TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat tamir seti almak bakım için yeterli mi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat tamir seti almak bakım için yeterli mi?

Mesaj Birkans » 28 Oca 2023, 14:34

Merhaba, saat tamir seti almayı düşünüyorum aldıktan sonra kendi başıma bu setle bakım yapabilir miyim yani yeterli olur mu? Videolarda gördüğümde makineler kullanıyorlardı makinesi bakım olur mu? Yardım ederseniz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
Birkans

Re: Saat tamir seti almak bakım için yeterli mi?

Mesaj prx » 29 Oca 2023, 18:27

Hayır.

SM-J610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Prx; Battı balık yan going.
Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj Birkans » 29 Oca 2023, 20:49

prx yazdı:Hayır.

Cevabın için teşekkürler, peki illa bir saatçiye vermek mi zorundayım? Saatçilere güven olmuyor o yüzden. Bir de neden hayır yazdın yani neden yetersiz olur bu soru benim için önemli.
Kullanıcı avatarı
Birkans

Mesaj prx » 30 Oca 2023, 06:27

Birkans yazdı:

Cevabın için teşekkürler, peki illa bir saatçiye vermek mi zorundayım? Saatçilere güven olmuyor o yüzden. Bir de neden hayır yazdın yani neden yetersiz olur bu soru benim için önemli.
Bakım yani bilgi edinme bir ustanın veyahut baya bakım yapilisini en azından videolardan izleyerek öğrenme.kullanacagin yağ vs.baya bir öğrenim şart.cok kullanilan metaryel var.o yüzden ama insan yapar mi yapar.[emoji106]

Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj muratcan87 » 30 Oca 2023, 10:00

Birkans yazdı:Merhaba, saat tamir seti almayı düşünüyorum aldıktan sonra kendi başıma bu setle bakım yapabilir miyim yani yeterli olur mu? Videolarda gördüğümde makineler kullanıyorlardı makinesi bakım olur mu? Yardım ederseniz sevinirim.

Kısaca değildir. Bakım yaparken parçaların yıkanması gerekir. Bu nedenle tamir seti yanında yıkama ve kurutma makinesine ihtiyaç var. Yine polisaj yapacaksanız polisaj makinesine, standart setlerde bulunmayan mengene, pergel tipi kordon pimi açıcı gibi şeylere, sonrasında dakikliği ölçmek için makineye ihtiyacınız var. Bunun yanında elbette iyi (mümkünse orijinal) yedek parçaya, iyi (mümkünse orijinal) yağlara ve en önemlisi de bolca tecrübeye ihtiyacınız var. Elbette kendinize atölye kurup en ucuz mekanik saatleri parçalayıp toplayarak bu hobiye başlamak mümkün. Ancak düzgün bakım yapmanız yine de oldukça uzun bir süre alacaktır.
Kullanıcı avatarı
muratcan87

Mesaj prx » 30 Oca 2023, 10:07

muratcan87 yazdı:
Birkans yazdı:Merhaba, saat tamir seti almayı düşünüyorum aldıktan sonra kendi başıma bu setle bakım yapabilir miyim yani yeterli olur mu? Videolarda gördüğümde makineler kullanıyorlardı makinesi bakım olur mu? Yardım ederseniz sevinirim.

Kısaca değildir. Bakım yaparken parçaların yıkanması gerekir. Bu nedenle tamir seti yanında yıkama ve kurutma makinesine ihtiyaç var. Yine polisaj yapacaksanız polisaj makinesine, standart setlerde bulunmayan mengene, pergel tipi kordon pimi açıcı gibi şeylere, sonrasında dakikliği ölçmek için makineye ihtiyacınız var. Bunun yanında elbette iyi (mümkünse orijinal) yedek parçaya, iyi (mümkünse orijinal) yağlara ve en önemlisi de bolca tecrübeye ihtiyacınız var. Elbette kendinize atölye kurup en ucuz mekanik saatleri parçalayıp toplayarak bu hobiye başlamak mümkün. Ancak düzgün bakım yapmanız yine de oldukça uzun bir süre alacaktır.
Aynen katıldım.[emoji106]

Kullanıcı avatarı
prx

Mesaj Birkans » 30 Oca 2023, 11:04

muratcan87 yazdı:

Evet ihtiyaç olarak yağlara ve bir kaç tane daha aletlerle ihtiyaç var. Saatin mekanizmasını youtube da yazınca çıkıyor ona bakarak yapabilirim aslında. Saatçilere versem güven olmuyor sizler daha iyi bilirsiniz hatta. O yüzden kendim yapmak istiyorum şuan aklımda tornavida seti ve cımbız seti almak var sonra yağ alır mıyım bilmiyorum. Çünkü yıkamak ve kurutmak için makinem yok. Ama elim böyle işlere yatkındır.
Kullanıcı avatarı
Birkans

Mesaj Birkans » 30 Oca 2023, 11:13

prx yazdı:
Birkans yazdı:

Bakım yani bilgi edinme bir ustanın veyahut baya bakım yapilisini en azından videolardan izleyerek öğrenme.kullanacagin yağ vs.baya bir öğrenim şart.cok kullanilan metaryel var.o yüzden ama insan yapar mi yapar.[emoji106]

Saati dağıtmak için tornavida seti ve cımbız seti alacağım, yıkama makinesi olmadan bakım oluyorsa veya basit yollarla yapılıyorsa yağ da alabilirim.
Saat durmuş şuan hiç hareket etmiyor sorun nedir sizce?
Kullanıcı avatarı
Birkans

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: onno92 ve 196 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners