TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Araban覺z覺 sat覺p bu saati al覺r m覺s覺n覺z?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Araban覺z覺 sat覺p bu saati al覺r m覺s覺n覺z?

Mesaj fsenturk » 24 Tem 2020, 13:46

Arkadalar kolay gelsin.

Seiko'nun T羹rkiye distribt繹r羹 Ayd覺n Saatin sitesindeki Diver tipi saatleri incelediimde saatlerin modellerinin birbirine 癟ok benzemesine ramen fiyatlar覺 aras覺ndaki u癟urumun bu denli b羹y羹k olmas覺 beni hayrete d羹羹rd羹. Aa覺daki resimde iaretlediim 2 saatten biri 64bin lira biri 13bin lira. Bu saate benzeyen bir baka saat de 5bin lira civar覺.

Bu u癟urumu g繹r羹nce haliyle kafamda deli sorular d繹nmeye balad覺. Nedir bu saatin 64 bin lira olmas覺n覺 salayan ey? Tipi birbirine 癟ok benzeyen 2 saatten ben 5bin liral覺k modeli taksam yan覺mdaki adam 64bin liral覺k saati taksa benim yan覺mda bu kalite fark覺 anla覺l覺r m覺? 13 bin liral覺k saatten ne fark覺 var. Biri 24 tal覺 dieri 26 tal覺 diye 2 ta fazlas覺 i癟in 50bin lira fazladan para verilir mi? Bir insan arabas覺n覺 sat覺p bu 64bin liral覺k saati alsa aptall覺k s覺n覺r覺n覺 aar m覺?

Bunlar覺n tipleri niye birbirine benziyor?

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
fsenturk

Kay覺t: 23 Ara 2015, 14:36

Re: Araban覺z覺 sat覺p bu saati al覺r m覺s覺n覺z?

Mesaj danGerfuLL » 24 Tem 2020, 14:19

Kimse arac覺n覺 sat覺p saat almaz; ancak herkes b羹t癟esi dorultusunda saat alabilir.

Bahsi ge癟en saatler aras覺nda da bata mekanizma(sadece ta olarak d羹羹nmeyin) olmak 羹zere bir癟ok fark var.

Disaridan birisi anlamayabilir aradaki farklar覺; ancak forumdan birisi ile kar覺la覺rsan覺z kolunuzdaki saati fark edecektir.

Saat bir keyif, bir hobi iidir. O nedenle herkes b羹t癟esi dorultusunda uygun al覺veri yap覺yor.

Redmi Note 7 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
danGerfuLL

Ya: 40
Kay覺t: 16 Ara 2015, 14:45

Mesaj Umutunal » 24 Tem 2020, 14:36

Iki saat aras覺nda u癟urumu bir yana birakirsak bir saat i癟in kesinlikle arabam覺 satmam veya modelini d羹羹rmem.
Araba sizin hayat覺n覺z覺 kolaylat覺ran bir vas覺ta iken saat farkli bir kategori.
@ugurla.kirksaat
Kullan覺c覺 avatar覺
Umutunal

Ya: 43
Kay覺t: 08 Kas 2018, 20:12

Mesaj syndrome23 » 24 Tem 2020, 14:40

Ben de hi癟bir saat i癟in arabam覺 satmam. Aradaki fark覺 a癟覺k癟as覺 bilmiyorum, saatten anlamayan biri de genelde bu tarz farklar覺 anlam覺yor. Bir iki bilinen marka var, hatta sadece Rolex var diyebilirim "yandaki adam" i癟in.

Bu saatleri alanlar daha 癟ok kendileri i癟in al覺yorlar. Saati takmak bir eyler hissettiriyor bir anlamda.

Bu arada ben de 64 binlik modeli zaten en bata tercih etmem
Kullan覺c覺 avatar覺
syndrome23

Kay覺t: 07 Eki 2019, 22:47

Mesaj BoluluBatuhan » 24 Tem 2020, 14:49

Saat almak i癟in araba satmak kiisel tercih fakat bence mant覺ks覺z bir tercih. Onun d覺覺nda d覺ar覺daki insanlar覺n b羹y羹k bi 癟ounluu omega rolex harici pek anlamaz l羹ks saatlerden. Forumdaki gibi saat hobisine sahip insanlar farkedebilir ama saat hobisine sahip insanlar da saatleri genellikle d覺ar覺ya kalite prestij g繹stermek i癟in deil kendi hobisini tatmin etmek i癟in kullan覺yor. Koleksiyonunda bir癟ok patek als rolex vb. bulunduran koleksiyonerler bile arada 1000 liral覺k seiko takabiliyor tamamen kiisel tatmin.

F3111 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
BoluluBatuhan

Kay覺t: 31 Mar 2020, 21:23

Mesaj fsenturk » 24 Tem 2020, 14:52

syndrome23 yazd覺:Ben de hi癟bir saat i癟in arabam覺 satmam. Aradaki fark覺 a癟覺k癟as覺 bilmiyorum, saatten anlamayan biri de genelde bu tarz farklar覺 anlam覺yor. Bir iki bilinen marka var, hatta sadece Rolex var diyebilirim "yandaki adam" i癟in.

Bu saatleri alanlar daha 癟ok kendileri i癟in al覺yorlar. Saati takmak bir eyler hissettiriyor bir anlamda.

Asl覺nda bakarsan覺z bu 64bin liral覺k Seiko saati alacak olan kii de 5 bin liral覺k saat aras覺ndaki fark覺 bilmiyordur. Sadece fazla para verdii i癟in kaliteli bir eyler sat覺n alm覺 hissine kap覺l覺p kendini tatmin ediyordur diye d羹羹n羹yorum.

Forumdaki biri aras覺ndaki fark覺 anlayabilir demi arkada ama ne kadar bilgi sahibi olursa olsun bildikleri sadece teoridir. Aram覺zda saat tamircisi varsa ve bu iki mekanizmay覺 inceleyip bizzat kalite fark覺n覺 tehis edebiliyorsa ve bu saat 64 bin lira eder kardeim diyebiliyorsa o zaman diyecek bir eyim yok.

Ama saat tamircisi arkada b繹yle s繹ylese bile ben bu saatin 64bin lira etmeyeceini sadece "Sistem" taraf覺ndan "bu saat manyak bir ekilde kaliteli" diye d羹羹nmemiz istendii i癟in bu fiyat覺 koyduklar覺n覺 d羹羹n羹yorum. Bug羹n 64bin liral覺k araban覺z覺n i癟erisinde envai 癟eit metal, 癟elik, bilgisayar 癟ipi, mekanik aksam, motor aksam覺 koltuk, elektronik sistemler v.s varsa ve b羹t羹n olarak araban覺z m羹kemmel bir i 癟覺karabiliyorsa, ESP,ABS sistemleri sizin g羹venliinizi salamak i癟in 癟abal覺yorsa, 20-30 adet par癟adan oluan ve mekanik sal覺n覺m yapmaktan baka bir ey yapmayan bir saatin fiyat覺n覺n bu denli y羹ksek olmas覺 abart覺 deil mi sizce.

Saatin i癟indeki par癟alar覺n tamam覺 alt覺ndan yap覺lm覺 bile olsa fiyat bu olamaz. Teknoloji bu kadar gelimi iken 羹retim maliyetleri bu derece d羹m羹 iken bu saatin fiyat覺 bu olamaz bence.
Kullan覺c覺 avatar覺
fsenturk

Kay覺t: 23 Ara 2015, 14:36

Mesaj cihanmert » 24 Tem 2020, 15:06

Demek ki Seiko bir A.Lange stat羹s羹nde olsa ( i癟ilik vekalite bab覺nda, 癟羹nk羹 sat覺 marj覺 olarak seiko daha ileride olabilir ) deil saatin kendisi i癟in, san覺r覺m kendi orijinal kordonunu bile almak i癟in ara癟 satmak gerekir. ;) Bu arada saat i癟in bende arabam覺 satmazd覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
cihanmert

Kay覺t: 08 Oca 2018, 09:29

Mesaj drcca » 24 Tem 2020, 20:15

fsenturk yazd覺:
syndrome23 yazd覺:Ben de hi癟bir saat i癟in arabam覺 satmam. Aradaki fark覺 a癟覺k癟as覺 bilmiyorum, saatten anlamayan biri de genelde bu tarz farklar覺 anlam覺yor. Bir iki bilinen marka var, hatta sadece Rolex var diyebilirim "yandaki adam" i癟in.

Asl覺nda bakarsan覺z bu 64bin liral覺k Seiko saati alacak olan kii de 5 bin liral覺k saat aras覺ndaki fark覺 bilmiyordur. Sadece fazla para verdii i癟in kaliteli bir eyler sat覺n alm覺 hissine kap覺l覺p kendini tatmin ediyordur diye d羹羹n羹yorum.

Forumdaki biri aras覺ndaki fark覺 anlayabilir demi arkada ama ne kadar bilgi sahibi olursa olsun bildikleri sadece teoridir. Aram覺zda saat tamircisi varsa ve bu iki mekanizmay覺 inceleyip bizzat kalite fark覺n覺 tehis edebiliyorsa ve bu saat 64 bin lira eder kardeim diyebiliyorsa o zaman diyecek bir eyim yok.

Ama saat tamircisi arkada b繹yle s繹ylese bile ben bu saatin 64bin lira etmeyeceini sadece "Sistem" taraf覺ndan "bu saat manyak bir ekilde kaliteli" diye d羹羹nmemiz istendii i癟in bu fiyat覺 koyduklar覺n覺 d羹羹n羹yorum. Bug羹n 64bin liral覺k araban覺z覺n i癟erisinde envai 癟eit metal, 癟elik, bilgisayar 癟ipi, mekanik aksam, motor aksam覺 koltuk, elektronik sistemler v.s varsa ve b羹t羹n olarak araban覺z m羹kemmel bir i 癟覺karabiliyorsa, ESP,ABS sistemleri sizin g羹venliinizi salamak i癟in 癟abal覺yorsa, 20-30 adet par癟adan oluan ve mekanik sal覺n覺m yapmaktan baka bir ey yapmayan bir saatin fiyat覺n覺n bu denli y羹ksek olmas覺 abart覺 deil mi sizce.

Saatin i癟indeki par癟alar覺n tamam覺 alt覺ndan yap覺lm覺 bile olsa fiyat bu olamaz. Teknoloji bu kadar gelimi iken 羹retim maliyetleri bu derece d羹m羹 iken bu saatin fiyat覺 bu olamaz bence.
A癟覺k癟as覺 bahsettiiniz konu evrensel bir tart覺ma konusu. Herhangi bir markan覺n 癟elik saatinin o fiyatlar覺 edip etmeyecei uzun s羹rede tart覺覺lmaya devam edecektir diye d羹羹n羹yorum. Sizin g繹sterdiiniz sla025j kodlu saat 1968 yap覺m覺 ilk hi-beat diver saatin re issuesu olup, hem mekanizma hemde kasa i癟ilii olarak dier diverlardan olduk癟a farkl覺 bir saattir. Al覺 fiyat覺 yurtd覺覺nda 5500 dolar civar覺 olan o saati alan kiininde bilerek bir se癟im yapaca覺n覺 d羹羹n羹yorum. Daha pahal覺 ozaman daha g羹zeldir anlay覺覺na sahip bir kiinin alaca覺 bir saat olduunu sanm覺yorum. Size kat覺ld覺覺m nokta ise o b羹t癟elerde benimde d羹羹nmeyeceim bir saattir kendileri.

ANE-LX1 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
drcca

Kay覺t: 03 ub 2017, 19:19

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 169 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners