TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Arkadaşlar Hangi Welder? Tavsiye Lütfen

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Arkadaşlar Hangi Welder? Tavsiye Lütfen

Mesaj necoo » 04 Nis 2011, 22:04

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba..Saat araştırmaları yaparken foruma rastladım..Bir saat tutkunu olarak daha çok öğreneceklerim olduğunun farkına vardım.. :D
Ben Welder saat almayı planlıyorum..İki saat arasında kaldım..Dış görünüş olarak ikisini de beğendim diyebilirim..Fiyatlar da birbirine yakın gibi..Ancak mekanizmalar farklı.Şöyle ki :

K24-3104 : Miyota 8215 otomatik
Resim

K24-3306 : Miyota OS10 cronografo quartz
Resim

Acaba hangisini tercih etmeliyim? ''Tabii ki otomatik'' diyenleri duyuyor gibiyim,ancak beni yarı yolda bırakmasından korkuyorum..Miyota 8215 peformansı nasıldır?Acaba geri kalma problemi yaşar mıyım?En önemlisi hiç otomatik makina kullanmadım,ara sıra elle kurmak mı gerekiyor,devamlı bakım mı yaptırılmalı?..Şu anda Seiko Kinetic Arctura Auto Relay kullanıyorum.Herhangi bir sorun yaşamadım..Tabii ki onun çalışma prensibi farklı..

Çok mu soru sordum arkadaşlar? :D Ancak sormadan da öğrenilmiyor ki.. :D

Herkese şimdiden çok teşekkürler..Bu forumla tanıştığım için çok mutlu oldum..
Kullanıcı avatarı
necoo

Re: Arkadaşlar Hangi Welder? Tavsiye Lütfen

Mesaj darknight » 05 Nis 2011, 10:59

Selam necoo,
Welder'in mekanizması hakkımda fazla bir bilgim yok ancak otomatik saatlerin belli bir durma noktası var.
Saati kurduktan ve kullanmayı bıraktıktan belli bir zaman sonra (36-72 saat arası) saat duruyor.
Ancak saati hergün takacaksan bu senin için bir problem oluşturmaz.
Ben otomatik saatlerin sesini sevdiğim için ilk modeli seçerdim ama 2. model de çok şık.
hangisini seçersen seç, güle güle kullanmanı dilerim
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj Tolgi06 » 05 Nis 2011, 11:24

necoo bence hiçbiri.Welder markasının moda markalarından pek bir farkı yok.Bu fiyatlara daha iyi markalardan(ciddi sayabileceğimiz saat marklarından) iyi otomatik saatler alınabilir.Miyota mekanizmasına gelince , bu mekanizma kullanıcıları genelde aşırı yüksek sapma değerlerinden şikayetçi.Her otomatik saat sapma yapar ama miyotalarda bu biraz fazla genelde.Ben sana bu fiyatlara eta mekanizmalı saatler almanı tavsiye ederim.Tissot'a filan bakabilirsin.Daha önce forumda bahsi geçmiş eta mekanizmalı dalgıç saatleri vardı çok daha ucuza onları düşün derim.Hatta daha uygun fiyatlara eco-drive mekanizmalı Citizen'lere bakabilirsin eğer tasarım senin için çok ön plandaysa.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj poloPhilippe » 05 Nis 2011, 16:19

Naçizane bende bir tavsiyede bulunayım bu saatler dizayn ve tasarım olarak hoşunuza gidiyorsa, başka bir oversized marka olan Tw Steel'e de bakılabilir. Fiyatları daha uygun. Onlar da Miyota makineli bu arada belirtmekte fayda var. Misal;
Resim
Kullanıcı avatarı
poloPhilippe

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners