Arkadaşlar merhaba,
Foruma yeni katıldım, hepinizi selamlıyorum.
Bİr süre inceledikten sonra aklımdaki soruya bir cevap bulamayınca yeni bir konu başlığı açma gereği duydum, tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Halihazırda zamanımın çoğunluğunda Steinhart Ocean One Black'i takmaktayım. Bir süredir kullandığım bu saatten çok memnunum. Özellikle saatin ağırlığı ve çelik kordununun bileğimdeki tok duruşu beni çok mutlu ediyor. Şekil olarak da hep istediğim bir model olan "submariner" benzeri ki bu da harika.
Şimdilerde ise mavi/lacivert bir dalış saati peşindeyim. "Helson Shark Diver 45" tam istediğim bir saat, önümüzdeki ay siparişini vereceğim.
Ayrıca bir süredir Orient yetkili satıcılarında gördüğüm mavi Mako XL de beni çok etkiliyor... Denedim, 42mm Steinhart güzel ama, 44.5mm Orient müthiş. Orient çok keyifli bir seçim olabilir diye düşünüyorum. Ankara'da fiyatı 450 TL'ye kadar indiler. Saatin tek beğenmediğim yanı çelik kodonu. Saate laci/gri NATO/ZULU kayış almayı planlıyorum ancak bir de iyi bir çelik kayış bulmak isitiyorum.
Biraz İnternette dolaştıktan sonra bir de ne göreyim. Bizim 44.5mm Mako XL'a ilave olarak 46mm'lik Mako II den bahsediliyor. Mako II'nin kayışının benim istediğim tarzda daha dolgun olduğu yorumu yapılıyor. Fiyat da $140 (ücretsiz kargo) civarı... Kafam karıştı. Aşağıdaki iki soruma cevap arıyorum:
1. Mako II gerçekten Mako XL'dan daha büyük ve kayışı daha kalın farklı bir saat midir?
2. Mako XL için uygun 22mm iyi bir çelik kordon tavsiye edebilir misiniz?
Teşekkürler,