TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Citizen diver saat icerisinde buhar olusmasi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Citizen diver saat icerisinde buhar olusmasi

Mesaj yus49 » 12 Ara 2021, 10:39

Saat daha once hic acilmadi. Kirigi yok. Herhangi bir yerinde zedelenmede yok. Bir kac gun once araba kullanirken farkettim saat tam ortasindan buhar,buğu yapmisti. Arabada klima acikti. Gun boyu kolumda kaldi ve gun boyu buhar vardı. Sonra cikardim aksam sabah uyandigimda yoktu. Dun tekrar koluma taktim ve yine buhar olustu. Suyun altina koydum, dus aldim ama su gecirmiyor. Diver saatte bu normal degildir herhalde? Sebebi nedir cozumu nedir var mi bir bilen?

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
yus49

Re: Citizen diver saat icerisinde buhar olusmasi

Mesaj Eterna » 12 Ara 2021, 11:51

Resimlerde saatinizin vidalı tepesi açık duruyor. Bu şekilde banyo, el yıkama vs. yapmadınız değil mi?

Anlattığınız durum için şehir efsaneleri vardır. Normaldir, ani hava değişimlerinde olur gibisinden. Ama seneler içerisinde üstadlardan öğrendiğimiz şey bu durumun normal şartlarda olmaması gerektiğidir.

Saatin içerisinde olan nemin ani hava değişimindeki etkisi gibi anlatılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ama o nemin o şekilde saatin içinde olmaması gerekiyor. Üretimde veya onarım, bakım vs. açıp kapatılırken oluşmuş olabilir.

Saatiniz garantili ise gönderin garantiye. Değilse seçeceğiniz bir ustaya baktırın.

Not: O saati bir kaç kere satın aldım kullandım. Asla böyle bir durum ile karşılaşmadım. Yurt dışında çok sevilen, kullanılan bir diver. Kullanıcı yorumları çok başarılıdır. Pek çok forum ve blogda diver tavsiye başlığı altında rastlayabilirsiniz.

Sadece Amazonda binlerce kullanıcı yorumu var. Ve puanı 5 üzerinden 4,7 yani çok yüksektir.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj ekdellal » 12 Ara 2021, 12:28

Tepe açık kalmış, el yıkarken su zerresi girmiş. Çözüm için, Pirince yatırma, kendiliğinden geçer diye bekleme, saç kurutma makinesi ile sıcak hava üfletme vs. gibi primitif yöntemler işe yaramıyor tecrübe ile sabit. Servise veya iyi bir tamirciye gitmesi lazım. Geçmiş olsun.

One+ 9 pro 12/256 ile Tapatalk üzerinden gönderildi
Kullanıcı avatarı
ekdellal

Mesaj yus49 » 12 Ara 2021, 22:58

Cevaplar icin tesekkurler. Bende amazon.de uzerinden aldim ve 2 senedir cokta severek kullaniyorum, bugune kadar da hic bir sorun cikmadi. Tepeyi ben actim acaba acik mi kalmis diye kontrol etmek icin fotograflari cekerken de acik birakmisim. Amazon.de malesef .com gibi ilgilenmedi yardimci dahi olmadilar garantisinin uzerinden 2 ay gibi kisa bir zaman gecmesine ragmen. Keske .com uzerinden alsaydım onlar ellerinden geleni yapiyorlar. Yakin zamanda istanbula gidecegim bir sirkeci sart gozukuyor.
Kullanıcı avatarı
yus49

Mesaj digitusmaximus » 13 Ara 2021, 09:39

Bende de Seiko Diver saatimde 1 kere yaşamıştım bu durumu. Ayar kolu açık kalmış, o vaziyetteyken el kol v.s yıkadığımda girdiğini düşünüyorum. Bir telaş saatçiye götürdüm napabiliriz diye. Bana öyle şeyler söyledi ki yani aklınız almaz. Dediğine göre bütün parçaları çıkartıp kurutup tekrar takmak gerekiyormuş , bunu da sadece kendi yapabilirmiş :D :D :D :D

Ben çözüm olarak saati (-kurma kolu açık iken) önce pirinç kavanozunun içine yatırdım. Pirinç nemi çeker. Bir kaç gün orada kaldı. Daha sonra da kurma kolu açık ve yukarı bakacak şekilde güneşte bir kaç gün beklettim. Buharlaşan hava yukarı çıksın diye. Sonra da kapattım. Bu dediğim 2-3 sene önce oldu. Yani 2-3 senedir her gün suya girer çıkar ama çok şükür o günden beri hiç bir buharlaşma görmedim. Siz de yapabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
digitusmaximus

Mesaj yus49 » 13 Ara 2021, 13:37

digitusmaximus yazdı:Bende de Seiko Diver saatimde 1 kere yaşamıştım bu durumu. Ayar kolu açık kalmış, o vaziyetteyken el kol v.s yıkadığımda girdiğini düşünüyorum. Bir telaş saatçiye götürdüm napabiliriz diye. Bana öyle şeyler söyledi ki yani aklınız almaz. Dediğine göre bütün parçaları çıkartıp kurutup tekrar takmak gerekiyormuş , bunu da sadece kendi yapabilirmiş :D :D :D :D

Ben çözüm olarak saati (-kurma kolu açık iken) önce pirinç kavanozunun içine yatırdım. Pirinç nemi çeker. Bir kaç gün orada kaldı. Daha sonra da kurma kolu açık ve yukarı bakacak şekilde güneşte bir kaç gün beklettim. Buharlaşan hava yukarı çıksın diye. Sonra da kapattım. Bu dediğim 2-3 sene önce oldu. Yani 2-3 senedir her gün suya girer çıkar ama çok şükür o günden beri hiç bir buharlaşma görmedim. Siz de yapabilirsiniz.

Kurutma islemini gerceklestirdim, sac kurutma makinesiyle. Pirinc karaborsa kim kaybetmis ki biz bulup pirince yatiralim:) bi kac gun bekletecegim bakalim ne olacak duruma gore servise vermem gerekecek
Kullanıcı avatarı
yus49

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Heyea, kesikparmak ve 141 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners