TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Guess Rush ve Fossil Cuff

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Guess Rush ve Fossil Cuff

Mesaj Clk » 22 Ağu 2010, 14:47

Bir cok arkadasimiz kisa araliklar ile genellikle 300-500 TL araliginda saatler sormakta ve verebilecegimiz cevaplarin kombinasyonlari her gecen gün azalmaktadir.

Ben olaya farkli bir yaklasim getirerek iki markanin saatlerini inceleyecegim. Bu sekilde düsük bütceli saatleri marka bazinda gelistirerek zaman icerisinde markalarin genel kaliteleri ile ilgili derin bir kaynak edinmis olacagimizi düsünüyorum.

Bugün inceleyecegim saatlerden ilki Guess Markasinin I 90199 G1 kod numarali Rush modeli.

Saat fiyatina göre inanilmaz kalitede bir kasaya sahip. Hicbir sekilde keskin hatlara sahip degil. Machining süper ve bu saatin kolda rahat bir sekilde tasinmasina olanak sagliyor. Kadran daha da sasirtici. Cünkü iscilik ve islemeler, rakamlar ve indexlerin temizligi ve üstün isciligi bu fiyat klasmaninda ki bir saatten beklenmeyecek kadar iyi.

Bilezik genel anlamda cok basarili. Tek eksigi orta kisimda yer alan baklalardaki polisaj isleminin yeterli kalitede olmamasi. Gerci ben bu cümleyi yazarken kendi kendime "hangi fiyat sinifindan bahsediyoruz ki daha ne bekliyorsun dedim" dolayisi ile sözümü geri aliyorum. Polisaj kalitesi de gayet basarili.

Kilit sistemi tek kelime ile muhtesem. Forumumuzda gözbebegi olan Seiko5'ten 10 kat daha iyi ve solid. Bezel güzel ve yumusak hatlar ile calisilmis. Tepe biraz daha büyük olabilirdi ama Quartz bir saatte her dakika tepeye ihtiyac duymadiginiz icin görmezden gelinebilir.

40 mm capinda olmasina ragmen agir denebilecek bir saat. Japon mekanizma kullaniyor ve sorunsuz. Beyaz üzerine beyaz luminova calisilmis kollar ise saatin okunmasini biraz zorlastiriyor.

Buna ragmen benim bu fiyat sinifinda Guess Rush icin verecegim not 10 üzerinden 9 olur. Daha iyi bir not bu sinifta zor diyorum.

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Guess Rush ve Fossil Cuff

Mesaj Clk » 22 Ağu 2010, 15:16

Fossil AM 3696, Fossil saatlerinin avrupada en cok tutulan modellerinden bir tanesi.. Bu saat icin söylenecek cok birsey yok. Cuff Leather ile orijinal bir dizayni ve renk degistiren bir kadrani var. Deri kalitesi olarak fiyatina göre cok iyi. Uzun süre kullandigim bir saat. Su an pili bitik ama 4 sene sonra pil degistirmek zorunda olmak cok normal.

Diger taraftan resimde görülen saat 4 yasinda :) Kalitesi buradan anlasilabilir. Türkiye'de 150-200 Lira fiyat ile bulunabilecegini tahmin ediyorum.

Konfor ile ilgili yorum yapmiyorum. Cünkü bu dizayn herkesin kullanacagi birsey degil...

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Okanito ve 119 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners