TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Mako XL ve Mako II Çelik Kordon Tavsiyesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Orient Mako XL ve Mako II Çelik Kordon Tavsiyesi

Mesaj flyingfish » 25 Eyl 2014, 02:00

Arkadaşlar merhaba,

Foruma yeni katıldım, hepinizi selamlıyorum.
Bİr süre inceledikten sonra aklımdaki soruya bir cevap bulamayınca yeni bir konu başlığı açma gereği duydum, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Halihazırda zamanımın çoğunluğunda Steinhart Ocean One Black'i takmaktayım. Bir süredir kullandığım bu saatten çok memnunum. Özellikle saatin ağırlığı ve çelik kordununun bileğimdeki tok duruşu beni çok mutlu ediyor. Şekil olarak da hep istediğim bir model olan "submariner" benzeri ki bu da harika.

Şimdilerde ise mavi/lacivert bir dalış saati peşindeyim. "Helson Shark Diver 45" tam istediğim bir saat, önümüzdeki ay siparişini vereceğim.

Ayrıca bir süredir Orient yetkili satıcılarında gördüğüm mavi Mako XL de beni çok etkiliyor... Denedim, 42mm Steinhart güzel ama, 44.5mm Orient müthiş. Orient çok keyifli bir seçim olabilir diye düşünüyorum. Ankara'da fiyatı 450 TL'ye kadar indiler. Saatin tek beğenmediğim yanı çelik kodonu. Saate laci/gri NATO/ZULU kayış almayı planlıyorum ancak bir de iyi bir çelik kayış bulmak isitiyorum.

Biraz İnternette dolaştıktan sonra bir de ne göreyim. Bizim 44.5mm Mako XL'a ilave olarak 46mm'lik Mako II den bahsediliyor. Mako II'nin kayışının benim istediğim tarzda daha dolgun olduğu yorumu yapılıyor. Fiyat da $140 (ücretsiz kargo) civarı... Kafam karıştı. Aşağıdaki iki soruma cevap arıyorum:

1. Mako II gerçekten Mako XL'dan daha büyük ve kayışı daha kalın farklı bir saat midir?
2. Mako XL için uygun 22mm iyi bir çelik kordon tavsiye edebilir misiniz?

Teşekkürler,
Kullanıcı avatarı
flyingfish

Re: Orient Mako XL ve Mako II Çelik Kordon Tavsiyesi

Mesaj raven » 25 Eyl 2014, 11:39

mavi mako xl için kahve rengi deri kayış çok şık olur. :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj seastar1000 » 25 Eyl 2014, 16:45

ıyı gunler ben forumda bır arkadastan mako xl saat aldım celık kayıslı olarak satılıyordu zaten saat kullanılmamıstı ve 300 tl ye satılıyordu
orıent saat ozellıkle mako yada mako xl almayı dusunuyorsanız forumdakı 2. el kosesını takıp etmenızı onerırım
cok daha ucuza temın edersınız
Kullanıcı avatarı
seastar1000

Mesaj flyingfish » 26 Eyl 2014, 08:08

İkinci el saati tercih etmiyorum, onun yerine daha az bütçeli bir saati yeğliyorum. Tabi bu fikrim zamanla değişebilir :) Saati dün akşam aldım. Çok beğenerek takıyorum. Aslında koyu kahverengi tok duran deri bir da kayış mantıklı olabilir... Ankara'da NATO kayış ve iyi deri kayışlar satan yerleri bulmam gerekecek...
Kullanıcı avatarı
flyingfish

Mesaj sinanarmy » 06 Kas 2014, 20:44

arkadaşlar mako 2 ile mako xl arasında ne fark var mako 2piyasada yok ama bazı sitelerde mako 2 466mm çap yazıyor? CEm kodu ile
Kullanıcı avatarı
sinanarmy

Mesaj Aslanbey » 29 Ağu 2019, 21:13

orient mako xl saat için internetten kayış sipariş etmek istiyorum, ama kaç mm kayış boyutu olduğunu birisi söyleyebilir mi ?
Teşekkür ediyorum .
Kullanıcı avatarı
Aslanbey

Mesaj ÜmitYüksel » 29 Ağu 2019, 21:57

Aslanbey yazdı:orient mako xl saat için internetten kayış sipariş etmek istiyorum, ama kaç mm kayış boyutu olduğunu birisi söyleyebilir mi ?
Teşekkür ediyorum .

22 mm lug aralığı
Kullanıcı avatarı
ÜmitYüksel

Mesaj ibrahim223 » 29 Ağu 2019, 23:46

22 mm lug aralığı..
Çelik kordonu fena sayılmaz ama nato, deri, perlon ya da kauçuk kordonların tamamıyla uyum sağlayan bir model [emoji106]Resim

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 164 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners