TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Marka Saat İçin Tavsiye

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

İlk Marka Saat İçin Tavsiye

Mesaj Scarfacex » 26 Eyl 2024, 21:52

Selamlar, Aranıza yeni yeni saat meraklısı olarak katılıyorum. Öncelikle herkese saygılarımlar.

Maddi olanakları çok iyi olmayan orta seviyede bir yaşantım var. Ucuz ve kalitesiz saatleri kullanmam sonucunda kendime güzel ve kaliteli bir saat almaya karar verdim. Aklımda marka olarak Tissot ve Seiko var.. Modellerini de aşağıda belirteceğim. Sizlerden ricam bu iki saati kullanıp hangisi benim adıma daha faydalı olur..

Saatten beklediğim performans genel olarak uzun ömürlü olması(5-10yıl) ve kullanım açısından en iyi özelliklere sahip olması. Bir kaç araştırma yaparak bu iki model ve marka arasında kaldım. Bütçemde ve göz zevkime bu iki model daha yatkın oldu..

Seiko - Seiko 5
Tissot - Seastar 1000 / Seastar 1000 Powermatic 80

Sizce hangisini tercih etmeliyim? Bütçemi maksimum 30 bin TL'ye çıkartabilirim.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Scarfacex

Re: İlk Marka Saat İçin Tavsiye

Mesaj depechemode » 27 Eyl 2024, 09:22

Seastar 1000 Powermatic 80 çok iyi özellikle mavi kadran benim var. Ancak 30 un biraz üstü(43mm) diye biliyorum. Ancak 29 civarı 40mm olan var.
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj Heesh » 27 Eyl 2024, 10:25

Öncelik ile hoşgeldiniz Alabiliyorsanız Hamilton son serilere bakın indirim ile o fiyatlara gelir çıkmaz ise seiko bakmanızı öneririm tissotta powermatic 80 deki plastik parça aksamı dolayısı ile biraz kalite sıkıntı kurması zaman ile bozulabiliyor yada kurma kolu sertleşiyor seastar larfa mekanizmada farklılık var ise tercih edile bilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj Eterna » 27 Eyl 2024, 11:41

Hocam hoş geldiniz. Seiko 5 ve Tissot tam denk değil aslında. Seiko 5, Japon devi Seikonun ucuz fiyatlı giriş modellerinden oluşuyor. Tissot da uygun fiyatlı İsviçre markalardan biri.

5-10 yıl için uzun ömürlü demişsiniz. Aslında bu süre bir saat için çok kısa. Benim Seiko 5 saatim 10 seneyi devirdi. Üzerindeki kılcal çizikleri saymazsak hala canavar gibi. Bakım bile görmedi. Daha çok 10 sene gider yani :)

Sadece Swatch gibi plastik saatleri ayırıyorum. Onlar ömürlük değildir. Kasası plastik olduğu için kırılabilir.

Bana seneler önce Japon ve İsviçre saatlerinden konuşurken birisi; Swiss Made nin keyfi başkadır demişti. Madem sizinde ilk ciddi saatiniz olacak İsviçre olsun derim.

Tissot da olur. Hamilton saatleri çok seven biri olarak onlara da bakmanızı öneriyorum. Çelik kasa, safir cam ve konuşulan markalardan biri size çok çok uzun seneler hizmet edecektir.

Seiko, Tissot, Hamilton vs. hepsinin Türkiye de yetkili distribütör firmaları ve servisleri var. Ömür boyu destek alırsınız.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Scarfacex » 27 Eyl 2024, 11:45

depechemode yazdı:Seastar 1000 Powermatic 80 çok iyi özellikle mavi kadran benim var. Ancak 30 un biraz üstü(43mm) diye biliyorum. Ancak 29 civarı 40mm olan var.

Bileğim ince zaten 40 olan olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Scarfacex

Mesaj Scarfacex » 27 Eyl 2024, 11:47

Eterna yazdı:Hocam hoş geldiniz. Seiko 5 ve Tissot tam denk değil aslında. Seiko 5, Japon Seikonun ucuz fiyatlı giriş modellerinden oluşuyor. Tissot da uygun fiyatlı Swiss Made markalardan biri.

5-10 yıl için uzun ömürlü demişsiniz. Aslında bu süre bir saat için çok kısa. Benim Seiko 5 saatim 10 seneyi devirdi. Üzerindeki kılcal çizikleri saymazsak hala canavar gibi. Bakım bile görmedi. Daha çok 10 sene gider yani :)

Sadece Swatch gibi plastik saatleri ayırıyorum. Onlar ömürlük değildir. Kasası plastik olduğu için kırılabilir.

Bana seneler önce Japon ve İsviçre saatlerinden koşurken birisi; Swiss Made nin keyfi başkadır demişti. Madem sizinde ilk ciddi saatiniz olacak İsviçre olsun derim.

Tissot da olur. Hamilton saatleri çok seven biri olarak onlara da bakmanızı öneriyorum. Çelik kasa, safir cam ve konuşulan markalardan biri size çok çok uzun seneler hizmet edecektir.

Seiko, Tissot, Hamilton vs. hepsinin Türkiye de yetkili distribütör firmaları ve servisleri var. Ömür boyu destek alırsınız.

Hoş buldumm. Çok teşekkür ederim.. Bu saatlerin ikisi de mekanik midir? Bir de Swiss Made olan Tissot mu oluyor? Seiko 5'i biraz da şeyden ötürü sevdim bir Rolex havası var.
Kullanıcı avatarı
Scarfacex

Mesaj depechemode » 27 Eyl 2024, 14:18

Heesh yazdı:Öncelik ile hoşgeldiniz Alabiliyorsanız Hamilton son serilere bakın indirim ile o fiyatlara gelir çıkmaz ise seiko bakmanızı öneririm tissotta powermatic 80 deki plastik parça aksamı dolayısı ile biraz kalite sıkıntı kurması zaman ile bozulabiliyor yada kurma kolu sertleşiyor seastar larfa mekanizmada farklılık var ise tercih edile bilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu plastik konusunda hurafe olan birçok konu var. Burada üç çeşit model var.(CO7.111, CO7.611 ve CO7.811) plastikten çok çelikten dayanıklı sentetik ve manyetizmadan etkilenmeyen bir parça olan modeller var. Bazı modellerinde silisyum yay var. Aslında 80 saat rezervli olması büyük bir inavasyon. Tissot gibi bir marka zaten orta segmentde rahat satın alınır.
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj Eterna » 27 Eyl 2024, 15:55

Scarfacex yazdı:
Eterna yazdı:Hocam hoş geldiniz. Seiko 5 ve Tissot tam denk değil aslında. Seiko 5, Japon Seikonun ucuz fiyatlı giriş modellerinden oluşuyor. Tissot da uygun fiyatlı Swiss Made markalardan biri.

Bana seneler önce Japon ve İsviçre saatlerinden koşurken birisi; Swiss Made nin keyfi başkadır demişti. Madem sizinde ilk ciddi saatiniz olacak İsviçre olsun derim.

Hoş buldumm. Çok teşekkür ederim.. Bu saatlerin ikisi de mekanik midir? Bir de Swiss Made olan Tissot mu oluyor? Seiko 5'i biraz da şeyden ötürü sevdim bir Rolex havası var.

Seiko 5 ler zaten otomatik. Seiko 5 in pillisi yok.

Tissotların otomatik olanı da var pilli olanı da. Ama sizin yazdığınız Tissot otomatik. (Powermatic 80 yazdığınız otomatik mekanizma oluyor.)

Seiko 5 lerin SNX serisi var bende. Hepsini çok seviyorum. Neden olmasın.

Swiss Made demek İsviçre üretimi demek. İsviçre saatlerinin kadranında bu yazıyı görürsünüz. Tissot, Hamilton bu markalardan bazıları.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: sphinx ve 254 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners