsin :thumbup:

Markaların hepsini, fotoğraf ve fiyatlarıyla bir arada rahatça görmeniz için linkleri ekliyorum.
:arrow: http://www.my-watchsite.com/watch-luxury/the-brands.html
:arrow: http://www.luxurybazaar.com/class/classid_1_Watches.html
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Bg17 » 13 Oca 2013, 13:53

Bu siniftaki saatlerin yaninda breguet yakisir, modelleri incelemenizi oneriririm.

Bir de a lang and sohne gibi bir alman guzel olur.

Sahsen herkesin en az bir digital saati olmasi gerektigini dusunuyorum, suunto veya breitling in ilginizi ceken modelleri olabilir.

Limited edition larla ilgileniyorsunuz anladigim kadariyla, deger kaybi cok olmasina ragmen bazi ufak ureticiler size daha cekici gelebilir.

Birazdan ustadlar onerileri siralarlar zaten ;) :thumbup:
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Bg17 » 13 Oca 2013, 13:55

Drk yazdı:Hassas bir konu, herkesin vereceği cevap bilgisi ve ilgisi oranında farklılık gösterecektir, kendi bakış açıma göre cevaplamaya çalışayım ;)...

Gec kalmisim bile. :roll:
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj asymptote » 13 Oca 2013, 14:08

2fast4u yazdı:tsf de saatleri bırıktırmek out (rus hariç)

Aynen öyle.. :thumbup:

Salih bey bir koleksiyoner olarak almanız gereken modelleri belirlemişsiniz zaten, bunun üstüne diyecek fazla bir şey yok. Yukarıda önerilen ALS, JLC, Breguet, VC ve AP'den başka bence Girard Perragaux 1966 serisindeki limitli saatlere de bakabilirsiniz. Sanırım bu koleksiyon işinde ulaşacağınız son nokta- Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde piramidin tepe noktası- Isle Of Man'de isteğinize ve zevkinize uygun yaptıracağınız çok özel bir saat olur.. :geek:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj herofb » 13 Oca 2013, 14:18

Şahsen beni yalnızca üst sınıf saat toplamak tamamen mutlu etmezdi ( kesinlikle toplardım tabiki ) ama yanına mutlaka tool watch eklerdim diye düşünüyorum mesela 1-2 digital belki 3-5 oris'in fc'nin güzel kutlu limitedları gibi bence hazır imkanınız varken eskta 1 orta sınıf yerine keyif alacağınız 3-5 daha uygun fiyatlılardan gibi

Bir de nasıl bir koleksiyon düşünüyorsunuz bu da önemli mesela tüm supersport'lar bende olsun mu amaç yoksa yanına bir salon bir off road gibi mi düşünüyorsunuz
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj aleron » 13 Oca 2013, 14:23

2fast4u yazdı:ama burada genelde karı gorunce elden saatı cıkaran bır cogunluk mevcut :D

+1
Kullanıcı avatarı
aleron

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 197 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners