1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
egard saat firmasının gilette'e cevabı

Gönderilme zamanı:
18 Oca 2019, 11:46
copycat
gilette firmasının, erkekleri kötülüğün kaynağı gösteren, tartışmalı reklamına egard firmasının cevabı olan reklamı paylaşmak istedim.
https://youtu.be/x_HL0wiK4Zc
Re: egard saat firmasının gilette'e cevabı

Gönderilme zamanı:
18 Oca 2019, 11:56
Ankthas
Re: egard saat firmasının gilette'e cevabı

Gönderilme zamanı:
18 Oca 2019, 13:41
schavelle
2 reklam da erkeğin iyi yanını övüyor, Egard'ın bu reklamı nasıl cevap olarak gördüğünü anlayamadım.
Gillette reklamı erkeği kötülüğün kaynağı göstermiyor, hatta kötü örnek yerine iyi örnek olmayı gösteriyor (tacizi engelleme, çocukların kavgasını ayırma vs.)
Re: egard saat firmasının gilette'e cevabı

Gönderilme zamanı:
18 Oca 2019, 15:11
Ankthas
Sanırım Gilette'in reklamında "bütün erkeklerin kabadayı gibi davrandığını, potansiyel tacizci olduklarını ama düzgün erkeklerin bebek erkeklere iyi örnek olması gerektiği" gibi bir anlam çıkarılmış. Son zamanlarda insanlar her şeyden çok alınmaya, "trigger" olmaya başladı. Bence de biraz gereksiz duyar.
Re: egard saat firmasının gilette'e cevabı

Gönderilme zamanı:
18 Oca 2019, 15:20
copycat
Gereksiz duyarlardan ve sjw'lerden son derece rahatsız olmama rağmen bu seferki tepkiyi gereksiz bulmadım.
Neden derseniz, bu türlü söylemlerde kadınlar bir bütün olarak günahsız ve hatadan münezzeh gösteriliyor. Yani siz, aslında "erkekler her türlü suçu işler, ama iyi erkekler onlara engel olarak insan olur"; Ya da "ey erkekler insan olun ve erkeksi hatalarınızdan arının" gibi mesajlar verirseniz, neden "bir çok kadın bir sürü büyük kabahat ve suç işler ama iyi kadınlar onlara engel olmali" denmiyor diye sorgularsiniz. Peki kadınların düzenli olarak insanlara zarar veren "kadınsı" suçları ne olacak?
En kısası suçlu ve sorunlu davranışların erkeği kadını olmaz, bu türlu ayrımlar bizzatihi kötülüktür demek daha doğru değil mi?
Gilette aklınca bir marketing denemesi yaptı ama sonuç çok da olumlu olmadı gibi. Zira "güçlü kadınlar" gibi olumlu mesaj yerine olumsuz mesaj üzerinden iletişimi kurdu.
Egard da ortayi gol yaptı ve büyük sempati topladi.
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Re: egard saat firmasının gilette'e cevabı

Gönderilme zamanı:
18 Oca 2019, 23:44
sieger
Acikcasi bunun olmasini gunumuzdeki feminizm hareketlerine bagliyorum. Gecenlerde bir konusma vardi amerikada, bir kadin yine anlatiyor, erkekler daha cok kazaniyor, erkekler CEOlar falan diye, ve biliyorsunuz ki, cok uzun suredir bu soylenir ve erkekler genelde sessiz durur, yaaani calissalardi falan deriz.. Ama sonra erkek bu cevap olandaki gibi istatistiksel cevaplar veriyor, bu kadar is kazasinda erkek oluyor, savaslarda bu kadar erkek oluyor, sen gelmissin,dunyada zaten cok az sayida olan, cok nadir insanlari ornek gosteriyorsun, o kadar azlar ki olasiliktan bahsedemeyiz zaten, madem esitlik istiyorsun, buyur her seyden bahsedelim diyordum. Erkekler olarak boyle laf dalasinda biraz yavas oldugumuzdan sanirim, bu yakin zamanda `erkek olmak`, `erkek nedir` `erkek ne yapar` laflari ortaya cikmaya basladi.
ayrica @copycat e kesinlikle katiliyorum, her seyden once insan olabilmek gerekiyor, zira kadin erkek ayrimi demek sacma, evet kadin ve erkek farkli, zira beden olaran bile farkli, zihin olarak dusunce sekli olarak, her sey olarak farkliyiz, ve toplumda ayni gorevlerin bizlere verilmesi unlu bir analoji gibi, tum hayvanlari agaca cikmasina gore tartarsan cok yanilirsin, maymun cikarken, balik daha sudan cikarken olecektir.
Re: egard saat firmasının gilette'e cevabı

Gönderilme zamanı:
21 Oca 2019, 22:52
FıratYldrm
Gerici ortamda, ihtiyacı olan kadınlara pozitif ayrımcılık eser miktarda bile uygulanmıyor. Ben kendi kapımın önüne bakıyorum ve erkeklerin özgürlüklerinin kadınlara nazaran daha kısıtlı olduğunu görüyorum. Bu ayrımcılığa da erkeklerin ön ayak olduğunu görüyorum. Yani bacağımıza sıkıyoruz sonra sinir stres içimizi yiyoruz.