Selamlar,
Yakın zamanda Rolex Datejust (126334) saatimle yaşadığım bir deneyimi ve yetkili servis merkezleri arasındaki üzücü farkı paylaşmak istiyorum. Bu, özellikle Türkiye'deki saat sahipleri için ibretlik bir hikaye ve bunu kanıtlayacak belgelerim de var. İsteyen olursa paylaşırım.
Bölüm 1: İstanbul'da Kabus
Birkaç ay önce saatim günde 1 dk'dan fazla geri kalmaya başladı ve garanti kapsamında olduğu için Türkiye'deki yetkili servis merkezi olan Zorlu Center'daki Rhodium Teknik Servis'e götürdüm. 16 Haziran 2025'te değerlendirmeleri geldi: servisi uluslararası garanti kapsamında karşılamayı reddettiler.
Bunun yerine bana 849 €'luk bir fatura çıkardılar.
Gerekçeleri ne miydi? Saatin kasasındaki "darbeler" yüzünden "mekanizma yağlarında bozulmalar" olduğunu iddia ederek garantiyi geçersiz saydılar. Bunun saçma olduğunu biliyordum; saati bir kez bile düşürmedim, hiçbir sert yüzeye çarpmadım, zaten işyerine giderken takıp akşam işten dönünce çıkardığım bir saat ve üzerinde günlük kullanımdan beklenecek küçük çizikler dışında bir şey yoktu. Durumu sorguladıktan sonra, bana bu "darbelerin" fotoğraflarını gönderdiler ki bu da izlerin normal ve yüzeysel olduğunu doğrulamaktan başka bir işe yaramadı.
Bölüm 2: Londra'da Gerçek Hizmet
Hayal kırıklığı ve markaya olan güven kaybıyla, planlanmış bir İngiltere seyahatim olduğu için beklemeye karar verdim. Aynı saati ikinci bir görüş almak için Londra'daki Rolex UK Servis Merkezine götürdüm.
Öncelikle çalışanların müşteriyle olan iletişimleri ve davranışları, sonrasında ise gördüğüm hizmet kalitesindeki fark geceyle gündüz gibiydi.
16 Temmuz 2025'te Rolex İngiltere'den bir e-posta aldım. Mekanizma servisinin "Garanti koşulları kapsamında tamamen ücretsiz" olarak yapılacağını onayladılar. Ne bir itiraz, ne bir bahane.
Saatime tam servis yapıldı (mekanizma kontrolü, kasa ve bilezik temizliği) ve 19 Ağustos 2025'te, bana tek bir kuruşa bile mal olmadan, yeni gibi hazırdı ve bana geri gönderildi.
Sonuç
Aynı saat, aynı küçük günlük kullanım izleriyle, tamamen farklı muamele gördü. İstanbul'da, garantiyi geçersiz kılmak ve benden 849 € talep etmek için bahane üstüne bahane buldular. Londra'da ise basit, profesyonel ve ücretsiz bir garanti hizmetiydi.
Bu durum, malum firmanın saat tutkunları arasındaki talihsiz ününü ne yazık ki doğruluyor. Görünüşe göre garanti taleplerini reddetmek için aktif olarak bir bahane arıyorlar ve müşterileri ya ödeme yapmaya ya da yurtdışına seyahat edene kadar beklemeye zorluyorlar. Global standartlar ve güven üzerine inşa edilmiş bir marka için bu kabul edilemez bir durum.
Bunu diğerlerine bir uyarı olarak paylaşıyorum. İçgüdülerinize güvenin. Bir servis merkezinin değerlendirmesi size doğru gelmiyorsa, imkanınız varsa mutlaka ikinci bir görüş alın. Rolex'in vaat ettiği hizmeti almak için bir uçak biletine ihtiyacınız olmamalı.
Sevgiler.