Merhabalar,
繹ncelikle forumda yeni olduumu ve konu yanl覺 yerdeyse aff覺n覺za s覺覺nd覺覺m覺 s繹ylemek isterim.
Y覺llard覺r saatlere olan bir merak覺m var fakat maddiyat konusu y羹z羹nden 癟ok fazla yeltenemiyordum.
Ak覺ll覺 saatler, ucuz quartz saatler derken yava yava Swiss - Japan saatlerine ge癟i yapt覺m. Sizlere sormak istediim 3 ana bal覺k var.
1) Seiko SEINE589P - Solar Diver's 200mt
G羹ndelik yaam覺mda kulland覺覺m bir saat. Mekanizman覺n g羹ne enerjisiyle 癟al覺t覺覺n覺 ve dolay覺s覺yla quartz modele yak覺n olduunu biliyorum.
Bu saatte kafam覺 kar覺t覺ran nokta, saniye kolunun uzun k覺sm覺 k覺rm覺z覺 ve k覺sa k覺sm覺 ise siyah - beyaz. Saatlerde hep saniye kolunun uzun k覺sm覺n覺n saniyeyi g繹sterdiine dair al覺kanl覺覺m olduu i癟in kolun neresi saniyeyi g繹steriyor emin olamad覺m. Turunu hesaplamaya kalk覺nca da her 30 saniyelik turda kollar覺n u癟lar覺 eit noktaya bakt覺覺 i癟in dakikay覺 hangisi atlat覺yor alg覺layamad覺m.
Bir de saatte k覺lcal ve derin 癟izikler oluuyor ister istemez. Bunlar覺 evde 癟繹zebileceim bir y繹ntem var m覺?
2) Tissot Gentleman Powermatic 80 Open Heart T1274071108100
Bu 繹zel g羹nlerde kulland覺覺m otomatik bir saat. G羹癟 rezervinin 80 saat olduunu biliyorum fakat her seferinde kurmak istemiyorum kullanaca覺m zaman. Bunun i癟in s羹rekli arjda olmas覺n覺 salayacak kutu 繹neriniz var m覺?
Ayr覺ca bu tarz open heart modelindeki gibi balans覺 ve 癟arklar覺 aktif olarak g繹rebileceim uygun fiyatlar覺 iskelet modelleri 繹nerebilir misiniz?
3) Raymond Weil RW5385STP97081
Son olarak nianl覺m i癟in bir saat almak istiyorum. Raymond Weil'in bu modelini 癟ok sevdi, hediye olarak alaca覺m fakat markay覺 biraz arat覺r覺nca 癟orbaya sinek d羹t羹 benim i癟in. Uzun vade kullan覺labilecek bir marka m覺d覺r yoksa balang覺癟 seviyesinde bir marka m覺d覺r ger癟ekten kafam覺 kar覺t覺rd覺.
Tecr羹beliler ve kullan覺c覺lar覺 Raymond Weil modelleri hakk覺nda tecr羹belerini benimle paylaabilirse 癟ok sevinirim.
Sayg覺lar覺mla.