recklesstr » 28 Tem 2025, 21:02
Merhaba, saatlerin çalışma mekanizmasının çeşitliğinin yanı sıra erkek ve kadınlar için önemli bir aksesuar olduğu yani estetik görünüşlerinin de kıymetli olduğunu hatırda tutmak gerektiğini düşünen biri olarak öncelikle bilekte duruşuna bakmanızı öneririm. Citizen 37mm kasa çapıyla daha ince bilekler için güzel bir seçim olacaktır, Tissot ise 40mm ile nispeten biraz daha kalın bileklerde kendini gösterecektir. Kordon olarak Citizen daha ışıltılı entegre bir kordono sahip ancak Tissot'nun da artısı aftermarket kordonlarla uyumlu olabimesi, daha çok çeşit alternatif kordonlarla kullanabilme imkanı. Tissot'nun pilli olması zaman tutmada ve olası tamir durumunda maddi açıdan zorlamayacaktır ama sürekli pil masrafını da hesaba katmak gerekli. Citizen ise uzun yıllar hiç bakım görmeden sorun çıkarmayacak bir mekanizmaya sahip fakat mekanizmasından dolayı quartz bir saate nazaran daha narin kullanmanız gerekmekte. Ben otomatik veya kurmalı saatlerle daha kolay bağ kurabiliyorum ayrıca çelik kordonu daha göz alıcı bulduğum ve hem retro hem modern bir duruşu bir araya getirdiğini düşündüğümden Citizen benim daha çok lgimi çekti ancak fırsatınız varsa iki saati de bileğinizde deneyip öyle karar verin derim. Hayırlısı olsun