TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

P覺rlant'覺n Saat Kutusu Konusundaki Enteresan Tavr覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

P覺rlant'覺n Saat Kutusu Konusundaki Enteresan Tavr覺

Mesaj Emre » 23 Mar 2011, 20:14

Arkadaslar bildigimiz gibi saat dedigimizde yalnizca saatin kasasi degil; kutusu, sertifikalari, varsa temizleme bezleri, markalarin yaptigi guzel jestler, bunlarin hepsi aklimiza gelir. Mesela Oris her serisine ozel kutu tasarimi yaptiriyor, veya Breitling'lerin kutulari birbirinden farklilik gosterebiliyor, saat guzellestikce kutu da guzellesebiliyor: bunun gibi bicok ornek verebiliriz. Saatlerin kutularinin malzemesi bile ozel tasarimlarla belirleniyor ve saatin ozelliklerini yansitmasina ozen gosteriliyor.

Ama burada saatini satan bir arkadasin durumundan da, sordugum bikac kisiden de ogrendim ki "saati al cik iste" tarzinda bi yaklasim gosterebiliyorlarmis. Sanki kutusu opsiyonelmis gibi kutuyu siz sorana kadar vermedikleri de oluyormus. Forumda da daha once Pirlant'tan saat alan bikac arkadasin basina da ayni sey gelmis. Pilot saatine divers kutusunu, divers'a racing kutusunu uydurup veriyorlar adeta.

Umarim P覺rlant daha ozenli, daha "saate deger veren" bi yaklasimla satislarini gerceklestirir.

Bu basligi da actim cunku Pirlant'tan saat almayi dusunen arkadaslar var ise bu hususa dikkat etsinler ki sonradan tadlari kacmasin. Bu bir karalama basligi degildir cunku kimine gore saat kutusu hic onemli degildir, benim gibilere gore ise onemlidir. Bu nuansi gozden kacirmadan, benim gibi arkadaslar var ise biraz daha dikkat etsinler diye bu basligi actim.

Emre
T S F = P A Y L A I M
Kullan覺c覺 avatar覺
Emre
Editor

Kay覺t: 28 Kas 2010, 10:20

Re: P覺rlant'覺n Saat Kutusu Konusundaki Enteresan Tavr覺

Mesaj herofb » 23 Mar 2011, 22:18

emre08 sonuna kadar hak veriyorum sana

aa覺da viskiyi fazla ka癟覺r覺p pilot olmu Sinatra'm覺z覺 g繹rebiliriz :)

Resim

Resim
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj Emre » 23 Mar 2011, 22:29

herojd11 yazd覺:aa覺da viskiyi fazla ka癟覺r覺p pilot olmu Sinatra'm覺z覺 g繹rebiliriz :)

Nasil bi yorumdur bu boyle :D :D

Super herojd11 !
T S F = P A Y L A I M
Kullan覺c覺 avatar覺
Emre
Editor

Mesaj herofb » 23 Mar 2011, 22:33

adamlar bir de yok bu orjinal kutusu diye 覺srar ettikleri i癟in air bile olabilirsin hatta k繹rolu olup dalara 癟覺kmak bile olas覺 :)
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Mesaj Emre » 23 Mar 2011, 22:48

herojd11 o da iyiymis :) Israr var teklif yok :)

Bir de yurt disindan saat alanlarin dikkatini cekti mi bilmem ama benim aldigim yerde son kez teslim ederken adam herhangi bir hata olabilir ihtimaline karsi kutunun uzerindeki, sertifikalardaki ve saatteki seri numaralarini tek tek kontrol etti.

Bu arada Oris'in verdigi onemden bahsetmistim, bu onemi su resimden anlayabiliriz sanirim. Friends of Oris forumunda cbarker isimli uyenin kolleksiyonu:

Oris Carlos Costa Chronograph, Limited Edition (0652/2000)
Oris Centenial Set , Limited Edition (0367/1904)
Oris Flight Timer R4118 Limited Edition (1168/4118)
Oris Louis Armstrong Limited Edition (029/500)
Oris John Mclaughlin Limited Edition (314/900)
Oris Frank Sinatra Power Reserve Limited Edition (0290/2090)
Oris Polly Vacher Limited Edition (0141/2000)

Resim
T S F = P A Y L A I M
Kullan覺c覺 avatar覺
Emre
Editor

Mesaj herofb » 23 Mar 2011, 22:54

zellikle humidor olan limited edition Frank Sinatra'n覺n kutusuna hastay覺m hatta kutuyu 羹creti mukabil getirtmeyi denedim ama maalesef olmad覺 bu arada tabi limited'lar ile bizim kutular覺 k覺yaslamam覺z biraz yanl覺 olur ama en az覺ndan concept'in doru olmas覺 gerekir
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Mesaj Emre » 23 Mar 2011, 22:57

herojd11 yazd覺:zellikle humidor olan limited edition Frank Sinatra'n覺n kutusuna hastay覺m hatta kutuyu 羹creti mukabil getirtmeyi denedim ama maalesef olmad覺 bu arada tabi limited'lar ile bizim kutular覺 k覺yaslamam覺z biraz yanl覺 olur ama en az覺ndan concept'in doru olmas覺 gerekir

Haklisin herojd11 lakin dedigim gibi, kutuya verilen onem gercekten fazla ve Oris dedigim gibi her tema icin ayri dizayn yaptiriyor.
T S F = P A Y L A I M
Kullan覺c覺 avatar覺
Emre
Editor

Mesaj herofb » 23 Mar 2011, 22:59

bu arada san覺r覺m bu konudan muzdarip yaln覺z ikimiz var覺z :)
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 208 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners