TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Japonya Seyahati ve saat al覺m覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Japonya Seyahati ve saat al覺m覺

Mesaj fsinan » 21 Tem 2025, 14:38

Merhaba arkadalar, 7-18 Temmuz terihleri aras覺nda k覺z覺mla Osaka-Hiroshima-Tokyo bata olmak 羹zere seyahat ettik. Ben 2019'da da gitmitim, onun da 16 ya覺na gelince g繹rmesini istedim. 襤mkan覺 olan herkese gitmek k覺smet olsun, imkanlar覺n覺z覺 da zorlay覺p gidin g繹r羹n derim. Bilin癟li bir haz覺rl覺kla harika eylere tan覺k olabilirsiniz, d羹nya g繹r羹羹n羹z a癟覺l覺r, deiir.

Kendime son yapt覺覺m 覺mar覺kl覺ktan sonra saat almak i癟imden gelmedi ama k覺z覺ma bu gezi hat覺ras覺 olarak, Ginza Seiko Binas覺'nda faaliyet g繹steren Wako firmas覺ndan bir stgf277 ald覺m. Grand Seiko heritage serisi pilli olan bu model k覺z覺m覺n da benim de 癟ok houna gidince bir gecelik bir d羹羹nme safhas覺ndan sonra al覺nd覺. Malum fiyatlar art覺k gelir seviyelerine g繹re ak覺l zincirlerini zorluyor ama deeceine karar verdim. m羹rl羹k bir saat, quartz da onun i癟in daha uygun. Bu model baz覺nda avantaj var m覺 yok mu bilemiyorum 癟羹nk羹 T羹rkiye'de GS kad覺n serisi yok denecek kadar az. Bu modeli de g繹rmedim.

SON S繹z: Japonya'da baz覺 model baz覺nda indirimler d覺覺nda Japon mal覺 saatlerde belirgin bir avantaj g繹remedim ve 癟ok a覺rd覺m, 2019'da b繹yle deildi, %50-100 farklar vard覺. rnein Tsuyosa burada 15000TL, orada 12800TL(47000 yen). Bu fiyat BicCamera ve Yodabashi Camera fiyat覺. Saat maazalar覺nda fiyat daha da fazlayd覺. 47000 Yenden ucuzu yoktu. Yani 3000tl i癟in ordan buraya ta覺n覺r m覺? Bilmem. Garanti uluslararas覺 deil dediler. Grand Seiko'da ise uluslararas覺 5 sene garanti var. G-Shock modellerine 繹zellikle bakt覺m, hah bu baya ucuz diyeceim modeli indirimlilerde bile g繹remedim. Belki 繹zellikle peinde koup t羹m heryeri kola癟an etsen denk gelir ama her elini att覺覺n saatte kelepir fiyat yok buraya g繹re. Bunun sebebi de bence u anda 羹lkemizde d繹vizin bask覺lan覺yor olmas覺.

Herkese sal覺kl覺 g羹nler.
"Money has no owners, has spenders". -Omar嚜
Kullan覺c覺 avatar覺
fsinan

Ya: 50
Kay覺t: 11 Mar 2010, 17:35

Re: Japonya Seyahati ve saat al覺m覺

Mesaj mturann » 21 Tem 2025, 15:30

lkedeki ekonomik durumdan kaynaklan覺yor bence
Daha da iyi olaca覺n覺 d羹羹nm羹yorum belki 10-15 y覺l sonra her ey iyi giderse o da
Kullan覺c覺 avatar覺
mturann

Kay覺t: 13 Kas 2014, 18:00

Mesaj mancho » 21 Tem 2025, 20:15

%10 vergi iadesi var an覺nda d羹羹len. Ayr覺ca Bi癟 Camera maazalar覺nda uygulamadan al覺nan bir kodla %10 indirim daha yap覺yordu. Orada liste fiyat覺ndan bir hayli indirimli saatler de sat覺yorlard覺. Ben son seyahatimde 5 saat al覺p gelmitim.
Kullan覺c覺 avatar覺
mancho

Kay覺t: 27 Nis 2011, 20:47

Mesaj SEmre » 21 Tem 2025, 20:24

Berbat ekonomik koullar覺m覺z yan覺nda global de japonya da saatler 癟ok ucuz diye binlerce video 癟ekildi. Son noktada fiyatlar覺n art覺 g繹sterdiini g繹r羹yorum, izliyorum. Bununda etkisi olabilir. Yinede bende 2026 da japonya seyahati d羹羹n羹yorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
SEmre

Ya: 34
Kay覺t: 28 Eyl 2018, 16:37

Mesaj fsinan » 21 Tem 2025, 20:36

mancho yazd覺:%10 vergi iadesi var an覺nda d羹羹len. Ayr覺ca Bi癟 Camera maazalar覺nda uygulamadan al覺nan bir kodla %10 indirim daha yap覺yordu. Orada liste fiyat覺ndan bir hayli indirimli saatler de sat覺yorlard覺. Ben son seyahatimde 5 saat al覺p gelmitim.

O tip bir indirim Osaka'da da Tokyo'da da yoktu uygulama 羹zerinden. %10 taxfree-%1.5ilem羹creti=%8.5 vergi indirimi.

Akl覺mda olan 7-8 modele bakt覺m, hi癟birinde yazd覺覺m覺n 繹tesinde bir indirim g繹rmedim. Keke olsayd覺.

u anda TL 癟ok deerli, o sebeple fiyatlar 癟ok yak覺nlam覺.
"Money has no owners, has spenders". -Omar嚜
Kullan覺c覺 avatar覺
fsinan

Ya: 50
Kay覺t: 11 Mar 2010, 17:35

Mesaj mancho » 21 Tem 2025, 21:01

fsinan yazd覺:
mancho yazd覺:%10 vergi iadesi var an覺nda d羹羹len. Ayr覺ca Bi癟 Camera maazalar覺nda uygulamadan al覺nan bir kodla %10 indirim daha yap覺yordu. Orada liste fiyat覺ndan bir hayli indirimli saatler de sat覺yorlard覺. Ben son seyahatimde 5 saat al覺p gelmitim.

O tip bir indirim Osaka'da da Tokyo'da da yoktu uygulama 羹zerinden. %10 taxfree-%1.5ilem羹creti=%8.5 vergi indirimi.

Akl覺mda olan 7-8 modele bakt覺m, hi癟birinde yazd覺覺m覺n 繹tesinde bir indirim g繹rmedim. Keke olsayd覺.

u anda TL 癟ok deerli, o sebeple fiyatlar 癟ok yak覺nlam覺.

Size biraz anss覺zl覺k olmu:( Netten bak覺nca hemen 繹yle bir kupon buldum ben imdi. https://bigcouponjapan.com/ %10 iadeleri de hi癟bir komisyon 繹demeden alm覺t覺k. Hatta Hiroshimada (Bic Camera) 癟ok indirimli bir Omega Seamaster Annual Calendar bir saat bulmu, bu indirimler ve vergi iadesi ile T羹rkiye liste fiyat覺n覺n 羹癟te birinden ucuza alm覺t覺m. Tokyoda bir Orient Star覺 1/4 fiyat覺na alm覺t覺m T羹rkiyeye g繹re. Hele 2. el maazalar覺 bir cennet. Bu y覺l tekrar gitmeyi d羹羹n羹yorum s覺rf saat almak i癟in
Kullan覺c覺 avatar覺
mancho

Kay覺t: 27 Nis 2011, 20:47

Mesaj rasras » 21 Tem 2025, 22:48

2023'te ikinci el bir Breitling'i Avrupa piyasas覺na g繹re %30-%40 civar覺 daha uyguna alm覺t覺m tax free ile beraber. Zaman ge癟tik癟e bu makas kapan覺yor gibi g繹r羹n羹yor. Fakat hala Avrupa'ya g繹re biraz daha uygun.
襤ngilizce dilinde yak覺n zamanda 癟ekilen 繹yle bir i癟erik var:
https://www.youtube.com/watch?v=azTMegNGehY
Chrono24 ile Tokyo Nakano'daki d羹kkanlardaki fiyatlar覺 mukayese ediyorlar.

Seyahatin komple bir g羹n羹n羹 saat癟ilere ay覺rmaya deecek kadar 羹r羹n 癟eitlilii var d羹kkanlarda. Uyguna saat almak i癟in Japonya'ya gitme fikri eskisi kadar makul deil gibi g繹r羹n羹yor fakat saat merakl覺s覺 biri i癟in hala ilgi 癟ekici bir destinasyon. Japonya gibi 繹zel bi yeri g繹rmek i癟in de saat merak覺 g羹zel bir vesile.

Bu arada ald覺覺n覺z saat 癟ok 覺k. 16 ya覺ndaki bir 癟ocuk i癟in unutulmayacak bir hediye. G羹zel g羹nlerine elik etsin.
Kullan覺c覺 avatar覺
rasras

Kay覺t: 02 ub 2022, 11:24

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 179 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners