TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Teknolojileri Hakkında Bilgi Talebi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Teknolojileri Hakkında Bilgi Talebi

Mesaj cengfatih » 10 Ağu 2010, 02:34

Yıllardır kol saatlerine hayranlık besliyor olmama rağmen ne teknolojileri ne de çalışma prensipleri hakkında en ufak bir bilgiye sahip değilim.
Forumda az çok araştırma yapıyorum ama o kadar cahilim ki bu konularda bazen bir cümlede geçen terimlerden dolayı hiçbir şey anlamadığım oluyor.[Mesela quartz saat, kinetic saat, automatic saat, ne bu teknolojilerin tek tek kendilerini ne de bunların arasındaki farkları biliyorum]
Profilimden görebileceğiniz üzere yeni de bir üyeyim.[Eğer ki konuyu yanlış yere açtıysam affola bu arada]
Kol saatleri konusunda beni bilgilendirebilecek dökümanlar arıyorum.
Bana yardımcı olabilecek forum içi / forum dışı , türkçe/ingilizce kaynaklar önerirseniz çok mutlu olurum.

Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler
Kullanıcı avatarı
cengfatih

Re: saat teknolojileri

Mesaj Frax » 10 Ağu 2010, 09:28

Forumda çalışma prensiplerinin detaylı olarak anlatıldığı birçok konu var.Arama yaparsanız zaten göreceksiniz.
Spring, Eco, Kinetic vb. farklı sistemler mevcut forumda.
Kullanıcı avatarı
Frax

Re: Saat Teknolojileri Hakkında Bilgi Talebi

Mesaj Bond » 16 Ağu 2010, 16:43

CengFatih TSF'ye hoşgeldin. Frax'ın da belirttiği gibi forumda bu konular mevcut fakat sonra mini bir kılavuz şeklinde bir konu açar ve sabitleriz. Kısa notlarla konuya yabancı olanlar hepsini bir arada görmüş olur. Aslında google da arama yaparsan birçok saat satan sitede yazılmış yüzeysel türkçe açıklamalar mevcut. Zaten hepsi aynıdır. Saat nedir, saatin tarihi, saat türleri gibi kısa notlar. Forumda ise çok daha detaylı şekilde bulabilirsin. Onlara göz attıktan sonra burdaki arama fonksiyonu ile daha derin bilgiler edinebilirsin.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Okanito ve 93 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners