1. sayfa (Toplam 7 sayfa)

Audemars Piguet Hakkında Dillendirilmemiş Bazı Gerçekler

MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2016, 15:05
afl
Bugün yabancı forumlara göz gezdirirken iki ayrı AP şikayeti gözüme çarptı. Bunların ikisi de herhangi bir kullanıcı değil, AP ve diğer önemli markalar tarafından gayet iyi bilinen, forumlarda bilinen, horoloji bilgisine güvenilen ciddi ve önemli koleksiyonerler.

AP halihazırda horoloji dünyasında Vacheron Constantin ve Patek Philippe ile en tepeye konularak kutsal üçlü olarak anılıyor. 1875 yılında kurulup 141 yıldır, Jules Audemars ve Millenary gibi değişik ve önemli fakat popüler olamayan modeller üretmekle beraber bütün popüler ününü hepi topu 44 yıllık Royal Oak ve sonraki Royal Oak Offshore ile kazanmış olması bile bu ünvanı haketmediğinin göstergesi bence. Hele bir de dışarıda kalan Breguet, Zenith, Jaeger LeCultre hatta Rolex gibi markaları ve bunların horoloji dünyasına katkılarına bakarsak olay iyice absürdleşiyor.

Konumuza dönersek; AP'nin bu bence biraz abartılı şöhreti ve insanların pozitif önyargısı diğer kusurlarının da göz ardı esilmesine araç oluyor. Çok abartmayayım ama arızasız AP duymadım desem yeridir. Üstte bahsettiğim iki kişiden biri saatin düzgün çalışmadığından (istediği zaman durup istediği zaman çalışması gibi) bahsediyordu diğeri ise çelik bileziğin klipsinin parçası ve onu tutan vidanın düşmesinden. Resimde görebilirsiniz.

Resim

Şimdi listelersek
1- üstteki klips - vida sorunu
2- üstteki düzensiz çalışma sorunu
3- Ben kendi Jumbomu aldıktan 1 hafta sonra ilk kez taktım ve farkettim ki akrep ve yelkovan boşa dönüyordu. AP butiğe götürdüğümde açabileceklerini söylediler ama daha iyisi (hiç kullanılmamış olduğundan) servise gönderelim gerekirse de size yenisini verelim dediler. Her ikisinin de süresi 3 ayı bulacaktı. Sonuçta bir küçük pinin kırılmış olduğunu ve bunun kalite kontrolde anlaşılmamış olduğunu söyleyip saati tekrar sıfır verdiler. Siz saatlerin son kontrolünü winderda yapmıyor musunuz nasıl olur bu dediğimde tatminkar cevap alamadım.
4- Bir numaralı problemi saati aldıktan 1 yıl sonra ben de yaşadım. Saat elimdeyken olduğu için hem vidayı hem de parçayı kolayca buldum. İnadına servise götürdüm, beş dakikada yaptılar.
5- Forum arkadaşlarımızdan biri de kendi AP sini aldıktan çok kısa bir süre sonra kurma kolu ve tepe ile sorun yaşadığından ve servis gördüğünden bahsetmişti.
6- Bir başka forumdaşımız da 5 numaralı problemi birebir yaşadığını söylemişti. (her iki arkadaşımız da burayı okur ve gerekli görürlerse ilave yaparlar)
7- Yurtdışında yabancı bir dostum güç rezervinin 24 saatten bile kısa kalması sebebiyle yeni saatini değiştirdiğini söylemişti.

Sonunda bugün ilk bahsettiğim bu iki kişinin şikayetlerini duyunca da bu başlığı açmak istedim. Anladığım kadarıyla aslında hata oranı diğer markalara göre oldukça yüksek ama bir şekilde fazla dillendirilmiyor gibi geldi bana.
Tecrübesi olanlar paylaşırsa daha iyi fikir sahibi olabiliriz. Ya da kim bilir belki de ben paranoya yapmışımdır :roll:

Re: Audemars Piguet hakkında dillendirilmemiş bazı gerçekler

MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2016, 15:33
sedir
Bu konuyu takdir ediyor ve paylaşımını faydalı bulduğumu söylemek istiyorum. Tüketici şikayeti konusu ülkemizde yeni yeni önem kazanıyor. Üstelik kendini yükseklere konumlandırmış marka/firmalarda ister istemez beklenti de ona göre yükseliyor. Onun için bu gibi konular bilinmeli ve firmaların yaklaşımı konusu da tüketiciler tarafından öngörülmeli ki başka tüketiciler kendini ona göre ayarlasın.

