TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sertifikasız Saat Sorunu Bilgi ve Yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sertifikasız Saat Sorunu Bilgi ve Yorum

Mesaj bahdeniz » 12 Mar 2013, 18:47

Merhabalar;

Uzun süredir bir Omega almak istiyordum. Geçenlerde uygun fiyatlı bir -hem de turuncu bezelli- SeaMaster PO buldum. Mağazayla görüşmem sonucu kutu vs mevcut, ama saatin kağıtlarının kayıp olduğunu, bu nedenle fiyatının uygun olduğunu öğrendim. İthalatçı ile yeni bir sertifika için görüştüklerini, cevap beklediklerini, ama söz veremediklerini ilettiler. Şu aşamada faturalı, sıfır alınmak istenen bir saatin sertifikasız olması bana nasıl bir sorun çıkarabilir. Saatin orjinalliğine ya da en kötü ihtimalle çalıntı vs olup olmadığına nasıl emin olabilirim.

Aslında gerçekçi olmak gerekirse telefonla yaptığım görüşmelerde tatmin olmadım değil, orjinalliği konusunda ikna da oldum sayılır. Saat bana kargo ile gelecek, beğenmediğim ya da bir sorun ile karşılaştığım takdirde 1-2 gün içinde iade alabilecekerlini de söylediler. Zira bahsettiğim mağaza küçük, sıradan bir saatçi değil.

Ekspertiz için Omega'nın eski ve yeni ithalatçılarını, hatta bir kaç yetkili bayii ile telefonla görüştüm ancak böyle bir hizmet veremeyeceklerini söylediler.

Sertifikasız bir saatin garantisi olur mu? Servise gitmesi gerekirse olması gerekenden daha yüksek faturalar çıkar mı? Bu ve buna benzer ne tip sorunlarla karşılaşabilirim?

PS: Bu saati ileride satmayacağım, sertifikasızılıktan doğan ikinci el değer kaybı önemli değil.
Kullanıcı avatarı
bahdeniz

Re: Sertifikasız Saat Sorunu Bilgi ve Yorum

Mesaj serdarfb » 12 Mar 2013, 18:54

bahdeniz , tabi ki saati satan bayii çok önemli ama benim size tavsiyem sıfır denilen bir saati sertifikasız bir saat almamanızdır. ;)

Şahsi kanaatim, küçük ve sıradan olmayan bir saatçinin elinde buna benzer bir ürün olmaması gerektiğidir. :?
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj SeRxx » 12 Mar 2013, 19:02

Saate ne kadar fiyat biçtiler ?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj bahdeniz » 12 Mar 2013, 19:04

2500 kalibre olan eski modeli. Çelik bilezikli. 4500 TL.
Kullanıcı avatarı
bahdeniz

Mesaj bahdeniz » 12 Mar 2013, 19:05

SerdarFB yazdı:bahdeniz , tabi ki saati satan bayii çok önemli ama benim size tavsiyem sıfır denilen bir saati sertifikasız bir saat almamanızdır. ;)

Şahsi kanaatim, küçük ve sıradan olmayan bir saatçinin elinde buna benzer bir ürün olmaması gerektiğidir. :?

Aslında ben de sizinle hem fikirim ancak fiyatı çok cezbediyor.
Kullanıcı avatarı
bahdeniz

Mesaj SeRxx » 12 Mar 2013, 19:17

Saatin sıfırı 4,600 CHF.
Saati alıp Omega bayisine götürerek orjinalliğini kontrol ettirebilirsiniz.
Sertifikasız saatin garantisi malesef olmaz; çünkü ne zaman ve nereden alındığına dair bilgiler olmayacağı için garantili ürün işlemi yapılamaz. Saat servise gittiğinde, sertifikasız diye normalden fazla fatura çıkarmazlar. :thumbup:

SerdarFB'nin de dediği gibi satan mağaza çok önemli :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj bahdeniz » 12 Mar 2013, 19:31

Peki yeni saat garantisi dışında, periyodik bakım yapıldıktan sonra verilen garantiye ilgili bir problem olur mu?
Kullanıcı avatarı
bahdeniz

Mesaj onuratamer » 13 Mar 2013, 10:39

Bence olmaz, bakimdan sonra verilen garantiyle fabrika (yeni saat) garantisinin arasinda bir baglanti yok. Fiyat gayet iyi, icinize sindiyse, saticiya guveniyorsaniz alin gitsin. Soz konusu satin teshir - veya fuar urunu oldugunu zannediyorum, detayli bir inceleme yapmaniz yeterli olacaktir.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 197 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners