TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saniye Kolunun Tam Ayarl覺 Olmamas覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Saniye Kolunun Tam Ayarl覺 Olmamas覺

Mesaj cance » 10 Ara 2010, 03:23

merhaba arkadalar... foruma yeni kat覺ld覺m say覺l覺r baya bireyler okudum ama akl覺mda hep tak覺lan birey var... otomatik olanlarda saniye akarak ilerliyor onlarda sorun yok ama quartz saatlerimin nerdeyse hi癟birinde saniye kolu tam olarak oturmuyor... kar覺l覺覺n覺 hafif ka癟覺yor... baz覺 saatlerimin fotosunu ekliyorum... bunun nedenini s繹lerseniz 癟ok sevinirim titiz biri olduum i癟in 癟ok g覺c覺k olduum bir konu bu...
tissot saatimin fotolar覺 g繹rd羹羹n羹z gibi bazen tam olarak tutuyor bazen tutmuyor...(kronometrenin ibreside 癟ok azda olsa sola doru kay覺k :( )
Resim
Resim
kronometrenin tam olmad覺覺n覺 g繹steriyor bu fotoda
Resim
Resim

seiko saatimin fotolar覺... bu a癟覺kcas覺 en d羹zg羹n olarak saniyesi tutan seikom ama bunda bile bazen tutuyor bazen tutmuyro g繹rd羹羹n羹z gibi
Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
cance

Ya: 36
Kay覺t: 09 Ara 2010, 03:22

Re: Saniye kolunun tam ayarl覺 olmamas覺

Mesaj winterdrops » 10 Ara 2010, 04:54

Bu durum quartz saatlerde meydana gelen normal bir olay. Saatinde herhangi bir bozukluk yok yani. Bu rahats覺z edici durumun fark覺nda olan seiko yeni astronda sorunu 癟繹zm羹. Yani saniye kolunun her at覺覺nda tam olarak markerlar覺n 羹zerine gelmesini salamak i癟in 繹zel bir mekanizma kullanm覺. u sitede bunu daha ayr覺nt覺l覺 olarak a癟覺klayan bir yaz覺 var. Ger癟i ayn覺 yaz覺y覺 seikonun sitesinden de ulaabilirsin. Bende quartz bir saat kullan覺yorum ve ayn覺 ey benimde sinirimi bozuyor asl覺nda. Ama paras覺 olana astron iyi bir tercih.

http://news.watchprosite.com/show-forum ... ti-596561/
Kullan覺c覺 avatar覺
winterdrops

Kay覺t: 12 Nis 2010, 15:43

Re: Saniye kolunun tam ayarl覺 olmamas覺

Mesaj mavisakal86 » 10 Ara 2010, 12:57

kullandigim butun quarzlarda ayni sikintiyi cektim... Arada bir ayarida kacar ayarlarsin ama gene tam orantiyi saglayamazsin... Otomatige gectim huzur buldum...
Kullan覺c覺 avatar覺
mavisakal86

Ya: 38
Kay覺t: 22 Tem 2010, 20:42

Re: Saniye Kolunun Tam Ayarl覺 Olmamas覺

Mesaj cance » 10 Ara 2010, 19:24

evet a癟覺kcas覺 bende otomatie ge癟mek istiyorum ama bak覺m masraflar覺 nedense g繹z羹mde b羹y羹yor... 400-500 euro bak覺m paralar覺n覺 g繹rd羹k癟e bu nas覺l i diyorum... ben tisstotu g羹nl羹k kullan覺m i癟in ald覺m zaten fiyat覺 癟ok y羹ksek deildi... deerli bir otomatik saat almay覺 d羹羹n羹yorum ama bu aralar arat覺rma aamas覺nday覺m a癟覺kcas覺...
Kullan覺c覺 avatar覺
cance

Mesaj orakay » 10 Ara 2010, 19:40

Ayn覺 eyden ben de holanmam. O y羹zden al覺rken bakman laz覺m (tabi senin durumunda 癟ok ge癟). Eer d羹kkanda ayn覺 saatten birden fazla varsa, veya getirtebiliyorlarsa dierlerine de bakmakta fayda var. Bazen ayn覺 model saatin biri saniye 癟izgilerinin tam ortas覺n覺 g繹steriyor, 繹teki tam 癟izginin 羹st羹ne gelebiliyor.
Asl覺nda teknik servisin bunu d羹zeltmesi m羹mk羹n m羹 acaba? Bilgisi olan varsa payla覺r herhalde..
Kullan覺c覺 avatar覺
orakay

Ya: 53
Kay覺t: 17 Eyl 2010, 13:07

Mesaj winterdrops » 10 Ara 2010, 20:34

襤lk bata tam olarak markerlara denk geliyormu gibi gelsede, zamanla t羹m quartz saatlerde kayma olacakt覺r bunun 繹n羹ne ge癟emezsiniz. Dediim gibi, quartz saatim olsun ama %100 dorulukla 癟al覺s覺n istiyorsan覺z benim bildiim tek se癟enek astron. Belki baka firmalarda da vard覺r bu 繹zellii bar覺nd覺ran ama benim bildiim saat astron.
Kullan覺c覺 avatar覺
winterdrops

Kay覺t: 12 Nis 2010, 15:43

Mesaj cance » 10 Ara 2010, 21:14

o zaman b繹le idare edicez bu saatlerle... veya ak覺c覺 saniyesi olacak ki belli olmas覺n :)
Kullan覺c覺 avatar覺
cance

Mesaj cance » 11 Ara 2010, 20:32

bu sorunu 癟繹zd羹m arkadalar... saat癟ime g繹t羹rd羹m saniye kolunu s繹k羹p yeniden takt覺 ve 癟ok d羹zg羹n u anda :) san覺r覺m fabrikadan biraz daha 繹zen g繹stermesi gerekiyor... gitmiken ayn覺 tissotlardan g繹rd羹m bir saat癟ide bakt覺m onlarda benimki gibi 癟ok hafif kay覺klard覺...
Kullan覺c覺 avatar覺
cance

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Mtn ve 51 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners