TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Garantisi: İstanbul'da Kabus, Londra'da Gerçek Hizmet

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Garantisi: İstanbul'da Kabus, Londra'da Gerçek Hizmet

Mesaj cbk84 » 23 Ağu 2025, 14:22

Selamlar,

Yakın zamanda Rolex Datejust (126334) saatimle yaşadığım bir deneyimi ve yetkili servis merkezleri arasındaki üzücü farkı paylaşmak istiyorum. Bu, özellikle Türkiye'deki saat sahipleri için ibretlik bir hikaye ve bunu kanıtlayacak belgelerim de var. İsteyen olursa paylaşırım.

Bölüm 1: İstanbul'da Kabus

Birkaç ay önce saatim günde 1 dk'dan fazla geri kalmaya başladı ve garanti kapsamında olduğu için Türkiye'deki yetkili servis merkezi olan Zorlu Center'daki Rhodium Teknik Servis'e götürdüm. 16 Haziran 2025'te değerlendirmeleri geldi: servisi uluslararası garanti kapsamında karşılamayı reddettiler.

Bunun yerine bana 849 €'luk bir fatura çıkardılar.

Gerekçeleri ne miydi? Saatin kasasındaki "darbeler" yüzünden "mekanizma yağlarında bozulmalar" olduğunu iddia ederek garantiyi geçersiz saydılar. Bunun saçma olduğunu biliyordum; saati bir kez bile düşürmedim, hiçbir sert yüzeye çarpmadım, zaten işyerine giderken takıp akşam işten dönünce çıkardığım bir saat ve üzerinde günlük kullanımdan beklenecek küçük çizikler dışında bir şey yoktu. Durumu sorguladıktan sonra, bana bu "darbelerin" fotoğraflarını gönderdiler ki bu da izlerin normal ve yüzeysel olduğunu doğrulamaktan başka bir işe yaramadı.

Bölüm 2: Londra'da Gerçek Hizmet

Hayal kırıklığı ve markaya olan güven kaybıyla, planlanmış bir İngiltere seyahatim olduğu için beklemeye karar verdim. Aynı saati ikinci bir görüş almak için Londra'daki Rolex UK Servis Merkezine götürdüm.

Öncelikle çalışanların müşteriyle olan iletişimleri ve davranışları, sonrasında ise gördüğüm hizmet kalitesindeki fark geceyle gündüz gibiydi.

16 Temmuz 2025'te Rolex İngiltere'den bir e-posta aldım. Mekanizma servisinin "Garanti koşulları kapsamında tamamen ücretsiz" olarak yapılacağını onayladılar. Ne bir itiraz, ne bir bahane.

Saatime tam servis yapıldı (mekanizma kontrolü, kasa ve bilezik temizliği) ve 19 Ağustos 2025'te, bana tek bir kuruşa bile mal olmadan, yeni gibi hazırdı ve bana geri gönderildi.

Sonuç

Aynı saat, aynı küçük günlük kullanım izleriyle, tamamen farklı muamele gördü. İstanbul'da, garantiyi geçersiz kılmak ve benden 849 € talep etmek için bahane üstüne bahane buldular. Londra'da ise basit, profesyonel ve ücretsiz bir garanti hizmetiydi.

Bu durum, malum firmanın saat tutkunları arasındaki talihsiz ününü ne yazık ki doğruluyor. Görünüşe göre garanti taleplerini reddetmek için aktif olarak bir bahane arıyorlar ve müşterileri ya ödeme yapmaya ya da yurtdışına seyahat edene kadar beklemeye zorluyorlar. Global standartlar ve güven üzerine inşa edilmiş bir marka için bu kabul edilemez bir durum.

Bunu diğerlerine bir uyarı olarak paylaşıyorum. İçgüdülerinize güvenin. Bir servis merkezinin değerlendirmesi size doğru gelmiyorsa, imkanınız varsa mutlaka ikinci bir görüş alın. Rolex'in vaat ettiği hizmeti almak için bir uçak biletine ihtiyacınız olmamalı.

Sevgiler.
cbk84

Re: Rolex Garantisi: İstanbul'da Kabus, Londra'da Gerçek Hiz

Mesaj doc » 23 Ağu 2025, 15:00

Çok üzücü bir deneyim olmuş. Şimdi aynı belgelerle İstanbul’daki servise gitseniz verecekleri cevap ne olurdu çok merak ediyorum. Acaba nasıl bir bahane bulurlardı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
doc

Mesaj manil » 23 Ağu 2025, 15:51

Türkiye'de satışa kadar olan kısımda sıkıntı yok ama satış sonrası çoğu firma için berbat. Geçmiş olsun.

Sent from my iPhone using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj cbk84 » 23 Ağu 2025, 16:22

doc yazdı:Çok üzücü bir deneyim olmuş. Şimdi aynı belgelerle İstanbul’daki servise gitseniz verecekleri cevap ne olurdu çok merak ediyorum. Acaba nasıl bir bahane bulurlardı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İnanır mısınız, umurlarında dahi olmadı.

İlk olarak Rolex İsviçre’ye yukardaki süreci çok daha detaylı anlatan ve belgeleyen bir mail yazdım.

2 ay sonra da İsviçre seyahatimde randevu alıp direkt Cenevre’de Acacias’daki Client Services birimiyle de görüşeceğim.

Tüketici olarak daha iyisini hakediyoruz.
cbk84

Mesaj Umutunal » 23 Ağu 2025, 16:51

Garanti konusunda Omega bu konuda mükemmeldir
@ugurla.kirksaat
Kullanıcı avatarı
Umutunal

Mesaj mturann » 23 Ağu 2025, 19:56

Öncelikle geçmiş olsun.
İmkan dahilinde yurt dışını tercih etmeniz iyi olmuş.
Genel olarak şunu söylemek istiyorum. " Az gelişmişlik bir bütündür"
Ülkenin eğitim, sağlık, sanat, ekonomi ve tüm yaşamsal unsurlarında aynı gelişmemişlik görülüyor.
Maalesef
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj murat2101 » 24 Ağu 2025, 00:49

Bu ülke ve insanı midemi bulandırıyor. tiksinti ve öfke duydum.
adam hakkını anca İngiltere'de bulabiliyor.
herkes tuttuğunu öpme, hile hurda peşinde.

İstanbul'da verilmeyen hak ; İngiltere'de alınmış.

geçmiş olsun.
Kullanıcı avatarı
murat2101

Mesaj scarbo » 24 Ağu 2025, 11:51

Rezillik gerçekten, geçmiş olsun, şikayetleri merkeze yapsanızda bir şey değişmez bence, sizden direkt garanti dışı bakım ücreti talep etmişler 850 euro bunun ücreti,şimdi 10 sene bakım istemiyor yeni Rolexler, 10 sene geçtikten sonra ancak verilir o da bakım ve genel kondisyon temizliği için. ( aslında verilmez de Rolex mekanizmanın bazı parçalarını o bakımda komple değişiyor, polisaj , saati sıfır ayarına getirip, ek garanti vs sunuyor)

Zamanında Swatch grubuna bir saat yolladım garanti içerisinde olan saat sıfır kondisyonda idi satın alıp kenara koymuştum bir ibresi tam denk gelmiyordu, saati komple çizdiler, tekrar yolladım bir yerini düzeltirken başka yerini yine çizdiler en son merkezine mail attım iki farklı dilde hiç bir sonuç yok, en son bir kere daha yolladım ancak düzelttiler ve bunu yapan buradaki orijinal sevisi, naçizane tavsiyem saatlerinizi garantiye yollayacağınız zaman iyice video ve fotoğraflayın ben yollamadan önce video ve fotoğraf çekmiştim adamlar sizin saatinizi servise sokarken çizik ve darbesiz olan saatinize direkt çizik vs yazarak kendilerini korumaya alıyorlar elimde ki video ve fotoğraflarla belgelemeseydim işimiz vardı. Bu fotoğrafları onlara gösterdikten sonra ancak çözmeye çalıştılar, çok uyanıklar
Kullanıcı avatarı
scarbo

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: jesuisnul ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners