TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

En zor seçim

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

En zor seçim

Mesaj bumega » 27 Eki 2017, 23:16

Herkese merhabalar saat sever dostlar. Ben herzaman zor seçim yapan birisi olmusumdur. Hele ki is saat gibi kiymetli ve eşsiz bir aksesuar secimine geldigi zaman. Hep merak ederim diyelim ki cok param var ve bir patek philippe alicam hangi modelini alabilirim ki. Kararsizliktan ölmez mi insan. Yillarca dusunup yine de net olamayabilir. Veya patek mi alsam AP mi Lange mi Vacheron mu demez mi. Yada rolex baktığımızı dusunelim ve butcemiz de uygun olsun. Insan hangisini tercih edeceğini bilemez. Hulk mu batman mi DJ se hangi kadran daha guzel. Daytona modellerini inceliyorum hepsi o kadar guzel ki. Hadi bunu aliyim demem 5 yil surebilir. Bu kadar cok para verince de hep acaba digerini mi alsaydim hissiyatı oluşuyor diye dusunuyorum ben. Bu butce arttikca daha cok kafa karistirir diye düşünmekteyim. Veya diyelim ki bir Seiko almak istedik ayni modelin 5 degisik kadran rengi var ve insanin hepsine ici gidiyor. Hepsi birbirinden guzel geliyor. Ve secim yapmak imkansiz hale gelebiliyor. Siz dostlara da sorum bu olucak. Saat alırken modelleri arasinda en cok secim yapmakta zorlandiginiz veya zorlanacağınızi dusundugunuz marka hangisi olurdu ve neden.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
bumega

En zor seçim

Mesaj Umutt » 27 Eki 2017, 23:43

bumega selamlar, benim için bu sorunun cevabı Rolex. Nedenine gelirsek bütün modelleri çok kendine has, çok özgün, çok karakterli ..

Submaner ayrı güzel, two tone ayrı, hulk ayrı.. Gmt master 2 keza öyle ama batman’ i görünce o da ayrı güzel, coke bezeli apayrı.. Çok farklı tarzdaki modelleri bile aynı anda hoşuna gider mi bir insanın. Benim gidiyor, yatch master’i de beğeniyorum dj yi de.

Bunişe başlamadan saatseverlerin Rolex e olan ilgisine bir türlü anlam veremez ve hatta takıntı gibi algılardım. Forumun zehirini yıllar içinde yavaş yavaş aldıktan sonra hatalı baktığımı anladım.
En son Umutt tarafından 27 Eki 2017, 23:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Re: En zor seçim

Mesaj ivanko » 27 Eki 2017, 23:43

Alacağım bir saat değil ama muhtemelen DJ olurdu. Hangi renk?, hangi kadran? , hangi bilezik?, çelik mi? çelik-altın mı?, bezeli tırtıklı(flutted) mı olsun düz mü ? Seçimi yaptıtan sonra da ah keşke şunu alsaydım daha güzelmiş diyebilirdim.
Kullanıcı avatarı
ivanko

Mesaj Dgkndrmn » 28 Eki 2017, 02:54

Bu sebeple saat koleksiyonuna sahip oluyor insanlar sanirim[emoji4].

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Dgkndrmn

Mesaj ÜmitYüksel » 28 Eki 2017, 10:09

Sayın bumega ,

Ne alırsanız alın diğerinde elbette aklınız kalıyor.Ben maddi kısmında değildim ama bu huyum yüzünden butik saatler dahil hoşuma giden her türlü saati almıştım.80 den fazla saatim vardı.Daha sonra elitleştirmek istedim ve 30-40 dan fazla saati dağıttım.Rolex sub alsanız bu seferde hulk mu alsam diye düşünüyor insan.Kısacası en çok hoşunuza gideni alıp diğerlerini bir şekilde kötülemek gerekiyor. :lol:
Kullanıcı avatarı
ÜmitYüksel

Mesaj eraslani » 28 Eki 2017, 10:52

Satın alma sürecini alabildiğine uzatmak hem zevkli hem de ekonomik olarak faydalı oluyor..Bu süreçte tamamiyle karar verip satın alma aşamasına geldiğim ama uzun deneme turları sonunda sıkıldığım birçok saat olmuştur..Böyle yaparak hem çok fazla deneme yapıp en istediğimi bulabildiğimi,aynı zamanda da daha az saat sirkülasyonu yaparak bütçesel yorgunluğu önlediğimi zannediyorum.
Bütçesi dahi sıkıntı olmadığı halde çok beğenilen ama ertelenen bir saatin olması da heyecan veriyor aslında insana..Bu durum benimle alakalı bir sıkıntı da olabilir tabii :lol:
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj moy » 28 Eki 2017, 11:15

Sizi o kadar iyi anlayabiliyorum ki..
Şu an bütçem dahilinde 2 saat arasındayım oris big crown pro pilot gmt bir diğeri ise oris aquis smaal second hatta konusuda mevcut.
Rolex alacak olsamda sub hulk,gmt master batman ve yivli date just mavi kadran arasında aklımı yitirecek kadar kalır yaptığım tercihten 1 hafta sonra pişman olurdum kendimi biliyorum.
Sanayi olmadan ekonomi, ekonomi olmadan bağımsızlık olmaz.
Kullanıcı avatarı
moy

Mesaj mturann » 28 Eki 2017, 11:22

eraslani yazdı:Satın alma sürecini alabildiğine uzatmak hem zevkli hem de ekonomik olarak faydalı oluyor..Bu süreçte tamamiyle karar verip satın alma aşamasına geldiğim ama uzun deneme turları sonunda sıkıldığım birçok saat olmuştur..Böyle yaparak hem çok fazla deneme yapıp en istediğimi bulabildiğimi,aynı zamanda da daha az saat sirkülasyonu yaparak bütçesel yorgunluğu önlediğimi zannediyorum.
Bütçesi dahi sıkıntı olmadığı halde çok beğenilen ama ertelenen bir saatin olması da heyecan veriyor aslında insana..Bu durum benimle alakalı bir sıkıntı da olabilir tabii :lol:

Katılıyorum. Süreci uzatmak da hem fikrin oturmasında hem de daha sağlıklı karar verme noktasında fayda sağlıyor.Heyecan da cabası
Kullanıcı avatarı
mturann

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hc89 ve 187 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners