TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Bütçesi Belirleme Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Bütçesi Belirleme Hakkında

Mesaj cptchase » 09 Oca 2019, 00:09

Herkese Merhabalar,

Daha önce bununla ilgili bir konu açıldı mı bilmiyorum fakat merak ettiğim detaylar var.

Öncelikle öğrencilikten çıkıp mesleğe başlayalı 6 aylık bir süre oldu.İlk ciddi(swiss made,otomatik mekanizma veya kurmalı) saatlerini almaya başlayacak biri bütçe hesabını nasıl bir oranda tutmalıdır, aldığı maaşla nasıl bir orantıda olmalı? Benim düşündüğüm 1 maaşımı geçmeyecek şekilde olması bu ne kadar doğrudur? Bu arada denizci olduğumdan dolayı 24 yaşında sıfırdan maaşlı bir işe başlayan birine göre biraz daha maaş avantajım var.

Şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
cptchase

Re: Saat Bütçesi Belirleme Hakkında

Mesaj argn » 09 Oca 2019, 00:31

Merhaba! Bütçe nedir bilmiyorum ama tag heuer calibre 5 ile başlayabilirsiniz sonuçta maaş avantajınız olduğunu söylüyorsunuz ,taksitle alma imkanı da var.
Kullanıcı avatarı
argn

Mesaj hlkshnr » 09 Oca 2019, 01:11

Maas / 2 x 3 hesaplayan ona göre tahminde bulunur arkadaşlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
hlkshnr

Mesaj Eskimemur » 09 Oca 2019, 09:04

Denizci iseniz diver tavsiye ederim. Saat işine yeni olduğunuz için microbrand leri geçiyorum. Yoksa çok iyi diverlar var. Swiss olmasada Seiko skx ile başlayabilirsiniz. En son 1500 TL civarında idi. Malesef kana saat virüsü girerse hiçbir şeyle oran olmaz. Bir vakmisiniz saate araba parası gitmiş ;) şimdiden hayırlı olsun
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj eraslani » 09 Oca 2019, 09:24

Benim kendimce kurduğum bir formül var,
Ev/5=Araba,
Araba/10=Saat bütçesi.
Bu sınır içerisinde kendimi aldığım şeyleri haketmiş hissediyorum ama bu tamamen kişisel bir şey.Benim araba merakım da olduğu için önemliyken, diğeri için araba en sona konulabilir.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Ufkynl » 09 Oca 2019, 09:35

Bence önceliğiniz parasına göre değil de zevkinize göre birkaç model belirlemeniz. 2 3 modele kadar düştükten sonra bütçenizi gözden geçirip alimi yaparsiniz. Belki de kafanızdaki rakamdan daha azına bir model begeneceksiniz ya da almışken şunu alayim diyip vites buyuteceksiniz.
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj smhhhh » 09 Oca 2019, 09:53

Bu konu bazen benim de aklımdan geçiyor. Ben de 20'li yaşlarda biri olarak buna kendi düşüncemle cevap vermek isterim. Bir kere kesinlikle gelire göre saat takma zorunluluğu yok. ilk başta ne istediğine tam olarak emin olmak gerekiyor. örnek vermek gerekirse üniversite yılları boyunca tek istediğim saat raketa big zero idi. mezun olur olmaz ilk maaşımla bu saati aldım. 6 yıldır haftanın 2-3 günü kesin takarım. hiç satmaya niyetim yok.hala ilk günkü keyifle kullanıyorum.o zamanlar maaşım 1250 tl idi. saati de 200 tl 'ye almıştım. şu anda 3 adet saatim var. biri raketa biri casio g shock biri orient 3 star. hiçbiri pahalı saatler değil fakat saat zevkime hitap ettikleri için bütçelerinin hiç bir önemi yok. hepsi benim için çok değerli ve kaliteli saatler. bu sebeple başlangıç olarak ilk önce çok para vermeden kolunuza taktığınızda keyif alacağınız bir saat almanızı tavsiye ederim. ilerleyen yıllar zaten saatler ile ilgili zevkinizi tam tespit ettikten sonra duruma göre yeni saatlere yelken açarsınız. acele etmeyin derim. :champ:
Kullanıcı avatarı
smhhhh

Mesaj Mandos » 09 Oca 2019, 10:34

Ben kendime limit koyuyorum ama bir orana göre gitmiyordu bu limitler. Mesela bu limiti 1000 TL belirlemiştim tam 1 sene önce o da Seiko Presage serisine denk geliyordu. Maalesef artan kurlardan sonra çok komik bir rakam kalınca 2000 TL'ye çektim sonbaharda ve ona göre bir saat almıştım. Şu an bu limitimi yine yükselttim çünkü hem yaşımdam dolayı iş hayatında geçirdiğim vakitle beraber maaşım yükseliyor hem de artık 2 saat satıp üzerine para ekleyip 1 tane saat alma fikrini benimsedim.

Sizin sorunuza gelirsek kesinlikle güzel bir Diver saat almanızı öneririm. Ancak çalışma koşullarınızı bilmiyorum. Gemide kir pas makinelerin arasına Oris Aquis ile girmek istemezdim herhalde. Tabi ortam böyle değilse bu kısmı es geçebilirsiniz. Steinhart GMT bir diver denizci için güzel tercih olabilir.
Kullanıcı avatarı
Mandos

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 85 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners