sieger » 18 Oca 2019, 23:44
Acikcasi bunun olmasini gunumuzdeki feminizm hareketlerine bagliyorum. Gecenlerde bir konusma vardi amerikada, bir kadin yine anlatiyor, erkekler daha cok kazaniyor, erkekler CEOlar falan diye, ve biliyorsunuz ki, cok uzun suredir bu soylenir ve erkekler genelde sessiz durur, yaaani calissalardi falan deriz.. Ama sonra erkek bu cevap olandaki gibi istatistiksel cevaplar veriyor, bu kadar is kazasinda erkek oluyor, savaslarda bu kadar erkek oluyor, sen gelmissin,dunyada zaten cok az sayida olan, cok nadir insanlari ornek gosteriyorsun, o kadar azlar ki olasiliktan bahsedemeyiz zaten, madem esitlik istiyorsun, buyur her seyden bahsedelim diyordum. Erkekler olarak boyle laf dalasinda biraz yavas oldugumuzdan sanirim, bu yakin zamanda `erkek olmak`, `erkek nedir` `erkek ne yapar` laflari ortaya cikmaya basladi.
ayrica @copycat e kesinlikle katiliyorum, her seyden once insan olabilmek gerekiyor, zira kadin erkek ayrimi demek sacma, evet kadin ve erkek farkli, zira beden olaran bile farkli, zihin olarak dusunce sekli olarak, her sey olarak farkliyiz, ve toplumda ayni gorevlerin bizlere verilmesi unlu bir analoji gibi, tum hayvanlari agaca cikmasina gore tartarsan cok yanilirsin, maymun cikarken, balik daha sudan cikarken olecektir.
instagram.com/archpatek