clk yazdı:... Hepsi 3 asagi 5 yukari ayni zamani gösteriyor...
2fast4u yazdı:buna pazarlamada algida secicilik derler ve tuketici tam olarak neyi gormek isterse ona yonelir...
5 TL'lik saatle de pili bitince atıp yenisini alarak vakti öğrenebilirsiniz. Cep telefonunuz, otomobilinizin konsolu, bilgisayarınızın sağ alt (Mac ise üst) köşesi, radyo, televizyon, sokakta karşılaştığınız bileğinde saati olan herhangi biri ... size saati söyleyen o kadar çok unsur var ki.
Sonuç olarak saat satın almak bir ihtiyaçtan çıkıyor yavaş yavaş. O zaman bunu bir merak, takı gibi düşünürseniz cevaplar da sayması zor olacak kadar çeşitleniyor.
Ben kişisel olarak fiyat-görünüm-marka gibi üçlü bir teraziye koyarım saati. Aslında terazinin kollarını artırabilirim ama karıştırmak istemedim. Bana göre çok pahalı olanlara kedi-ciğer kuralını uygularım. Görünümü hoşuma gitmiyorsa fiyatı uysa da bakmam. Yani zevkimi okşamasını beklerim. Markası tek başına çekici olamaz ama vazgeçilmez bir unsurdur bence. Bilinmedik markaları aramak, tercih etmek biraz da saat bilgisinin öne çıkarılmasıyla ilgili bir durum bence. Bu durumda o kişi saate baktıkça toplumdaki diğer kişilerden ayrıştığı noktayı elle tutulur gözle görülür hale getirmiş olur. Ama benzeri az bir ürüne sahip olmak sadece saat için değil her konuda insanı cezbeden bir konudur. Az bilinir markalar da bu duyguyu besliyor olabilir.
Markayı göz önüne aldığınızda şu sorunun cevabını samimi olarak vermeniz gerekir. Eğer saat görünmez bir takı olsaydı aynı markayı alırmıydınız. Çünkü markalar biraz da görüldüğünde oluşturdukları duygu için satın alınırlar.
Yani frax'ın sorusunun net bir cevabı yok.
Vakit nakittir.