MertYe yazd覺:ahsen 80 y覺ll覺k saat ise bayad覺r bir kenarda yat覺yordur diye d羹羹n羹yorum. Tabiki her hafta para vermek dorudur veya yanl覺t覺r demeyeceim bu sizin bu ie ay覺rabileceiniz b羹t癟eye bal覺. Eer bu kadar beklediyseniz biraz daha bekleyin yaptirabileceiniz zaman yapt覺r覺n.
Yaptirabileceiniz zaman dediim sadece maddi anlamda deil manevi anlamda da bu saatle ugrasabilecek ve sab覺rla bekleyebileceiniz bir zaman yap覺n bu ii. Belki bir sonraki seferde 癟al覺acak belkide 10 defa daha getirip g繹t羹rmeniz gerekecek. Bunun bilinciyle hareket ederseniz sizin a癟覺n覺zdan daha sal覺kl覺 olur diye d羹羹n羹yorum.
Saat yakla覺k 8-9 sene bekledi.. dedem 繹ld羹羹nden beridir 癟al覺mad覺.. Sonra ben 癟覺kard覺m, tozunu sildim, saat癟iye bak覺ma g繹t羹rd羹m.. temizleme yapma vs.. Sonra boyad覺m, vernikledim, 繹zenle bak覺m yapt覺m... imdi 癟al覺覺r halde.. Gong sesleri dahil herey problemliydi.. imdi ise t覺k覺r t覺k覺r 癟al覺覺yor.. Tek sorunum kald覺 u ileri gitme meselesi..
Saate zaman ay覺r覺yorum.. Asl覺nda bunda bir problem yok. Ama dediim gibi, mesela saat癟i gong sesini yapamam dedi, normalden h覺zl覺 癟al覺yordu.. Sonra ikinci kez saat癟iye g繹t羹rd羹羹mde (durma problemi vard覺 o zamanda) onuda yapt覺m dedi.. Yani yap覺lmaz dediini bile unutmu.. Baz覺 esnaflar ne yaz覺k ki b繹yle.. Baka bir saatiye g繹t羹r羹n diyeceksiniz, bu satten anlayan yak覺n b繹lgede bir tane saat癟i buldum.. dierleri eski saat anlamay覺z dediler..
Asl覺nda benim burada 繹renmek istediim ey u. Saatn h覺zl覺 gitme problemini bilenler yada yaayanlardan bir ka癟 bilgi almak istedim.. yani bu problem nedir, neyin nesidir diye.. Basit midir, yoksa daha derin problem midir diye y繹nlendirilmeyi bekledim a癟覺k癟as覺.. Yani saat癟iler ii allaha b覺rak覺yor.. Ama bilip gidersem adama s繹ylerim, anlat覺r覺m yada bir daha b繹yle kand覺r覺lmam diye d羹羹n羹yorum..