TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Modern Tasar覺mlar覺n Saatlere Etkisi

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Modern Tasar覺mlar覺n Saatlere Etkisi

Mesaj Frax » 25 ub 2010, 00:21

Hayat覺m覺z覺n her an覺nda varolan saatlerin ge癟miten g羹n羹m羹ze doru, zaman i癟erisinde "cep saati" tasar覺m覺n覺n boyutlar覺n覺n k羹癟羹lerek kolumuza uygun hale gelmesi ile belirli bir bi癟im olutu saatlerde.襤lk kol saatinden bu yana "klasik" olarak tabir edilen modeller olutu.Bir癟ok markan覺n g羹n羹m羹zde de en temel 羹r羹n羹 bunlar.Ancak gelien teknolojinin yan覺nda tasar覺mda da farkl覺 alternatiflerin talep edilmesi tasar覺mlar覺n gelimesine ve modellerin 癟eitlenmesine yol a癟t覺.nceleri Rolex, AP Royal Oak, Omega constellation gibi belirli kal覺plarda modeller varken imdi Dewitt WX1 gibi, Dewitt Incognito gibi, Urwerk gibi al覺覺lm覺覺n d覺覺nda saatler var.Bu modellere bak覺 a癟覺n覺z nedir?Tasar覺m sizce daha da farkl覺lamal覺 m覺 yoksa klasikten amamal覺 m覺?

Dewitt WX1
Resim

Dewitt Incognito
Resim

Urwerk UR-202
Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Re: Modern Tasar覺mlar覺n Saatlere Etkisi

Mesaj Clk » 25 ub 2010, 00:31

Frax bu saatlerin teknolojilerine sonuna kadar saygim var. Sonucta yaratici bir zekanin ortaya koydugu calismalar.

Dizayn olarak cok uc noktada olduklari icin benim tarzim degil. Bu dizayn anlayisi ya kullananin tapacagi yada bakanin bu ne diyecegi keskin bir tarz.

Sonuc: Ben almayayim, alan olursa da engel olmayayim :)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Frax » 25 ub 2010, 01:03

Ayn覺 ekilde d羹羹n羹yoruz bu konuda.Ben de iki ayr覺 kutupta fikirler ortaya 癟覺karacak saatler olduu kan覺s覺nday覺m bu saatlerin.繹yle bir mant覺k y羹r羹t羹yorum.Diyelim bir koleksiyonerin istedii say覺da k繹kl羹 markalara ait saatleri var.rnein Breguet,Patek,Vacheron gibi.Yine bir saat tercih edecek olsa bu saatleri farkl覺l覺k ad覺na tercih eder mi?Ben b繹yle biri olsam yine de tercih etmem san覺r覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Mesaj 2fast4u » 26 ub 2010, 19:33

Bu saatler bana gore sektorun geldigi noktayi anlatan ruya modeller yada denemeler .Belkide su an bize garip gelen modellerin siradan olacagi yillarin bir habercisi bile olabilir.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj Frax » 27 ub 2010, 11:47

Led'li saatler yayg覺nlat覺 son d繹nemde asl覺nda.Olduk癟a normal bile geliyor u an g繹r羹nce insanlara.Y覺llar sonra bile klasiklere dokunmas覺nlar da ne yaparsa yaps覺nlar :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Mesaj nickynick » 13 Mar 2010, 19:55

Bu tasar覺mlar覺n hemen hemen hepsi 癟ok ciddi az say覺da limitli (1-5-30) saatler. Bir bak覺ma markalar覺n ses getirmek i癟in tasarlad覺覺 saatler. G羹ncel hayatta birisinin kolunda g繹rmenin neredeyse imkans覺z olduu saatler. Bu gibi tasar覺mlar, yenilikler her zaman olacakt覺r, olmal覺d覺r. Multi-Milyarderlerin d羹羹nebilecei saatler belki de, ama bize de g繹z zevki sunuyor sonu癟ta :)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Mesaj Zemberek » 14 Mar 2010, 16:28

Nicky Nick son mesaj覺n覺za kat覺l覺yorum hatta akl覺ma hemen "MB&F - HM1" geldi son c羹mlenizden sonra. Hatta tam olarak akl覺ma gelen Sean Connery'nin barol oynad覺覺 bir milyarder, arkada覺yla sohbet eder, arada kalk覺p i癟ecek bir eyler doldururken g繹r羹n羹r kolundaki saat :D

Frax, dediiniz gibi bir kolleksiyoncu olma imkan覺m olsa, tamamen klasik modellerin d覺覺nda hi癟 d羹羹nmeden bu saatleride eklemek isterdim :) zellikle de "Cabestan Winch"in kolleksiyonumda olmas覺 g羹zel olurdu. Ama asla ledli saatleri asla almazd覺m, inan覺lmaz itici geliyorlar.
Kullan覺c覺 avatar覺
Zemberek

Kay覺t: 08 Mar 2010, 03:36

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Solestar ve 166 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners