TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Omega SVC33 Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Omega SVC33 Hakkında

Mesaj Hunbal » 26 Eki 2017, 13:56

Selamlar iyi forumlar herkese,

Elimde babama 1980-85 yılları arasında Almanya'dan getirilen bir omega saat var. Yıllardır bi köşeye atılmış duruyordu. Saati görünce biraz araştırma yaptım modelinin SVC33 e benzediğini farkettim bu model hakkında bilginiz varmıdır ?

20 micron altın kaplama olduğunu biliyorum elle tutulur tek bilgi bu var elimde.
Önceden babam kullanırken bakım yaptırmış bir kaç kez pahalı fiyata bakım yaptıkları için bi köşeye koymuş daha da takmamış saati. Yıllardır kullanılmıyor öylece duruyor şuan kol hareketiyle çalışmaya başlıyor ama illaki sorunları vardır kasasında üst kısımlarda resımlerden göreceginiz gibi renk atması gibi bişeyleri var güzel bi bakıma sokmak tahmini ne kadar olabilir ve bu tarz eski altın kaplamalı omega saatlerin piyasası nedir fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.

Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Hunbal

Re: Omega SVC33 Hakkında

Mesaj tugberk » 26 Eki 2017, 14:05

Fikrim yok açıkçası, ancak saat çok güzelmiş :)

Umarım yaptırıp takarsın sen de.
Kullanıcı avatarı
tugberk

Mesaj Hunbal » 26 Eki 2017, 14:23

Teşekkürler hocam benimde amacım o şuan. :)
Kullanıcı avatarı
Hunbal

Mesaj SeiKinetic » 26 Eki 2017, 14:27

Sağlam bir temizlik-bakımdan sonra takmayı düşünmez misiniz? Saat gerçekten çok güzel, yazık olmasın. Sizdeki 1110 mekanizmalı, bulunması çok da güç olmayan bir model. 60'ların sonundaki 566cal. gibi ender bulunan bir makine barındırıyor olsaydı ve gerçekten çok temiz olsaydı belki nakide çevirmek mantıklı gelebilirdi. Bence o durumda hiç satılmaması gerekirdi gerçi ama...
İyi bir bakım, onarım, temizlik, yıkama, yağlama hatta belki kaplama onarımı vs.sonrası ilk günkü güzelliğine ve performansına yaklaşır, harika bir parça olur. Acınası bir durumda değil, yaşına göre pek yadırganamaz. Değer tabii ki göreceli ancak aklınızda eğer "en az 5-10bin eder" gibi bir düşünce varsa, değerli denilebilecek bir parça değil. Sıfır sayılabilecek akranları bile o fiyatlar etmeyebiliyor. Bakım masraflarından dolayı hakkının verilmediğini belirtmişsiniz. Yetkili servis ustalarına taş çıkaracak çok değerli ustalarımız mevcut, forumda da keza. Cüzi fiyatlara güzel bir bakım yapılabilmekte.
Kısacası, bence manevi değerinin yüksek olduğunu düşündüğüm bu güzel saati elinizden çıkarmayı düşünmeyin. Hakkını siz verin.
Tutto ha una maniera.
Kullanıcı avatarı
SeiKinetic

Mesaj Hunbal » 26 Eki 2017, 14:47

Takmayi düşünüyorum hocam zaten önceliğim o aslında ilk yazımda belirtmeyi unuttum.Piyasasını sormam sanırım sizi satacağım düşüncesine itti ben genel bilgim olması bakımından sormuştum onu.
Daha önce bakımını yaptırdıkları kişi 1-2 senede bir bakım yapılması gerekli gibi bişey söylemiş , sürekli masraf çıkarınca köşeye atılmış saat..
Kullanıcı avatarı
Hunbal

Mesaj bumega » 26 Eki 2017, 14:56

SeiKinetic yazdı:Sağlam bir temizlik-bakımdan sonra takmayı düşünmez misiniz? Saat gerçekten çok güzel, yazık olmasın. Sizdeki 1110 mekanizmalı, bulunması çok da güç olmayan bir model. 60'ların sonundaki 566cal. gibi ender bulunan bir makine barındırıyor olsaydı ve gerçekten çok temiz olsaydı belki nakide çevirmek mantıklı gelebilirdi. Bence o durumda hiç satılmaması gerekirdi gerçi ama...
İyi bir bakım, onarım, temizlik, yıkama, yağlama hatta belki kaplama onarımı vs.sonrası ilk günkü güzelliğine ve performansına yaklaşır, harika bir parça olur. Acınası bir durumda değil, yaşına göre pek yadırganamaz. Değer tabii ki göreceli ancak aklınızda eğer "en az 5-10bin eder" gibi bir düşünce varsa, değerli denilebilecek bir parça değil. Sıfır sayılabilecek akranları bile o fiyatlar etmeyebiliyor. Bakım masraflarından dolayı hakkının verilmediğini belirtmişsiniz. Yetkili servis ustalarına taş çıkaracak çok değerli ustalarımız mevcut, forumda da keza. Cüzi fiyatlara güzel bir bakım yapılabilmekte.
Kısacası, bence manevi değerinin yüksek olduğunu düşündüğüm bu güzel saati elinizden çıkarmayı düşünmeyin. Hakkını siz verin.
+1

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
bumega

Mesaj mucadeleci » 27 Eki 2017, 00:35

Şu halde ederi 500tl., o da gönül kırıklığı olmasın diye.. yoksa 400tl :) komple bakım+kaplama, Omega logolu mika (bulabilirseniz) toplamda 200-350tl civarına bir bakım maliyeti ile eski günlerini aratmaz kanısındayım. Tabi kadran kondüsyonu da önemli.. Fotoğraflardan tamda belli olmuyor.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ylmaz94 ve 197 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners