TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Ebay Saat Al覺veriim Hakk覺nda Yard覺m L羹tfen

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Ebay Saat Al覺veriim Hakk覺nda Yard覺m L羹tfen

Mesaj winterdrops » 23 ub 2011, 23:10

Merhaba arkadalar.

Ebay 羹zerinden ilk defa bir al覺veri yapt覺m ve bununla ilgili 2 adet sorunuma yard覺mc覺 olursan覺z 癟ok memnun olurum.

1- Ald覺覺m saat bana verilen bir takip numaras覺 ile kontrol ettiimde T羹rkiye'ye girmi durumda. Bu andan itibaren ne yapmam覺z gerekiyor, acaba g羹mr羹k ile bir irtibata ge癟mek gerekiyor mu? Daha 繹nce Ebay'i kullanan arkadalar bilirler san覺r覺m. Kargo takip numaras覺 ve sitesi aa覺da yer almaktad覺r. Kargo NO: CV014973222US
http://www.usps.com/shipping/trackandconfirm.htm?from=home_header&page=trackandconfirm

2- Ebay 羹zerinden ilk kez al覺veri yapt覺覺m覺 ve tecr羹besiz olduumu belirtmitim. Bu saati almadan 繹nce ayn覺 saati baka bir sat覺c覺da g繹r羹p fiyat覺 art覺rd覺m ve art覺rma ileminden sonra sat覺c覺yla T羹rkiye'ye g繹ndermede sorun olmaz deilmi diye teyitlemek istedim. (羹nk羹 international shipping ibaresi yer al覺yordu.) Fakat sat覺c覺 bana g繹ndermediklerini s繹yledi. Ben de i younluum ve dalg覺nl覺覺m sebebiyle bir ka癟 g羹n ebay hesab覺ma girmeyince 羹r羹n羹n a癟覺k art覺rmas覺n覺n bende kald覺覺n覺 g繹rd羹m (Bende kalmaz d羹羹ncesiyle 1 dolar y羹kseltmitim).
imdi sat覺c覺yla g繹r羹羹yorum benim yapabileceim biey yok diyor. Ebay ile g繹r羹羹yorum (mail ile) belli saatler aras覺nda filan numaray覺 aramam isteniyor. Oysaki hereyi a癟覺k a癟覺k mailde anlatm覺t覺m. Ne yapaca覺m覺 a覺rd覺m. Hani grammerim fena deildir ingilizcede ama bir Amerikal覺 ile konuup derdimi anlatamam diye d羹羹n羹yorum.

Yard覺mlar覺n覺z覺 bekliyorum arkadalar. imdiden teekk羹rler.
Kullan覺c覺 avatar覺
winterdrops

Kay覺t: 12 Nis 2010, 15:43

Re: Ebay Saat Al覺veriim Hakk覺nda Yard覺m L羹tfen

Mesaj punk » 23 ub 2011, 23:12

Eer g羹mr羹k vergisi 繹demeniz gerekecekse onlar sizinle iletiime zaten ge癟eceklerdir.
Kullan覺c覺 avatar覺
punk

Ya: 34
Kay覺t: 25 Eki 2010, 09:58

Mesaj Wwtr » 23 ub 2011, 23:17

2- Ebay 羹zerinden ilk kez al覺veri yapt覺覺m覺 ve tecr羹besiz olduumu belirtmitim. Bu saati almadan 繹nce ayn覺 saati baka bir sat覺c覺da g繹r羹p fiyat覺 art覺rd覺m ve art覺rma ileminden sonra sat覺c覺yla T羹rkiye'ye g繹ndermede sorun olmaz deilmi diye teyitlemek istedim. (羹nk羹 international shipping ibaresi yer al覺yordu.) Fakat sat覺c覺 bana g繹ndermediklerini s繹yledi. Ben de i younluum ve dalg覺nl覺覺m sebebiyle bir ka癟 g羹n ebay hesab覺ma girmeyince 羹r羹n羹n a癟覺k art覺rmas覺n覺n bende kald覺覺n覺 g繹rd羹m (Bende kalmaz d羹羹ncesiyle 1 dolar y羹kseltmitim).
imdi sat覺c覺yla g繹r羹羹yorum benim yapabileceim biey yok diyor. Ebay ile g繹r羹羹yorum (mail ile) belli saatler aras覺nda filan numaray覺 aramam isteniyor. Oysaki hereyi a癟覺k a癟覺k mailde anlatm覺t覺m. Ne yapaca覺m覺 a覺rd覺m. Hani grammerim fena deildir ingilizcede ama bir Amerikal覺 ile konuup derdimi anlatamam diye d羹羹n羹yorum.

Yard覺mlar覺n覺z覺 bekliyorum arkadalar. imdiden teekk羹rler.

O zaman sat覺c覺 sizden paypal 繹demesi talep edecei vakit siz de ona benim yapabileceim bir ey yok,T羹rkiye'ye g繹nderim yapmayacaksan覺z benden de para talep edemezsiniz diyeceksiniz.O da size a癟覺k artt覺rma yapmadan 繹nce dikkatlice okusayd覺n覺z diyecektir.
En k繹t羹 ihtimalle kar覺l覺kl覺 "Negative Feedback" atars覺n覺z ama y羹ksek ihtimalle sat覺c覺 iptalde bulunur,ikinci kez a癟覺k artt覺rma yap覺l覺r veya sizden 繹nceki en y羹ksek teklife satar.
Kullan覺c覺 avatar覺
Wwtr

Kay覺t: 20 Mar 2010, 14:02

Mesaj Bond » 23 ub 2011, 23:19

Winterdrops paketin gelmi herhangi bir ilem yapmana gerek yok. Ald覺覺n 羹r羹n g羹mr羹k limitleri i癟erisinde ise zaten adresine gelecektir. Dier t羹rl羹 ise gene adresine ihbarname gelir gidip posta g羹mr羹羹nden teslim al覺rs覺n vergilerini 繹deyerek. Posta ileme merkezinden hemen 癟覺kmaz biraz s羹rer sana gelmesi.

u adresten kontrol edebilirsin takip ama癟l覺 olarak :arrow: http://www.ptt.gov.tr/tr/interaktif/kayitliposta-yd.php

Dier konuda ise sat覺c覺ya durumu a癟覺klad覺ktan sonra 繹deme yapamayaca覺n覺 ve sana negatif yorum vermemesini s繹yle, sat覺c覺n覺n yapaca覺 birey yok diye bir durum yok. Ya g繹nderin yada iptal edin eklinde bir yakla覺m d覺覺nda yapacak bir ey yok. D羹zg羹n birisi ise zaten kibarca duruma uygun davranacakt覺r, senden 繹nceki kiiye mesaj atar 羹r羹n羹 almas覺 i癟in. Yada tekrar listeler.
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj nickynick » 23 ub 2011, 23:21

Winterdrops, sana 繹zel mesaj at覺yorum.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullan覺c覺 avatar覺
nickynick

Kay覺t: 16 Kas 2009, 22:44

Mesaj winterdrops » 23 ub 2011, 23:26

ayn覺 eyleri konutuk sat覺c覺 ile. Ben 繹deme yapmayaca覺m sana dedim benim yapaca覺m biey yok diyor. Ama Ebay de bana mesaj atm覺 eer 繹deme yapmazsan覺z unlar olur diye. 襤te o mail.

"eBay opened an unpaid item case for Men's Citizen Eco Drive Diver's Watch BN0070-09E, because 4-watches either hasn't recorded your payment or didn't receive it yet.
The seller needs to receive your payment no later than Saturday, Feb 26, 2011 00:43:37 PST. If the seller doesn't receive your payment, an unpaid item will be recorded on your account and your account privileges may be limited or suspended. Remember, when you place a winning bid or click the Buy It Now button in a listing, you've committed to paying for that item."

Ne yapmam laz覺m peki bu mailin 羹zerine.
Kullan覺c覺 avatar覺
winterdrops

Mesaj Wwtr » 23 ub 2011, 23:28

Al覺c覺n覺n saati T羹rkiye'ye yollamad覺覺n覺 ve bunu kar覺l覺kl覺 mesajlar覺n覺zdan kan覺tlayabileceinizi yazabilirsiniz.
Bu arada hi癟bir cevap da vermezseniz merak etmeyin hesab覺n覺za bir yapt覺r覺m uygulayabilme ihtimalleri d羹羹k.
Kullan覺c覺 avatar覺
Wwtr

Kay覺t: 20 Mar 2010, 14:02

Mesaj winterdrops » 23 ub 2011, 23:34

Teekk羹rler ilginiz i癟in. Bekleyelim bakal覺m biraz nolcak?
Sat覺c覺 Ermeni as覺ll覺 falanm覺 癟覺kt覺 acaba takt覺 bize yaa :D
Kullan覺c覺 avatar覺
winterdrops

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Skywalker34tr ve 239 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners