TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Seiko Tissot Raymond Weil Sat Markalar覺/ Modelleri Hakk覺nda

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Tissot Raymond Weil Sat Markalar覺/ Modelleri Hakk覺nda

Mesaj astraphobia » 19 Au 2024, 16:06

Merhabalar,

繹ncelikle forumda yeni olduumu ve konu yanl覺 yerdeyse aff覺n覺za s覺覺nd覺覺m覺 s繹ylemek isterim.
Y覺llard覺r saatlere olan bir merak覺m var fakat maddiyat konusu y羹z羹nden 癟ok fazla yeltenemiyordum.
Ak覺ll覺 saatler, ucuz quartz saatler derken yava yava Swiss - Japan saatlerine ge癟i yapt覺m. Sizlere sormak istediim 3 ana bal覺k var.

1) Seiko SEINE589P - Solar Diver's 200mt

G羹ndelik yaam覺mda kulland覺覺m bir saat. Mekanizman覺n g羹ne enerjisiyle 癟al覺t覺覺n覺 ve dolay覺s覺yla quartz modele yak覺n olduunu biliyorum.
Bu saatte kafam覺 kar覺t覺ran nokta, saniye kolunun uzun k覺sm覺 k覺rm覺z覺 ve k覺sa k覺sm覺 ise siyah - beyaz. Saatlerde hep saniye kolunun uzun k覺sm覺n覺n saniyeyi g繹sterdiine dair al覺kanl覺覺m olduu i癟in kolun neresi saniyeyi g繹steriyor emin olamad覺m. Turunu hesaplamaya kalk覺nca da her 30 saniyelik turda kollar覺n u癟lar覺 eit noktaya bakt覺覺 i癟in dakikay覺 hangisi atlat覺yor alg覺layamad覺m.
Bir de saatte k覺lcal ve derin 癟izikler oluuyor ister istemez. Bunlar覺 evde 癟繹zebileceim bir y繹ntem var m覺?

2) Tissot Gentleman Powermatic 80 Open Heart T1274071108100

Bu 繹zel g羹nlerde kulland覺覺m otomatik bir saat. G羹癟 rezervinin 80 saat olduunu biliyorum fakat her seferinde kurmak istemiyorum kullanaca覺m zaman. Bunun i癟in s羹rekli arjda olmas覺n覺 salayacak kutu 繹neriniz var m覺?

Ayr覺ca bu tarz open heart modelindeki gibi balans覺 ve 癟arklar覺 aktif olarak g繹rebileceim uygun fiyatlar覺 iskelet modelleri 繹nerebilir misiniz?

3) Raymond Weil RW5385STP97081

Son olarak nianl覺m i癟in bir saat almak istiyorum. Raymond Weil'in bu modelini 癟ok sevdi, hediye olarak alaca覺m fakat markay覺 biraz arat覺r覺nca 癟orbaya sinek d羹t羹 benim i癟in. Uzun vade kullan覺labilecek bir marka m覺d覺r yoksa balang覺癟 seviyesinde bir marka m覺d覺r ger癟ekten kafam覺 kar覺t覺rd覺.

Tecr羹beliler ve kullan覺c覺lar覺 Raymond Weil modelleri hakk覺nda tecr羹belerini benimle paylaabilirse 癟ok sevinirim.

Sayg覺lar覺mla.
Kullan覺c覺 avatar覺
astraphobia

Kay覺t: 19 Au 2024, 15:57

Re: Seiko Tissot Raymond Weil Sat Markalar覺/ Modelleri Hakk覺

Mesaj hknmtn » 20 Au 2024, 01:11

Merhaba,
Sondan balay覺m. 襤癟inde in mal覺 mekanizma olan moda markas覺 saatim bana neredeyse 10 sene hizmet etti. Yani RW'de uzun y覺llar hizmet edecek g羹zel bir markad覺r diye d羹羹n羹yorum. Ama benim tavsiyem daha uygun fiyatl覺 bir Tissot alman覺z y繹n羹nde olacak.

襤kinci sorunuza gelecek olursak 'watch winder' ad覺 verilen, otomatik saatleri kendi saran kutular var ondan bir tane edinmeniz o ii 癟繹zer. Bende Wolf marka bir tane var 癟ok memnunum (Wolf'un en ucuzu olmas覺na ramen). in mal覺 eyleri bir iki deneyimledim ama uzun 繹m羹rl羹 eyler deil, malzeme kalitesi de iyi deil ayr覺ca saatlere manyetik alan oluturduuna dair ikayetler de okudum onlar i癟in. Bu y羹zden size kaliteli bir watch winder alman覺z覺 繹neririm.

襤lk sorunuza gelirsek. Bahsi ge癟en saatin muhtemelen kodunda k羹癟羹k bir yaz覺m yanl覺覺 var. Google taraf覺n kar覺ma 癟覺kan saatlerde saniye konusunda kafa kar覺t覺racak bir ey ben g繹remedim. Saniye merkezdeyse eer genellikle en uzun olan kol olur. Saniye 癟izgilerini g繹steren de o kolun kadran覺n merkezden en uzak yerini g繹steren taraf覺 olur. izik konusunda da 癟izikler eer 癟elik y羹zeylerdeyse ve derin deilse 'cape cod' ad覺nda silmez bezi var onu usul羹nce uygularsan覺z tatmin edici sonu癟lar alabilirsiniz. Benim kar覺ma 癟覺kan saat 200m bir diver. Eer 癟izikler bezel insertdeyse yani bezeldeki rakamlar覺n olduu b繹lgedeyse bezel inserti deitirmekten baka bir ey kurtarmaz. Cam覺 safir g繹r羹n羹yor eer 癟izik camdaysa onu da deitirmek d覺覺nda bir 癟繹z羹m yok.
Sayg覺lar.
Kullan覺c覺 avatar覺
hknmtn

Kay覺t: 24 Au 2018, 23:47

Mesaj astraphobia » 20 Au 2024, 12:14

hknmtn yazd覺:Merhaba,
Sondan balay覺m. 襤癟inde in mal覺 mekanizma olan moda markas覺 saatim bana neredeyse 10 sene hizmet etti. Yani RW'de uzun y覺llar hizmet edecek g羹zel bir markad覺r diye d羹羹n羹yorum. Ama benim tavsiyem daha uygun fiyatl覺 bir Tissot alman覺z y繹n羹nde olacak.

襤kinci sorunuza gelecek olursak 'watch winder' ad覺 verilen, otomatik saatleri kendi saran kutular var ondan bir tane edinmeniz o ii 癟繹zer. Bende Wolf marka bir tane var 癟ok memnunum (Wolf'un en ucuzu olmas覺na ramen). in mal覺 eyleri bir iki deneyimledim ama uzun 繹m羹rl羹 eyler deil, malzeme kalitesi de iyi deil ayr覺ca saatlere manyetik alan oluturduuna dair ikayetler de okudum onlar i癟in. Bu y羹zden size kaliteli bir watch winder alman覺z覺 繹neririm.

襤lk sorunuza gelirsek. Bahsi ge癟en saatin muhtemelen kodunda k羹癟羹k bir yaz覺m yanl覺覺 var. Google taraf覺n kar覺ma 癟覺kan saatlerde saniye konusunda kafa kar覺t覺racak bir ey ben g繹remedim. Saniye merkezdeyse eer genellikle en uzun olan kol olur. Saniye 癟izgilerini g繹steren de o kolun kadran覺n merkezden en uzak yerini g繹steren taraf覺 olur. izik konusunda da 癟izikler eer 癟elik y羹zeylerdeyse ve derin deilse 'cape cod' ad覺nda silmez bezi var onu usul羹nce uygularsan覺z tatmin edici sonu癟lar alabilirsiniz. Benim kar覺ma 癟覺kan saat 200m bir diver. Eer 癟izikler bezel insertdeyse yani bezeldeki rakamlar覺n olduu b繹lgedeyse bezel inserti deitirmekten baka bir ey kurtarmaz. Cam覺 safir g繹r羹n羹yor eer 癟izik camdaysa onu da deitirmek d覺覺nda bir 癟繹z羹m yok.
Sayg覺lar.

Deerli vaktinizi ay覺rd覺覺n覺z i癟in 癟ok teekk羹r ederim 繹ncelikle.

Anlad覺覺m kadar覺yla siz de RW'ye biraz 癟ekimser yaklat覺n覺z. 襤yice soudum birden markadan :) . Bu g繹r羹羹m yanl覺 olabilir belki de tabii kiisel tercih.

Seiko'nun sonuna Solar Diver ... yazd覺覺m i癟in d羹zg羹n 癟覺kmad覺 san覺r覺m sonu癟. Saat aa覺daki gibi, saniye kolunun ucundaki top (tabirlerimin kusuruna bakmay覺n.) gece parl覺yor fosforla. Dolay覺s覺yla saniyeyi g繹steren u癟 oras覺 diye d羹羹nd羹m ama uzun k覺rm覺z覺 k覺sm覺 da saniyeyi g繹zetince doru g繹z羹k羹yor.

Diyeceksiniz ki o kadar m覺 繹nemli saniye, hassas 繹l癟羹mler yapmam gerekiyor bazen. Telefonu 癟覺kart 繹l癟 uramak yerine 2 kabloyu birbirine tutarken saatime bakarak 繹l癟mek daha rahat geliyor. Biraz da tak覺nt覺l覺y覺m, her ey d羹zg羹n olsun diye incik boncuk kontrol ederim. Kalite kontrol uzman覺y覺m, mesleki deformasyon san覺r覺m :) .

Son olarak iskelet modelde bir saat 繹neriniz var m覺?

Sayg覺lar覺mla.

https://www.saatvesaat.com.tr/seiko-erk ... -seine589p
Kullan覺c覺 avatar覺
astraphobia

Kay覺t: 19 Au 2024, 15:57

Mesaj hknmtn » 21 Au 2024, 01:55

Evet k覺rm覺z覺 taraf覺 saniyeyi g繹steren taraf. Lolipop saniye ad覺 verilen bu tasar覺m asl覺nda diver saatlerde dalg覺癟覺n saniyeyi net g繹rebilmesi i癟in saniyenin ucunda olmas覺 gerek yani ilevsel olarak olay覺 o. Tabi sizin saatte olduu gibi ters lolipoplar da diver saatin tasar覺mda klasiklemi bir detay olduu i癟in baz覺 modellerde kullan覺覺yor. Zaten sizin saatteki gibi olan saniye kolunda lolipop k覺sm覺yla saniyeyi net kestirebilmek de m羹mk羹n deil.

RW kar覺 癟ekimser yaklam覺yorum. RW al覺r takar覺m hi癟 bir problem yok. Ben RW'yi pahal覺 buluyorum. O y羹zden daha uygun fiyatl覺 bir markay覺 繹nerdim. Yani RW k繹t羹 olduundan deil gayet kaliteli saatler 羹reten bir firma. Ona benzer yar覺 fiyat覺na, ayn覺 kalitede (ya da yak覺n kalitede) bir saat bence bulunabilir diye d羹羹n羹yorum.

襤skelet saatlerle ilgilenmiyorum. Hi癟 de merak覺m olmad覺 ama Hamilton'un Jazz Master'覺n覺 beeniyorum. Tam iskelet olmasa da yar覺 iskelet g羹zel bir model bence.
https://www.hamiltonwatch.com/tr-tr/cat ... en%20heart
Bir de ge癟en gezerken Tissot'un bir modelini g繹rm羹t羹m. Ona da bir g繹z at覺n isterseniz
https://www.tissotwatches.com/tr-tr/t1398361626100.html
襤skelet mevzusu baya derin. 襤lgilisi vard覺r illaki, size daha iyi fikirler gelebilir.
Kullan覺c覺 avatar覺
hknmtn

Kay覺t: 24 Au 2018, 23:47

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: sphinx ve 252 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners