Konuyu yeni gördüm daha. Benim yaptığım winderın bir resmini şuraya koymuştum:
viewtopic.php?f=12&t=3741&start=0Halen gayet güzel çalışıyor.
Öncelikle benimki saat kurma kutusu olmadı çünkü önü açık. Ama zaten evdeki bir camlı dolabın içine koymak için o şekilde yaptım ve açık olmasını istedim. İçindeki motoru ve anahtarları hariç kendim yaptım. Görüntüsü çok daha farklı olabilirdi ama ilk başta deneysel olarak başlamak istemiştim. Kullandığım motor, bazı elektronikçilerde (Kadıköy'de veya Karaköy'de) bulunan redüktörlü 6 voltluk bir motor. Yani ayrıca dişli sistemleriyle uğraşmaya gerek kalmadı. Motoru doğrudan dönen plakaya bağladım. Güneş panellerini de yine bahsettiğim elektronikçilerden temin ettim. 6 adet güneş panelini (yaklaşık 1.5 volt, 250 mA) paralel veya seri değişik bağlama şekilleriyle bu motorla ve değişik ışık durumlarına göre test ettikten sonra en optimum bağlamanın, 3'er tanesini seri ve bunları da paralel bağlayarak olduğunu buldum. Bu güzel çalışınca da daha sonra daha ileri modelini yapmaya üşendim. Halen bir sorun çıkarmadı. En kötü ihtimal uzun süre çalıştığı için motorda bir sorun çıkabilir ama o da yenisiyle değiştirilebilir.