prx yazdı:Hayır.
SM-J610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bakım yani bilgi edinme bir ustanın veyahut baya bakım yapilisini en azından videolardan izleyerek öğrenme.kullanacagin yağ vs.baya bir öğrenim şart.cok kullanilan metaryel var.o yüzden ama insan yapar mi yapar.[emoji106]Birkans yazdı:prx yazdı:Hayır.
Cevabın için teşekkürler, peki illa bir saatçiye vermek mi zorundayım? Saatçilere güven olmuyor o yüzden. Bir de neden hayır yazdın yani neden yetersiz olur bu soru benim için önemli.
Birkans yazdı:Merhaba, saat tamir seti almayı düşünüyorum aldıktan sonra kendi başıma bu setle bakım yapabilir miyim yani yeterli olur mu? Videolarda gördüğümde makineler kullanıyorlardı makinesi bakım olur mu? Yardım ederseniz sevinirim.
Aynen katıldım.[emoji106]muratcan87 yazdı:Birkans yazdı:Merhaba, saat tamir seti almayı düşünüyorum aldıktan sonra kendi başıma bu setle bakım yapabilir miyim yani yeterli olur mu? Videolarda gördüğümde makineler kullanıyorlardı makinesi bakım olur mu? Yardım ederseniz sevinirim.
Kısaca değildir. Bakım yaparken parçaların yıkanması gerekir. Bu nedenle tamir seti yanında yıkama ve kurutma makinesine ihtiyaç var. Yine polisaj yapacaksanız polisaj makinesine, standart setlerde bulunmayan mengene, pergel tipi kordon pimi açıcı gibi şeylere, sonrasında dakikliği ölçmek için makineye ihtiyacınız var. Bunun yanında elbette iyi (mümkünse orijinal) yedek parçaya, iyi (mümkünse orijinal) yağlara ve en önemlisi de bolca tecrübeye ihtiyacınız var. Elbette kendinize atölye kurup en ucuz mekanik saatleri parçalayıp toplayarak bu hobiye başlamak mümkün. Ancak düzgün bakım yapmanız yine de oldukça uzun bir süre alacaktır.
muratcan87 yazdı:Birkans yazdı:Merhaba, saat tamir seti almayı düşünüyorum aldıktan sonra kendi başıma bu setle bakım yapabilir miyim yani yeterli olur mu? Videolarda gördüğümde makineler kullanıyorlardı makinesi bakım olur mu? Yardım ederseniz sevinirim.
Kısaca değildir. Bakım yaparken parçaların yıkanması gerekir. Bu nedenle tamir seti yanında yıkama ve kurutma makinesine ihtiyaç var. Yine polisaj yapacaksanız polisaj makinesine, standart setlerde bulunmayan mengene, pergel tipi kordon pimi açıcı gibi şeylere, sonrasında dakikliği ölçmek için makineye ihtiyacınız var. Bunun yanında elbette iyi (mümkünse orijinal) yedek parçaya, iyi (mümkünse orijinal) yağlara ve en önemlisi de bolca tecrübeye ihtiyacınız var. Elbette kendinize atölye kurup en ucuz mekanik saatleri parçalayıp toplayarak bu hobiye başlamak mümkün. Ancak düzgün bakım yapmanız yine de oldukça uzun bir süre alacaktır.
prx yazdı:Bakım yani bilgi edinme bir ustanın veyahut baya bakım yapilisini en azından videolardan izleyerek öğrenme.kullanacagin yağ vs.baya bir öğrenim şart.cok kullanilan metaryel var.o yüzden ama insan yapar mi yapar.[emoji106]Birkans yazdı:prx yazdı:Hayır.
Cevabın için teşekkürler, peki illa bir saatçiye vermek mi zorundayım? Saatçilere güven olmuyor o yüzden. Bir de neden hayır yazdın yani neden yetersiz olur bu soru benim için önemli.
Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: onno92 ve 196 misafir
|