syndrome23 yazd覺:Ben de hi癟bir saat i癟in arabam覺 satmam. Aradaki fark覺 a癟覺k癟as覺 bilmiyorum, saatten anlamayan biri de genelde bu tarz farklar覺 anlam覺yor. Bir iki bilinen marka var, hatta sadece Rolex var diyebilirim "yandaki adam" i癟in.
Bu saatleri alanlar daha 癟ok kendileri i癟in al覺yorlar. Saati takmak bir eyler hissettiriyor bir anlamda.
Bu arada ben de 64 binlik modeli zaten en bata tercih etmem
Asl覺nda bakarsan覺z bu 64bin liral覺k Seiko saati alacak olan kii de 5 bin liral覺k saat aras覺ndaki fark覺 bilmiyordur. Sadece fazla para verdii i癟in kaliteli bir eyler sat覺n alm覺 hissine kap覺l覺p kendini tatmin ediyordur diye d羹羹n羹yorum.
Forumdaki biri aras覺ndaki fark覺 anlayabilir demi arkada ama ne kadar bilgi sahibi olursa olsun bildikleri sadece teoridir. Aram覺zda saat tamircisi varsa ve bu iki mekanizmay覺 inceleyip bizzat kalite fark覺n覺 tehis edebiliyorsa ve bu saat 64 bin lira eder kardeim diyebiliyorsa o zaman diyecek bir eyim yok.
Ama saat tamircisi arkada b繹yle s繹ylese bile ben bu saatin 64bin lira etmeyeceini sadece "Sistem" taraf覺ndan "bu saat manyak bir ekilde kaliteli" diye d羹羹nmemiz istendii i癟in bu fiyat覺 koyduklar覺n覺 d羹羹n羹yorum. Bug羹n 64bin liral覺k araban覺z覺n i癟erisinde envai 癟eit metal, 癟elik, bilgisayar 癟ipi, mekanik aksam, motor aksam覺 koltuk, elektronik sistemler v.s varsa ve b羹t羹n olarak araban覺z m羹kemmel bir i 癟覺karabiliyorsa, ESP,ABS sistemleri sizin g羹venliinizi salamak i癟in 癟abal覺yorsa, 20-30 adet par癟adan oluan ve mekanik sal覺n覺m yapmaktan baka bir ey yapmayan bir saatin fiyat覺n覺n bu denli y羹ksek olmas覺 abart覺 deil mi sizce.
Saatin i癟indeki par癟alar覺n tamam覺 alt覺ndan yap覺lm覺 bile olsa fiyat bu olamaz. Teknoloji bu kadar gelimi iken 羹retim maliyetleri bu derece d羹m羹 iken bu saatin fiyat覺 bu olamaz bence.