TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

DIY ( Do It Yourself ) Winder / Saat Kurma Kutusu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

DIY ( Do It Yourself ) Winder / Saat Kurma Kutusu

Mesaj yusufragip » 14 Eki 2010, 15:56

Herkese merhaba

Bir winder a ihtiyacim oldugunu anladigimda hemen netten arastirdim ve bu urunlerin nerdeyse kaliteli bir saat fiyatina oldugnu gordum . Disardan baktigmizda dislari ahsap gorunuyor ve icindeki mekanizma sayesinde saatleri hareket ettiriyor . Dusunuyorumda biz neden kendi winderlarimizi yapmayalim hemde kendi zevkimize gore :) . Eminimki bilgisi olanlar vardir icine yapabilcegimiz mekanizma hakkinda . Benim bir kac tasarim fikrim var insallah talep gelirde bu fikri hayata geciririz :)

Legolardan yapilma bir winder :)

http://legoprojects.jdkalpin.com/design.htm
Kullanıcı avatarı
yusufragip

Re: DIY ( DO IT YOURSELF ) Winder

Mesaj Wwtr » 14 Eki 2010, 21:19

Paylaşım için teşekkürler ;)
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Re: DIY ( Do It Yourself ) Winder

Mesaj Bond » 17 Eki 2010, 16:40

Orakayda yapmıştı güneş paneli bağlantılı, ondan da bilgi ve tecrübe desteği alabilirsin :)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Saat Kurma Kutusu

Mesaj provista » 22 Eki 2010, 13:07

arkadaşlar merhaba. saat kurma kutukarının fiyatları malum, belki de hakkında hiç bir şey bilmediğimden dolayı gerek malzeme gerekse de işçilik açısından neredeyse 0 maliyette olduğunu düşünmekteyim bu sebeple almak yerine yapabileceğime inanıyorum. bir oyuncak motoru bunu çözecektir ;). bu girişimim için elinde saat kurma kutusu olan ya da bunun mekanizması hakkında bilgi sahibi olan( mekanizma derken saati tek yöne dairesel olarak mi çevirmekte bunu soruyorum) varsa eğer paylaşırsa memnun olacağım. elde yapmanın keyfi ayrı hepiniz bilrisiniz... teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
provista

Re: saat kurma kutusu

Mesaj provista » 22 Eki 2010, 13:13

hep böyle aramadan yazıyorum....
http://www.swisskubik.com/#/en/
kesin yaparım ben bunu:) sizde yapın arkaşlar
Kullanıcı avatarı
provista

Re: DIY ( Do It Yourself ) Winder / Saat Kurma Kutusu

Mesaj orakay » 11 Kas 2010, 22:04

Konuyu yeni gördüm daha. Benim yaptığım winderın bir resmini şuraya koymuştum:
viewtopic.php?f=12&t=3741&start=0
Halen gayet güzel çalışıyor.
Öncelikle benimki saat kurma kutusu olmadı çünkü önü açık. Ama zaten evdeki bir camlı dolabın içine koymak için o şekilde yaptım ve açık olmasını istedim. İçindeki motoru ve anahtarları hariç kendim yaptım. Görüntüsü çok daha farklı olabilirdi ama ilk başta deneysel olarak başlamak istemiştim. Kullandığım motor, bazı elektronikçilerde (Kadıköy'de veya Karaköy'de) bulunan redüktörlü 6 voltluk bir motor. Yani ayrıca dişli sistemleriyle uğraşmaya gerek kalmadı. Motoru doğrudan dönen plakaya bağladım. Güneş panellerini de yine bahsettiğim elektronikçilerden temin ettim. 6 adet güneş panelini (yaklaşık 1.5 volt, 250 mA) paralel veya seri değişik bağlama şekilleriyle bu motorla ve değişik ışık durumlarına göre test ettikten sonra en optimum bağlamanın, 3'er tanesini seri ve bunları da paralel bağlayarak olduğunu buldum. Bu güzel çalışınca da daha sonra daha ileri modelini yapmaya üşendim. Halen bir sorun çıkarmadı. En kötü ihtimal uzun süre çalıştığı için motorda bir sorun çıkabilir ama o da yenisiyle değiştirilebilir.
Kullanıcı avatarı
orakay

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: delay ve 203 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners