Toplu fotoğraflarda saatler kronolojik şekilde konulmuştur.

İlk saat olan Swatch, 1 jewel, swiss made bir saat. Maalesef modelini şuan üstünden okuyamıyorum. Kendisi Eren Holding'in kendi binaları bahçesinde kurdukları çadırları içinde olan Lacoste, Burberry, Swatch vs. indirimleri arasında dolaşırken eski kız arkadaşımın ısrarları ile alınmış ve üniversite hazırlıktan bu yana yaklaşık iki sene boyunca sevilerek kullanılmıştır.

Görülen Timex, "Perpetual Calendar" ve "Indiglo Light" özellikleri ile gönlümü almış modeldir. Ancak sıcak ve ultra nemli bir zamanda İstanbulda yaz okuluna dayananmamış ve tahminimce içeride oluşan nemlenme nedeli ile akrep ve yelkovanda korozyon gözlenmiştir. Buna ek olarak şuan Indoglo light fonksiyonu çalışmamaktadır. Sanırım Indiglo Light için ayrı bir pil var, çünkü saat şuan çalışıyor. Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Süreli indirim sitesinde "Merkez Saat" güvencesi ile alınmış olan bu saat üşenmediğim bir zaman Sirkeci'de hakettiği bakımı elbet görecektir. Aynı indirim süresinde Baba'ma da bir Timex almıştım ve nem sorunu olmayan Kütahya'da kullanıldığı için halen sorunsuz görünümdedir. Babamla görüşüp de elime geçtiği zaman fotoğrafını bu konu altına yüklerim.

Sıradaki saat Amerika'da eğitim gördüğüm sırada gayet uygun fiyata alınmış olan bir Armani. Bu saati almadan çok daha önce zaten Timex üzerindeki kozmetik problemler beni yeni bir saat arayaşına itmişti. 50m su geçirmez olan bu modelde beni cezbeden siyah kadranı üzerinde yine hiçbir renklendirme olmadan kabartma şeklinde işlenmiş olan "bence" anadolu kilim motifine benzer olan işlemelerdir. Buna ek olarak orjinal kauçuk kordonunda 90's' sonlarında piyasaya çıkan silgilerin kokusu var. 1 yıllık aralıksız kullanmama rağmen bu kokuda hiçbir azalma gözlemlemedim ve bu kokunun hastası olan arkadaşlarım

Diğer saatim ise henüz yakınlarda tarafıma ailem tarafımdan hediye edilmiş ve sizin kıymetli tavsiyeleri ışığında seçilmiş Pam320. Uzun süredir kullanmadığım için hakkında çok yorum yapamasam da kendisini çok seviyorum. Deri kordunu aşırı sıcaklardan dolayı ve çalıştığım yerde 1 aydır süregelen klima arızasından dolayı kauçuk ile değiştirmek durumunda kalsam da kendisi şu sıralar favorimdir.

Bunların dışında elimde, lisede kullanmış olduğum, Cartier Santos 100 modeli var. Kendisi eski kız arkadaşımın babası tarafından hediye edildi ancak elimde herhangi bir orijinallik belgesi bulunmadığı için paylaşmayı uygun görmedim. Eğer sizlerin icazeti olursa gerçekliği konusunda tartışmak isterim.

Edit: Malesef Armani modelin kadranındaki kabartmanın makro çekimini yapacak lens elimde yok. Başka bir makina ile deneyeceği ancak daha düşük kalitede olacaktır.