TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hayalimizdeki Saati Ürettirelim!!!

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hayalimizdeki Saati Ürettirelim!!!

Mesaj Clk » 17 Haz 2010, 15:23

Arkadaslar,

hepimizin digerlerinden daha cok sevdigi yada benim gibi fanatigi oldugu markalar vardir. Bu noktada ki sorum su sekilde....

Eger, en cok sevdiginiz X firmasina fikir verme sansiniz olsaydi. Nasil bir saat üretmelerini isterdiniz ve neden?

Kriterler

Kasa Büyüklügü (36 mm - 50 mm arasi)

Kasa Tipi (Klasik, spor, casual)

Kadran Tipi (parlak/mat-renkli/siyah yada beyaz)

Komplikasyon (tourbillon, sonsuz takvim, chronometre v.s. v.s.)

Temasi (diver, pilot, doktor, sürücü v.s.)

Bilezik-Kayis türü (deri, celik, naylon, nato, mesh v.s.)

Fiyat araligi (maksimum ederini siz belirleyin)

akliniza gelen baska kriterler varsa ekleyerek yazin ki konu zenginlessin. :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Hayalimizdeki Saati Ürettirelim!!!

Mesaj everywhere » 17 Haz 2010, 16:16

valla 43 mm ,klasik kasa mat kadranı olan tourbillon(mümkünse 3axis tourbillon olsun:) ve sonsuz takvimi olan deri kayışlı bir saatim olsun isterdim,zaten böyle bir saatim olursa başkada saat takmam koluma.böyle bir saatin fiyatına gelince kaç para olcağını bilmiyorum ama benim bu miktarı karşılayamayacağım kesin(aslında biliyorum fiyatınıda söylemek istemiyorum)

nedenine gelince ben sahip olduğum saati izlemeyi çok seviyorum ve tourbillon izlemesi belkide saatde en güzel komplikasyon.son takvim olayıda mükemmele yaklaşma çabasını bir nebze yakalama amacıyla yapılmış güzel bir çalışma.
Kullanıcı avatarı
everywhere

Mesaj Clk » 17 Haz 2010, 16:30

Ben sordum ama cevap yazmamisim :)

Benim icin 40 yada 42 mm capinda ne tam klasik ne de tam spor olan altin casual bir kasa icerisine konacak mat krem rengi bir kadran ve celik baglantilari olan kahverengi deri bir kayis. 15 mm kalinlikta mümkün ise 10 günlük güc reservi, ic cerceveye yerlestirilmis olan GMT fonksiyonu ve sonsuz bir takvim ile ideal saatim olurdu. Böyle bir saate dizayni da güzel oldugu sürece (GMT fonksiyonunu böyle bir saate adapte etmek zor) ödeyecegim max. fiyat 20 ile 25.000 euro arasi olurdu.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Modern60 » 17 Haz 2010, 16:59

clk kronometer mi kronograf mı tercih???
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 17 Haz 2010, 17:01

Everywhere neden 3 akslı turbilyon istemektesin? Sürekli takvimi anladım da, teks akslıdan ne kadar farklı ki 3 akslısı?
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj everywhere » 17 Haz 2010, 17:10

@modern
bildiğim kadar yazayım normal pandül sadece kendi etrafında dönüyo yani tek eksen normal tourbillon da 2 eksen, 3 axis tourbillon birde kendi etrafında döndüğü için çok daha güzel bir görüntü ortaya çıkıyor.videosunu bile seytermeye doyamıyorum ki kendisine sahip olsam herhalde gunde 1-2 saatimi onu izlemeye ayırırım.tamamen görsel zevk.zaten biz burda bir şekilde normal saat zevkinin ötesinde şeyler paylaşıyoruz.onun için bende normalin ötesinde olan bir güzelliğie sahip olmak istediğimi dile getirdim.
Kullanıcı avatarı
everywhere

Mesaj Clk » 17 Haz 2010, 17:43

Chronograph tabiki :) Yanlis yazmisim... Olur böyle yanlislar modern60 yakalar :)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 17 Haz 2010, 20:49

38 mm pembe altın kasa, klasik.
Guilloche desenleri olan beyaz bir kadran.
Mavi "Breguet Hands" kollar.
Saniye göstergesi 6 yönünde küçük ve yarım.
Romen rakamları sadece 3-6-9-12 ya da Arabik "Breguet"
Kahverengi-Kızıl alligator kayış.
Tarih-gün vs. hiç bir özellik yok, kurmalı mekanizma.
Fiyat 7000 CHF.

Kasası çelik ve kordonu mavi de kabul edebiliriz :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 206 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners