Merhabalar;
Uzun süredir bir Omega almak istiyordum. Geçenlerde uygun fiyatlı bir -hem de turuncu bezelli- SeaMaster PO buldum. Mağazayla görüşmem sonucu kutu vs mevcut, ama saatin kağıtlarının kayıp olduğunu, bu nedenle fiyatının uygun olduğunu öğrendim. İthalatçı ile yeni bir sertifika için görüştüklerini, cevap beklediklerini, ama söz veremediklerini ilettiler. Şu aşamada faturalı, sıfır alınmak istenen bir saatin sertifikasız olması bana nasıl bir sorun çıkarabilir. Saatin orjinalliğine ya da en kötü ihtimalle çalıntı vs olup olmadığına nasıl emin olabilirim.
Aslında gerçekçi olmak gerekirse telefonla yaptığım görüşmelerde tatmin olmadım değil, orjinalliği konusunda ikna da oldum sayılır. Saat bana kargo ile gelecek, beğenmediğim ya da bir sorun ile karşılaştığım takdirde 1-2 gün içinde iade alabilecekerlini de söylediler. Zira bahsettiğim mağaza küçük, sıradan bir saatçi değil.
Ekspertiz için Omega'nın eski ve yeni ithalatçılarını, hatta bir kaç yetkili bayii ile telefonla görüştüm ancak böyle bir hizmet veremeyeceklerini söylediler.
Sertifikasız bir saatin garantisi olur mu? Servise gitmesi gerekirse olması gerekenden daha yüksek faturalar çıkar mı? Bu ve buna benzer ne tip sorunlarla karşılaşabilirim?
PS: Bu saati ileride satmayacağım, sertifikasızılıktan doğan ikinci el değer kaybı önemli değil.