TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Dubai ve Saat

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Dubai ve Saat

Mesaj Clk » 24 Mar 2010, 08:21

Arkadaslar merhaba,

2 hafta sonrasinda geri dönmek ve sizler ile bu platformu tekrar paylasabilmek guzel.

Insan bos zamaninda hobilerine zaman ayirmak istiyor ve Dubai saat cenneti olarak nitelendirilebilecek bir sehir. Yok, yok. Kaldigim otelde bile Panerai, Rolex, Hublot, Blancpain, Tag Heuer, Omega, Blancpain, Patek Phillipe, RJ, AP v.s. her türlü saatte neredeyse tüm koleksiyonlari ile ulasmak mumkundu.

En son 2008 yilinda Dubaide idim ve o donemde Dubai Mall, Burj Khalifa (Burj Dubai olarak meshur dunyanin en yuksek binasi) ve The Palm halen yapim asamasinda idi. The Palm gercektende dunyanin 8. harikasi. Eminim ki bundan 1000 sene sonra insanlar 2000'li yillarda ki en yuksek teknolojinin UAE'te oldugunu dusunecekler. The Palm ve kaldigim otel ile ilgili detaylari baska bir baslik altinda konu disi olarak paylasacagim.

Ilk firsatta yolum Dubai Mall'a dustu. Taksi ile park alanina girdikten sonra abartisiz 5 dakika park icerisinde arac ile hareket halindesiniz ki sizi kapiya goturebilsin :) Tabiki ile aradigim sey saat dukkanlari oldu. Her kose basina bir info desk koyduklari icin oryantasyon problemi yasamiyorsunuz. Gordugum manzara karsisinda sok oldum. Breguet, Panerai, Richard Mille, Chronoswiss, Tag Heuer, Zenith, Blancpain, Chopard, Omega, Cartier, Rolex, Patek Phillipe, IWC v.s. akliniza gelebilecek her marka kendi markasi ve magazasi altinda temsil ediliyor. Ahmed siddiqi ve Sons dukkani olmayan markalari (Graham v.s.) gayet basarili bir sekilde temsil ediyor. Kisacasi yok, yok :)

Boyle bir cennette ilk olarak ilgilendigim fiyatlar oldu. Sunu soyleyebilirim ki yukselen Dirham/Euro yada Dirham/USD kuru nedeni ile fiyatlar avrupadaki ile neredeyse ayni.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Dubai ve Saat

Mesaj Clk » 24 Mar 2010, 08:30

Dolayisi ile Turkiye fiyatlari ile karsilastirildiginda yuksek denebilecek pozisyondalar. 1-2 sene icerisinde fiyatlar kurdan dolayi %20 artmis. Indirim verme konusunda hicbir zorluk cikartmiyorlar ama verilen %10-15 arasinda ki indirim ile bile neredeyse hicbir avantajiniz yok.

Komik olan sey su ki, Duty Free fiyatlari sehir fiyatlarindan daha yuksek bile kaliyor. Bulabildigim tek avantajli fiyat Longines celik/altin spor modeli idi.

Belirtmek gereken sey su ki hayatimda ilk defa 1 milyon Euroluk bir saati canli olarak gordum :) 1 milyon Euro'yu bir saate verirmiyim???? Saate verecek 1 milyom Euro'm olmadigi icin konusmaninda bir anlami yok diye dusunuyorum :)

Dubai'de Whole Sale Markt diye nitelendirilen bizdeki Sirkeci mantiginda bir alisveris merkezi var. Genellikle yerel toplum buradan alisveris yapiyor. Altindan, saate, bulasik makinesinden, takim elbiseye herseyi bulmak mumkun. 40 milyona bir takim elbise almaniz mumkun ama 4600 Euro'dan asagiya Milgauss GV mumkun degil. Eski Submariner icin Wholesale fiyati 4000 Euro!!!!!

Yine bir ornek ile aciklamak gerekirse Tag Heuer 17RS2 buyuk bir pazarlik sonucunda 4200 Euro sonunda da 4000 Euroya indi. Almanya EBAY yetkili bayi fiyati 3800 Euro!!!! Hem 200 Euro pahali hem de ayni bile olsa yasadigim ulkede ki insanin para kazanmasi bana daha mantikli geliyor.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 24 Mar 2010, 08:36

Kisacasi mantigi olmadigi icin herhangi bir alisveris yapmadim. Ama sizler icin cep telefonu ile bir kac fotograf cekme sansim oldu.

Resim
IWC ve Panerai (Dubai Mall)

Resim
Rolex, Piaget, Brequet (Dubai Mall)

Resim
Bol miktarda Defy sergileyen Zenith (Dubai Mall)

Resim
Halkin markasi Omega :) (Dubai Mall)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 24 Mar 2010, 08:41

Resim
Inanilmaz bir guzellikte sergilenen ve mukemmel konumlandirilmis Cartier

Resim
Patek Phillipe Vitrin

Resim
Patek Phillipe Vitrin

Resim
Patek Phillipe Vitrin
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 24 Mar 2010, 08:44

Resim
Van Cleef & Arpels Dubai Special (Midnight in Dubai)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj nickynick » 24 Mar 2010, 11:06

Harika bir tatil geçirmişsin clk, izlenimler ve paylaşımlar için çok teşekkürler. Ama en güzeli de ne biliyor musun? Aramıza geri dönmen :)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Wwtr » 24 Mar 2010, 11:50

Bilgiler için teşekkür ederim.Batılı devletlerin petrol zengini arap piyasasını keşfetmeleri sonucu böyle güzel firmaları ve mağazalarını bu şekilde görmek mümkün oldu.Umarım yakın tarihte bizim AVM'lerde açılan saat mağazalarının da sayısı artar.Kanyon,İstinye Park ve Galleria'daki Sami Saatleri dışında büyük AVM'ler olarak adlandırılan yerlerde bu tip özelleşmiş mağazalar pek göremedim.Asya tarafına haksızlık olmasın orayı fazla bilmiyorum.
Bu arada umarım tatiliniz güzel geçmiştir. :)
Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Mesaj Bond » 24 Mar 2010, 13:45

Hoşgeldin Clk, hem iş hem tatil olarak verimli geçmesine sevindim. Dubai'den saat alışverişi yapmak isteyen üyeler içinde harika bir bilgilendirme yazısı olmuş.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: heyb ve 228 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners