TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Aydın Saat ( Seiko)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Aydın Saat ( Seiko)

Mesaj Eterna » 09 Ağu 2010, 10:31

Selam Değerli Dostlar,

Son 1-2 sene içerisinde Aydın saat ile yaşadığım bazı diyalogları sizler ile paylaşmak istedim. Benim gördüklerimden sonra hizmette sınır tanımadıklarını düşünüyorum. Türkiye' ye getirmedikleri modeller veya fiyatlarının bazen çok yüksek olması yüzünden eleştirdiğim bir firmadır.

Ama aşağıya yazacaklarım beni gerçekten çok etkiledi.

1-) 5 sene önce aldığım bir seiko saatim vardı. O zaman kordondan bir iki bakla sökmüş koluma göre ayarlamıştım. Aradan seneler geçti ve bir gün saatimi takmak istedim. Kilo almışım veya rahatlık tercihim değişmiş zaman içerisinde. Saatim koluma olmadı. Ne kadar aradıysam baklaları bulamadım. Aradım Aydın saati durumu anlattım. Saatimin seri numarasını ve açık adresimi istediler. Fiyat bilgisi verdiler. Kabul ettim. 15 gün sonra baklalar japonyadan gelmiş ve adresime teslim edilmişti.

2-) Yurt dışından gelen bir seiko saat satın aldım. Çok fazla özelliği vardı. Ve kullanma kılavuzu yoktu. Telefon açtım ne yapabilirim diye sordum. Saatimin seri numarası söyledim. Mail adresimi istediler. Verdim ve 10 saniye sonra kullanma kılavuzu mailime gönderilmişti.

3-) Geçen gün bir arkadaşım benden yardım istedi. Pahalı bir seiko saatin orjinalliğini nasıl teyit ederiz diye. Bende telefon açtım Aydın saate önce bayağı bir ipucu verdiler telefonda. Daha sonra eğer onlara götürebilirsem saati teknisyenlerinin yardıma hazır olduklarını söylediler. İletişim bilgilerini aldılar. 2 gün sonra telefonum çaldı. Sorunumu hallettim mi yapabilecekleri birşey var mı diye sordular? Çok şaşırdım....

4-) Bir kere de eski bir seiko modeli arıyordum. Mağazalar da bulamadım ve yine Aydın saati aradım. Karşımdaki müşteri temsilcisi yaklaşık 35 dakika boyunda Türkiye de hangi bayide hangi senede en son hareket olmuş teker teker bunları inceledi ve paylaştı. En sonunda ben pes ettim tamam vazgeçtim dedim.

Belki sizlerin arasında kötü anıları olan vardır bilemem. Ama ben şu yazdıklarımdan sonra 10 numara verdim Aydın saate.

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Re: Aydın Saat ( Seiko)

Mesaj oulkan » 09 Ağu 2010, 12:05

sevgili dostlarım, sayısını tam olarak bilmemekle berarer ananta hariç seikonun tüm modellerinden birer, ikişer saatim var. bu nedenle AYDIN SAAT le çok işim olur. 55 yaşındayım ben. doğal olarak bir çok nedenle, kullandığım bir çok ürün için, bir çok sefer teknik servis ihiyacım olmuştur. ancak kesinlikle ifade edebilirki AYDIN SAAT gibi çalışanını görmedim.size yemin ederim diğerleri 10,20 ise aydın saat değil 100, 1000 dir bana göre. Aydın saat e göre dünya çok küçüktür. halolmayacak hiç bir iş yoktur. anlattıklarım tecrübeyle sabittir. bu nedenle AYDIN SAAT in arkasında olduğu ürüne kesin olarak güvenebilirsiniz. esenkalın...
Kullanıcı avatarı
oulkan

Mesaj bizantolog » 10 Ağu 2010, 09:55

Ben de insanları internetten saati görmeden, dokunmadan almaya zorladıkları için Aydın Saat'i çok seviyorum.

Seiko 5'lerden veya Marine Master'lardan 1 tanecik olsun getirmedikleri için çok seviyorum bu müşteri memnuniyetine önem veren güzel şirketi.

Resim
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Redliner » 10 Ağu 2010, 10:10

Ağır olmuş biraz ama doğru :)
Kullanıcı avatarı
Redliner

Mesaj winterdrops » 10 Ağu 2010, 10:24

Kesinlikle ağır olsada katılıyorum. Bende marinemaster falan alabilmeyi isterdim.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Mesaj Eterna » 10 Ağu 2010, 10:53

Sn. bizantolog,

Çok haklısınız şikayetlerinizde. Zaten yazımın ilk paragrafında bu şikayetlere katıldığım görülüyordur.

Ama ben yine de eksikler için eleştirirken artıları silip atmamak taraftarıyım. Benim/bizim istediğimiz bazı modelleri getirmiyor diye senelerce verilen yüksek düzeyde satış sonrası hizmeti görmezden gelmek birazcık haksızlık olabilir diye düşünüyorum.

İstediğim modelleri bulamıyorsam eleştiririm/kızarım. Bunun yanında bazı konularda müthiş destek verdiklerini görürsem o zamanda överim. Yiğidi öldür ama hakkını yeme misali.

İnşallah sitemlerimiz kulaklarına giderde tekrar tekrar, eksiklerini de telafi ederler ne diyeyim...

Saygılarımla,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj bizantolog » 10 Ağu 2010, 11:14

Eterna yazdı:Sn. bizantolog,

Çok haklısınız şikayetlerinizde. Zaten yazımın ilk paragrafında bu şikayetlere katıldığım görülüyordur.

Ama ben yine de eksikler için eleştirirken artıları silip atmamak taraftarıyım. Benim/bizim istediğimiz bazı modelleri getirmiyor diye senelerce verilen yüksek düzeyde satış sonrası hizmeti görmezden gelmek birazcık haksızlık olabilir diye düşünüyorum.

İstediğim modelleri bulamıyorsam eleştiririm/kızarım. Bunun yanında bazı konularda müthiş destek verdiklerini görürsem o zamanda överim. Yiğidi öldür ama hakkını yeme misali.

İnşallah sitemlerimiz kulaklarına giderde tekrar tekrar, eksiklerini de telafi ederler ne diyeyim...

Saygılarımla,

Sayın Eterna,

Bu şikayetleri bilmiyorlar mı zannediyorsunuz?

Gayet iyi biliyorlar, ama bu bir satış politikası, ülkemize estetik olarak zayıf ama pahalı saatleri getirmek Aydın Saat'in işine geliyor.

Seiko tarafından da ödüllendiriyorlar, daha geçenlerde bir ödül daha aldılar. Herkes memnun aslında.

Ucuz Seiko 5'leri geçtim, çirkinlikte Quasimodo ile yarışan Marine Master'ları da bir kenara bıraktım,pahalı olan Grand Seiko'lar da getirilmiyor. Şimdi diyecekleri ki sadece Japonya'da satılıyor bu modeller, getiremeyiz. Bence de haklılar, Japonlar iyi saatleri kullansın, biz de zevksiz saatleri kullanalım!

Neden? Çünkü Aydın Saat müşteri memnuniyetine önem veriyor! Çünkü Aydın Saat bizleri Marine Master'ların estetik olarak kötü tasarımlarından koruyor ve biz saatten anlamayanlar için harikulade ve yeme de yanında yat şeklinde bir güzelliğe sahip olan muhteşem Anantalar, Velaturalar ve Leonardo da Vinci'nin kıskanacağı bir tasarıma sahip olan Sporturalar, Arcturalar (hele o Arcturalar yok mu? onları görmek bile heyecan verici, insan bir duygu seline kapılıyor ve ağlamak istiyor!) ile sevgi seli sunuyor ve bizi pamuklara sarıp agucuk bebek misali para kazanamasa dahi idealleri uğruna yaşıyor.

Yanlış anlaşılma olmuş, ben Aydın Saat'i hep takdir etmişimdir. Keşke Spacewalk alacağıma daha az param olsaydı da bir de şu zavallı Rolex'lerden bir kaç tane alsaydım.
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj Redliner » 10 Ağu 2010, 11:17

Ben tabi forumu takip ettiklerini filan düşünmüyorum. Ama şu anda aydınsaat in seiko 5 leri getirip satmaya başladığını biliyorum. Bu arada 449 TL gibi bir rakamdan baz modelleri satışa sunulmuş ve yukarı doğru gidiyor. Ama yarın bir gün inşallah marinemaster gibi yada japonyada satılan bazı değişik modellerini filanda getirirler... Bu arada dünya küçüldü tabi her ne kadar internetten saat almak çok sağlıklı olmasada mağaza da 450 tl ye satılan saatin aynısı ebay de 180-190 dolar bile değil maalesef...
Kullanıcı avatarı
Redliner

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 89 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners