TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bir Seiko 5 Hikayesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bir Seiko 5 Hikayesi

Mesaj uzbey33 » 27 Oca 2012, 13:09

bir amca bana seiko 5'iyle ilgili anısını anlattı, bana ilginç geldi. burada sizinle paylaşmak istedim.

bankada sıra beklerken yanımda oturuyordu bu amca. kolunda çok eski bir seiko 5 vardı. konuşurken tabi saat konusu açıldı. bu benim 35-40 yıllık saatim dedi. ben turşuculuk yaptım. bu saati bir gün kaybettim. aradım bulamadım. bir gün bir turşu bidonu bitince suyunu dökerken dibinden çıktı saat. turşu kurarken kolumdan düşmüş. hemen gittim, temizleyip kuruladım. su geçirmemişti ve sallanınca çalışmaya başlamıştı bile. kurdum. o zamandan beri de kullanıyorum. çok sağlam bunlar. yenisini bulamıyorum, bulsam 100 lira da olsa alırım gene.

şimdi turşu suyu sirkeli, yoğun tuzlu ortam. turşuyu kurup olgunlaştı desek 2-3 hafta. 2-3 haftada da o turşuyu sattı bitirdi desek en az 1-1,5 ay o ortamda kalmış. sonra üstüne eminim böyle periyodik bakım makım görmeden 35 yıl çalışmış bir turşucunun kolunda... sağlam saat bu seiko 5'ler vesselam. :thumbup:

tabi o kol saatli turşuyu yiyenleri de düşünemiyorum :)
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Re: Bir Seiko 5 hikayesi

Mesaj asymptote » 27 Oca 2012, 13:18

İlginç ve güzel bir hikaye (turşuyu yiyenler için değil tabi :D). Bizimle paylaştığın için teşekkürler invictas.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Bir Seiko 5 hikayesi

Mesaj SeRxx » 27 Oca 2012, 14:10

Güzel hikaye icin teşekkürler invictas..
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: Bir Seiko 5 hikayesi

Mesaj tangomat » 27 Oca 2012, 14:22

Amcanin Hikayesi dogrudur. Zira Seiko 5 Saatlerini Efsane'ye dönüstüren neden ist Saglamliklari ve Dayanikliklaridir.
Ne denli dogrudur bilmiyorum, fakat ya 70'li yada 80'li Yillarda Seiko "Seiko 5" Modellerinin üretimini durdurup yerine baska bir Model koymaya kalktiginda Saat severlerden aldigi Tepki üzerine bu kararindan vazgecmis.
Benim de Babadan Hediye aldigim bir "Seiko 5 Automatic" var. Saatin Üretim Tarihi 11/1980.
20 yila yakin bir Süre ile Babam tasidi ve yaklasik 10-11 Yildan beri ben tasiyorum.
-20 Derecede tasidim (Stockholm), +40 Derece üzeri Havalarda tasidim (Misir), Nem orani
%100 civarlarinda olan Bölgelerde tasidim (Malezya/Singapur), bu Saat ile feci sekilde terledim, Suya girdim ciktim, Kolumdaki Saat ile defalarca Sert cisimlere carptim, Daglara tirmandim, Trekking Turlarina katildim vs ve bana misin demedi.
Uzun Lafin kisasi: Ben zarar gördüm, yoruldum, Tarumar oldum, Seiko 5'e hic birsey olmadi (kücük cizikler haric).
30 Yil sonra ancak bu Yil Saatimi bakima verdim ve Saat'im ilk gün gibi tikir tikir islemeye devam ediyor.
Bu Saat'i Baba Yadigari diye Vitrine koyup yeni bir Saat aldigimda tekrar bir Seiko 5 olacak, büyük bir ihtimalle "Seiko 5 Sport" Serisinden bir Saat (Hareket, Aksiyon, Tatil vs gibi durumlar icin).
Yani Abartili bir sekilde Söylemek gerekirse "Seiko 5" Sözü/Kelimesi Abdestsiz ve Besmelesiz bir sekilde agiza alinmamali :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tangomat

Re: Bir Seiko 5 Hikayesi

Mesaj asymptote » 27 Oca 2012, 15:37

tangomat senin hikaye de güzelmiş.. ;) :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Bir Seiko 5 Hikayesi

Mesaj mlm » 27 Oca 2012, 17:00

Paylaşımlar icin teşekkürler, keyifle okudum.. Seiko 5' ler dedelerimizin ve babalarimizin da kullandigi ve begendigi saatler olmasi nedeniyle kulturumuzde de kendine yer bulmus saatler, kim ne derse desin, hakikaten yerleri ayrı :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj uzbey33 » 27 Oca 2012, 17:11

asymptote, serxx, mlm, ben teşekkür ederim.

tangomat, maşallah diyelim. :thumbup:

şu an yanıma koyduğum, bana bakan seiko monster'imin Allah ömür verdikçe bana en az 30-40 yıl daha zamanı göstereceğini bilmek güzel.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullanıcı avatarı
uzbey33

Mesaj zfr » 27 Oca 2012, 18:32

Babamın da 30 yıl öncesinden kalma bir seiko 5 saati var yalnız uzun süre kullanılmadığından olsa gerek şu an çalışır durumda değil, ilk fırsatta bakıma götürüp kullanmaya ben devam etmek istiyorum...
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Skywalker34tr ve 222 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners