Panerai markasinin efsanelesen hikayesinin Italyan donanmasi ile basladigini daha önce Panerai tanitim ve tarihce basligi altinda viewtopic.php?f=146&t=2139 bu linkte belirtmistim.
Simdi hikayeyi biraz daha derinlestirelim diyorum. 1935 yilinda Italyan donanmasi ölcüm aletleri ile hali hazirda donanmanin tedarikcisi olan Guiseppe Panerai'a dalgic saatleri üretmesi icin siparis verir.
Floransada ki dükkaninda yaptiklari tamir ve revizyon islemlerinden dolayi Panerai isvicreli saat üreticileri ile sürekli kontak halindeydi. Rolex ile temasa gecen Panerai aklinda ki cizimleri Rolex ile paylasir ve ortaya 3646 kodlu saatin final sketchleri cikar. Rolex bu saati A'dan Z'ye Panerai icin üretir (dikkat A'dan Z'ye) ve Panerai'a teslim eder. Panerai'da saatler üzerinde hicbir degisiklik yapmadan bu saatleri donanmaya iletir. O güne kadar üretilen dünyanin en göz alici dalgic saati donanmanin elindedir artik.
İlk kadranları California'da üretilen bu saat günümüzde California Dial olarak adlandirilmakta ve re-produksiyonlari üretilmektedir.