Koleksiyon oluşturma gibi bir düşüncem veya imkanım yok ama öyle bir imkanım olsaydı bu konudaki düşüncelerim ve davranışlarım şu şekilde olurdu:
Öncelikle koleksiyonum olsun diye bir koleksiyon oluşturmaya çalışmazdım. Zamanla kendiliğinden oluşacak olan koleksiyonun parçalarının da modern mi yoksa vintage mı olduğuyla da ilgilenmezdim. Modern veya vintage, bana yakışacağını düşündüğüm, benim karakterime uygun, kısa süreli moda akımlarına kapılmadan şu anda ve gelecekte kullanılabileceğini düşündüğüm modellere yönelirdim. Tasarımı yüz yıl öncesine ait klasik bir saate sahip olmak hoşuma giderdi, ama tasarımı yüz yıl öncesine ait sadece farklı olma gayretiyle üretilmiş, tarzım olmayan bir saati koleksiyonumda görmekten haz almazdım.
Bu düşünce çerçevesinde bana ait olacak olası bir koleksiyondaki saatlerin hangi kategoride veya ağırlıkla hangi tarzda olacağını önceden kestirmek benim için zor olacaktır. Belki koleksiyon oluştuktan sonra saatleri kategorize ettiğimde saat beğenimi de objektif olarak görme şansım olacaktır.
Özetle seçimimi belirleyecek olan kriterler genel olarak; saatin tasarımı, bana yakışıp yakışmayacağı, kaliteli bir makineye ve iyi bir işçiliğe sahip olması, tasarımın çabuk tüketilen moda anlayışından uzak olması ve tabi ki fiyatı olacaktır.
Bu açıklamalar ışığında sadece klasik ve tutucu tasarımlara açık olduğum sonucunu çıkarmayınız; zira forumda fotoğrafı paylaşılan wittnauer marka saatin, güzel bir iskelet saatin veya hoşuma gidecek farklı tarzda bir saatin koleksiyonumda olmasından mutluluk duyardım.
Açıkçası koleksiyonumun çok fazla parçadan oluşması tek başına benim için bir şey ifade etmezdi. Benim için içime sinen yirmi parçalık bir koleksiyon, bilinçsizce oluşturulmuş bin parçalık bir koleksiyondan daha değerli ve keyif verici olurdu. Ve sanırım bu şekilde oluşturacağım yirmi parçalık bir koleksiyonu veya elli parçalık bir koleksiyonun yirmi,yirmi beş parçasını tek bir saat için elden çıkarmazdım.
Son olarak çok çok beğendiğim, benim için özel bir parça ise ve imkanım varsa bir veya iki saatin aynısını koleksiyonuma eklemeyi düşünebilirdim.