Not: Konuyu sulandırmamak için burada ayrıntılandırmayacağım ama ben de Mercedes Benz Türkiye ile 6 yılı aşan bir tüketici sorunu yaşadım ve hiç de müşteri dostu davranmadıklarını, adil bile olmadıklarını gördüm.

Re: Audemars Piguet Hakkında Dillendirilmemiş Bazı Gerçekler

MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2016, 16:51
archer75
Benimde yabancı forumlarda karşılaştığım durumlar oldu. İşin bir diğer kötü tarafıda servis sürelerinin çok uzun olması, 3 ay kısa kalmış burada.
Diğer kullanıcıların yorumlarını merak ediyorum, burdaki sayıdan bize bir fikir verecektir. Genelde Royal Oak serisi kullanılyor ama forumda RO, ROO, Diver ve de az da olsa ROC vardır diye düşünüyorum.
Kerem bey'i konuyu açtığınız için teşekkür ederim.,

Re: Audemars Piguet Hakkında Dillendirilmemiş Bazı Gerçekler

MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2016, 18:07
Khan
Oldum olası sevmemiştim zaten APyi, bana göre bir jlc hiç değil.

Ama jlc bu gün saatlerinin üstündeki fiyatlara fazladan 1 sıfır atsa onu da bayılarak alırlar.

:)

Re: Audemars Piguet Hakkında Dillendirilmemiş Bazı Gerçekler

MesajGönderilme zamanı: 04 Ağu 2016, 21:49
hakan1970
Gerçekten çok şaşırdım[emoji15]. Dillendirilmiyor muhakkak ki.


Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Audemars Piguet Hakkında Dillendirilmemiş Bazı Gerçekler

MesajGönderilme zamanı: 05 Ağu 2016, 05:34
Clk
Sana teklif ettigim AP RO GMT BLNR teklifini unut :lol:

Eklenmesi gereken bir diger problem ise AP ROO'larda ki chrono modülü problemi. Dubois depraz tarafindan üretilen bu modül AP mekanizmanin üzerine monte ediliyor. Problem bu konstrüksyonun darbelere dayanikli olmamasi ve diger kronograf mekanizmalara göre problemli olmasi ve kisa süreler ile yüksek faturali servis ihtiyaci duymasi.

AP ROO NAVY dizaynina asik olmama ragmen bugüne kadar bana o saati aldirtmayan nedenler bunlardir.

Bunlari söylerken Genta'nin yapmis oldugu dizaynin halen dünyada ki en güzel saatlerden bir tanesi oldugunu belirtmeden gecmemek lazim :champ:

Re: Audemars Piguet Hakkında Dillendirilmemiş Bazı Gerçekler

MesajGönderilme zamanı: 05 Ağu 2016, 09:31
afl
Clk yazdı: Bunlari söylerken Genta'nin yapmis oldugu dizaynin halen dünyada ki en güzel saatlerden bir tanesi oldugunu belirtmeden gecmemek lazim :champ:


Ne yazık ki markanın imajı ve yeri ile teknik kalite seviyesi pek birbiriyle örtüşmüyor. Ama yukarıdaki sözüne katılıyorum hatta denediğim / kullandığım tüm saatler içerisinde RO en ergonomik olan ve bileziği açık ara en rahat olan diyerek artırıyorum.

Re: Audemars Piguet Hakkında Dillendirilmemiş Bazı Gerçekler

MesajGönderilme zamanı: 05 Ağu 2016, 10:00
ltf
Benim Cartier'i almadan önce forumdan 2. El AP RO tavsiyesi gelmisti, ben de modeli cok begeniyorum diye baslamistim arastirmaya, ayni sizler gibi ben de yavanci forumlarda onlarca yuzlerce sikayet basligi gormustum. Ayni sekilde basit islemler icin cikarilan faturalar da cabasi, butun bunlar goz onunde bulunduruldugunda ben de APden vazgecmistim. Simdi bu baslikla goruyorum ki iyi ki de oyle bir karar almisim. boyle bilgilendirici bir baslik icin tesekkurler afl :thumbup: