Merhaba arkadalar, 7-18 Temmuz terihleri aras覺nda k覺z覺mla Osaka-Hiroshima-Tokyo bata olmak 羹zere seyahat ettik. Ben 2019'da da gitmitim, onun da 16 ya覺na gelince g繹rmesini istedim. 襤mkan覺 olan herkese gitmek k覺smet olsun, imkanlar覺n覺z覺 da zorlay覺p gidin g繹r羹n derim. Bilin癟li bir haz覺rl覺kla harika eylere tan覺k olabilirsiniz, d羹nya g繹r羹羹n羹z a癟覺l覺r, deiir.
Kendime son yapt覺覺m 覺mar覺kl覺ktan sonra saat almak i癟imden gelmedi ama k覺z覺ma bu gezi hat覺ras覺 olarak, Ginza Seiko Binas覺'nda faaliyet g繹steren Wako firmas覺ndan bir stgf277 ald覺m. Grand Seiko heritage serisi pilli olan bu model k覺z覺m覺n da benim de 癟ok houna gidince bir gecelik bir d羹羹nme safhas覺ndan sonra al覺nd覺. Malum fiyatlar art覺k gelir seviyelerine g繹re ak覺l zincirlerini zorluyor ama deeceine karar verdim. m羹rl羹k bir saat, quartz da onun i癟in daha uygun. Bu model baz覺nda avantaj var m覺 yok mu bilemiyorum 癟羹nk羹 T羹rkiye'de GS kad覺n serisi yok denecek kadar az. Bu modeli de g繹rmedim.
SON S繹z: Japonya'da baz覺 model baz覺nda indirimler d覺覺nda Japon mal覺 saatlerde belirgin bir avantaj g繹remedim ve 癟ok a覺rd覺m, 2019'da b繹yle deildi, %50-100 farklar vard覺. rnein Tsuyosa burada 15000TL, orada 12800TL(47000 yen). Bu fiyat BicCamera ve Yodabashi Camera fiyat覺. Saat maazalar覺nda fiyat daha da fazlayd覺. 47000 Yenden ucuzu yoktu. Yani 3000tl i癟in ordan buraya ta覺n覺r m覺? Bilmem. Garanti uluslararas覺 deil dediler. Grand Seiko'da ise uluslararas覺 5 sene garanti var. G-Shock modellerine 繹zellikle bakt覺m, hah bu baya ucuz diyeceim modeli indirimlilerde bile g繹remedim. Belki 繹zellikle peinde koup t羹m heryeri kola癟an etsen denk gelir ama her elini att覺覺n saatte kelepir fiyat yok buraya g繹re. Bunun sebebi de bence u anda 羹lkemizde d繹vizin bask覺lan覺yor olmas覺.
Herkese sal覺kl覺 g羹nler.