TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF ve Üyeleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

TSF ve Üyeleri

Mesaj Clk » 17 Nis 2010, 11:13

Arkadaslar merhaba,

TSF'nin online olusundan bugüne 6 aylik bir süre gecti. Bu 6 aylik süre icerisinde alt yapi olusturmak, saatler ve mekanizmalari ile ilgili bilgileri toparlamak sizler ile paylasmak, videolar ve resimler ile incelemeleri desteklemek, saat üreticilerinin tarihlerini sizlere tasimak adina cok calistik ve sonucta sektör ile alakali her kurulus ve sahsin begenisini kazanan saygin bir platform ortaya cikarttik.

Zaman icerisinde ki gelisimimiz, hem üye sayimiza hem de forumda ki aktivitenin artmasina yansidi. Katilim arttikca forum renklendi, renklendikce de güzellesti. Bu paylasimlarin sonucunda konularda daha da derinlesme saglandi. Sorulan sorulardan ögrendik, ögrendikce ilgimiz arrti, ilgimiz arttikca zaman makinelerine ve saat kültürüne bakis acimiz degisti.

Hic kuskusuz ki TSF aktif ve pasif üyeleri ile gelisimine devam edecektir. Bu sürecte sizlerin destekleri ve bizlerden beklentileri cok önemli. Bu forumda yapilan her aktivite, paylasilan her konu ve bilgi bizler icin... Kimi zaman atladigimiz, üzerine düsmedigimiz yada unuttugumuz noktalar var ki bu konuda sizlerin yönlendirmeleri önem kazaniyor.

TSF'den beklentilerinizi paylasirsaniz, gelecekte ortaya cikacak cok renkli bir forumun bir parcasi ve yapi taslarindan birisi olmus olacaksiniz. Eksikligini hissettiginiz, yapilmasini istediginiz, paylasimini eksik buldugunuz her konuyu bizler ile paylasin. Özel Mesaj yada bu baslik altinda göndereceginiz her elestiri yada yönlendirme ilgi ile degerlendirilecek ve sizlere mutlaka doyurucu bir cevap ile geri dönülecektir.

Saat bir kültür, kültür ise yasam tarzimizdir. Paylasmak ise ortak bir kültürün ilk adimi.

Saygilarimizla
TSF
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: TSF ve Üyeleri

Mesaj Zemberek » 17 Nis 2010, 21:41

Nice 6 aylar dilerim, benim forumda en büyük eksikliğini hissettiğim kaynak sözlük. Çok fazla teknik terim içeren bir konu olmasından dolayı ve terimlerin pek çoğunun Türkçe karşılığının bulunmaması, saatlere yeni ilgi duyanların konuları anlaşılmasını zorlaştırıyor.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Frax » 18 Nis 2010, 01:39

zemberek yazdı:Nice 6 aylar dilerim, benim forumda en büyük eksikliğini hissettiğim kaynak sözlük. Çok fazla teknik terim içeren bir konu olmasından dolayı ve terimlerin pek çoğunun Türkçe karşılığının bulunmaması, saatlere yeni ilgi duyanların konuları anlaşılmasını zorlaştırıyor.

Bu bana konuştuğumuz konuları hatırlattı.Çok ama çok önemli bir konu kesinlikle.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj 2fast4u » 18 Nis 2010, 22:50

basarilar dilerim.....
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 21 Nis 2010, 17:01

Tesekkürler 2fast4u. Hep beraber iyi günlere.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Zemberek » 22 Nis 2010, 04:13

Sayın Clk, benim bir aklıma bir konu daha geldi. TSF'de nasıl saat bulunabileceğini anlatan bir yazı olsa nasıl olur? Şunu demek istiyorum X sitesinde bir saat buluyorum tabi doğru dürüst hakkında bilgi yok (ödeme ile ilgili onlarca detay mevcut tabi :D) doğal olarak hemen markanın sitesine gidiyorum ama saatin X sitesindeki kodu markanın sitesinde bulunmuyor, aynı durum tam tersi için de geçerli. Herkes kendi standardını uyguladığı için bulunmuyor. Belki basit bir ayrıntı ama çözüm bulamadım, sizler nasıl buluyorsunuz aradığınızı? Bu konunun sebebi de yine sizsiniz tabi :D, "Seiko 7s Serisi ve Miyota (Citizen) 82 Serisi Tanıtım Bilgi" yazınızı okuduktan sonra aramaya başladım Miyota mekanizmalı saatleri ve bulamıyorum :D.
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Clk » 22 Nis 2010, 08:29

Zemberek, saat sektörü o kadar büyük ki; bu sekilde bir database maalesef yok. Keske talep ettigin gibi bir calisma olmus olsa. Örnek, capa göre, mekanizmaya göre v.s.... Bu noktada cikaza giren olay, her gün yeni bir saat modelinin cikmasi ve böyle bir saat arama motorunun güncellenmesinin neredeyse imkansiz olmasi.

Ben bu tip bir saat arar iken arama kriterlerini daraltarak bulmaya calisiyorum. Mesela Miyota mekanizmali bir saat ararken ayni zamanda cap bilgisi giriyorum. Ör. 40mm automatic miyota movement yada miyota movement day-date v.s. Bu sekilde karsina yüzlerce saat cikiyor.

Diger bir eksiklik ise saat satan site yada insanlarin alicilarin %85'i gibi bilincsiz olmasi. Sonucta bu ilgi ve alaka meselesi. Hepimiz otomobil kullanabiliyoruz, peki kacimiz araccin teknik detaylarini tam olarak biliyor? Kac kisi yeni Jant/lastik secerken Jant/lastik kombinasyonunu kafadan dogru olarak hesaplayabiliyor? Bu örnekler gibi luks saat sektörü disinda kalan üreticilerve saticilar da maalesef bilgi anlaminda kisir.

Talep etmis oldugun arama 100% efektif olarak neredeyse imkansiz. Belki baska bir arkadas farkli bir fikir verebilir.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 22 Nis 2010, 12:38

Alışverişsaati gibi bir sitede bile detaylı arama yokken bunun yapılması imkansız bence.Hele ki mekanizmaların ayrıntılı dahil edilmesi işi için TSF nin değil İsviçre'nin çalışma yapması lazım :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 31 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners