Arkadaslar bildigimiz gibi saat dedigimizde yalnizca saatin kasasi degil; kutusu, sertifikalari, varsa temizleme bezleri, markalarin yaptigi guzel jestler, bunlarin hepsi aklimiza gelir. Mesela Oris her serisine ozel kutu tasarimi yaptiriyor, veya Breitling'lerin kutulari birbirinden farklilik gosterebiliyor, saat guzellestikce kutu da guzellesebiliyor: bunun gibi bicok ornek verebiliriz. Saatlerin kutularinin malzemesi bile ozel tasarimlarla belirleniyor ve saatin ozelliklerini yansitmasina ozen gosteriliyor.
Ama burada saatini satan bir arkadasin durumundan da, sordugum bikac kisiden de ogrendim ki "saati al cik iste" tarzinda bi yaklasim gosterebiliyorlarmis. Sanki kutusu opsiyonelmis gibi kutuyu siz sorana kadar vermedikleri de oluyormus. Forumda da daha once Pirlant'tan saat alan bikac arkadasin basina da ayni sey gelmis. Pilot saatine divers kutusunu, divers'a racing kutusunu uydurup veriyorlar adeta.
Umarim P覺rlant daha ozenli, daha "saate deger veren" bi yaklasimla satislarini gerceklestirir.
Bu basligi da actim cunku Pirlant'tan saat almayi dusunen arkadaslar var ise bu hususa dikkat etsinler ki sonradan tadlari kacmasin. Bu bir karalama basligi degildir cunku kimine gore saat kutusu hic onemli degildir, benim gibilere gore ise onemlidir. Bu nuansi gozden kacirmadan, benim gibi arkadaslar var ise biraz daha dikkat etsinler diye bu basligi actim.
Emre