TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Yeni Ald覺覺m IWC Portuguese Saatim Hatal覺 覺kt覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Yeni Ald覺覺m IWC Portuguese Saatim Hatal覺 覺kt覺

Mesaj serdarfb » 19 Haz 2012, 14:13

Sevgili Dostlar,

Bu benim forumdaki ilk konum ve sizlerden destek bekliyorum. Ben fiyat ve vergi iadesi avantajlar覺n覺 kullanma a癟覺s覺ndan t羹m saatlerimi yurtd覺覺ndan genelliklede Italya'dan al覺yorum. Oradaki baz覺 sat覺c覺larlada samimi dostluklar edinmi durumday覺m. 襤lgilenen olursa 繹zellikle IWC ve Porcshe Design markalar覺 i癟in uygun fiyatlar alabilirim.

ubat ay覺nda Floransa'daki resmi IWC sat覺c覺s覺 bir dostumdan beyaz kadranl覺, 癟elik bir IWC Portuguese ald覺m. Kodu 371401. U癟akta geri d繹nerken saatimde optik bir hata olduunu farkettim. Resimlerde de g繹rebileceiniz 羹zere aa覺daki saniye g繹stergesinde 10. saniyede olmas覺 gereken k覺sa 癟izgi yok. :) nce ciddi anlamda telaland覺m ama daha sonra ertesi g羹n sat覺c覺 arkada覺 arad覺覺mda kendisi saatin derhal geri al覺p yenisini vereceklerini ve bunun inan覺lmaz bir hata olduunu s繹ylediinde tabi ki rahatlad覺m.

Konuyu paylat覺覺m bir ka癟 arkada覺m pul kolleksiyonculuundan kalma bir al覺kanl覺kla bu saatin t羹r羹n羹n tek 繹rnei olabileceini ve kolleksiyoncular baz覺nda ciddi bir deer bulabileceine dair bir fikir att覺lar ortaya. :) Ben de saatimi deitirmeden 繹nce bu durumu sizlerle payla覺p yorumlar覺n覺z almak ustalar覺n fikirlerini duymak istedim.

Resim
Resim

Her 癟eit yorumunuz benim i癟in 癟ok deerlidir. imdiden herkese teekk羹rler. Kendi kolleksiyonumu da bu akam ayr覺 bir konu a癟arak sizlerle paylaaca覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
serdarfb

Ya: 54
Kay覺t: 17 Haz 2012, 18:26

Re: Yeni Ald覺覺m IWC Portuguese Saatim Hatal覺 覺kt覺

Mesaj herofb » 19 Haz 2012, 14:29

ne yalan s繹yleyeyim bende arada kal覺rd覺m , evet bir yandan hatal覺 bir saat bir yandan da tek
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj SeRxx » 19 Haz 2012, 14:30

Maaza dahil bir癟ok kiinin elinden fark edilmeden ge癟mesi b繹yle bir firma i癟in 癟ok b羹y羹k bir hata. ans m覺 desem, anss覺zl覺k m覺 desem bilemedim :roll:

Ben olsam kesinlikle geri vermez kullan覺rd覺m 癟羹nk羹 resmen ''unique piece'' olmu :thumbup:
Eer olur da geri vermek istesem bile iyice hevesimi al覺r farkl覺 bir model ile deitirirdim.
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj razz » 19 Haz 2012, 14:46

Ghost Insert, Space Dial, Floating Cosmograph, Inverted Six, Open Six/Nine, Patrizzi Dial, Spider Web Dial, Tropic Dial gibi Rolex'ler bu 繹zelliklerinden dolay覺 daha deerli kabul ediliyor lakin 1) bu bahsi ge癟en 繹zellikler hata deil, kullan覺lan malzemenin zaman覺n y覺prat覺c覺 etkilerine verdii tepkiler.. 2) marka Rolex.. Haliyle filateli ve/veya numismatik k覺staslar覺n ge癟erliliini aynen referans almak 癟ok da doru bir yakla覺m olmayabilir ;)

Tabii bu unique piece'e IWC Portuguese "Ghost 10 Dial" deyip kullanmak da keyifli olabilir..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Mesaj drk » 19 Haz 2012, 14:49

Saatin bu farkl覺l覺覺ndan dolay覺 bir deer art覺覺yla kar覺laaca覺n覺 d羹羹nm羹yorum. Daha 繹nce benzer durumlar farkl覺 markalarda yaanm覺t覺 mesela rolexte. Ancak onlar bu tip hata deillerdi, ara ara farkl覺 saatler 羹retilmiti, zaten az say覺da 羹retilen saatlerin g羹n羹m羹ze salam bir ekilde ulaan 繹rnei de az say覺da oldu. Pop羹ler ve koleksiyon deeri olan bir markan覺n baz覺 繹zel modellerinde bu tarz deer art覺lar覺 yaand覺. Rolexin kadran覺nda yap覺lan deiiklikler bilin癟li ve istemli bir ekilde yap覺lm覺t覺, yanl覺l覺k sonucu deil.

Bu saat kadran覺 ise defolu, yani bir araba al覺yorsunuz, bir kap覺s覺 araban覺n geri kalan覺ndan daha a癟覺k tonda boyanm覺. Bu 繹zellik o arabay覺 daha deerli yapar m覺?

Ben olsam deiim talep ederdim.
Kullan覺c覺 avatar覺
drk

Kay覺t: 20 Nis 2010, 23:24

Mesaj asymptote » 19 Haz 2012, 15:03

Sizin bu yazd覺klar覺n覺z覺 okuyunca akl覺ma daha 繹nce tart覺覺lan bir konu geldi. Kadran覺 renk deitiren Daytona (Patrizzi Dial). Bu kadran覺 ilk fark eden koleksiyoner Patrizzi olduu i癟in bu isimle an覺yorlar herhalde:
Razz yazd覺:Bir d羹zeltme ekleyeyim; Patrizzi Dial olarak ge癟en kadranlar覺n asl覺nda normalin d覺覺nda uygulanm覺 herhangi farkl覺 bir 羹retim teknii yoktur.. Mevzunun 癟覺k覺 noktas覺 羹nl羹 saat koleksyoneri Osvaldo Patrizzi'nin sahibi olduu Rolex saatlerini saklama eklidir.. Patrizzi genelde saatlerini takmaktan ziyade safe queen yani kasada bekletmeyi seven tiplerdendir.. Farkl覺 d繹nemlerde ald覺覺 pek 癟ok Rolex'ini ayn覺 koullarda saklayan Patrizzi 2006'da bunlar覺 sat覺a 癟覺kartt覺覺nda koleksyonundaki baz覺 Daytona'lar覺n kadranlar覺nda b繹lgesel renk deiiklikleri g繹r羹r.. En ufak farkl覺l覺覺 dahi deer art覺覺na 癟evirmeyi al覺kanl覺k haline getirmi Rolex camias覺 bu saatleri de unique olarak nitelendirir ve Patrizzi Dial Daytona olarak anmaya balar.. Ayn覺 serinin bu renk deformasyonuna sahip olmayan 繹rneklerine nazaran olduk癟a farkl覺 ( y羹ksek ) fiyatlara sat覺lan bu saatler Rolex Efsaneleri alt覺nda yerini al覺r ve literat羹re yerleir.. Oysa ki saatlerin ba覺na gelen, Rolex'in o d繹nem kulland覺覺 teknik ve malzemelerin zaman覺n ve doan覺n a覺nd覺r覺c覺 etkisine yenik d羹mesinden baka birey deildir..

ou zaman N羹mismatik ( eski sikke ve madalyon ile ilgili koleksyon 癟eidi ) ile ayn覺 mant覺kla 癟al覺an Rolex Ekol羹, az 羹retilmi, hatal覺, ge癟i d繹nemi edisyonu ve doal artlarla eskimeye maruz kalarak farkl覺l覺k arz eden 繹rnekleri y羹ksek fiyatlara lay覺k g繹rme eilimindedir.. Nas覺l bir Albino Daytona veya Double Red Sea Dweller 羹retildiinde 繹zel olma gayesi g羹tmemise Patrizzi Dial Daytona'lar i癟inde durum ayn覺d覺r asl覺nda.. Ancak yukar覺da da belirttiim 羹zere sad覺k Rolex koleksyonerleri bunu farkl覺l覺k olarak alg覺lar ve sonu癟 inan覺lmaz fiyatlara el deitiren saatler olarak ortaya 癟覺kar..

Konunun tamam覺n覺 okumak isterseniz :arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=6197&hilit=rolex+hatal%C4%B1#p75959
Bu Rolex'te b繹yle olmu ancak ayn覺 ey IWC'de olur mu bilinmez. Rolex'in fanlar覺 ve koleksiyonerleri fanatik biliyorsunuz.. Bir de u husus var: Seri halinde belli say覺da IWC kadran覺 sizde olduu ekilde hatal覺 羹retilmi olmal覺 ki bu durum koleksiyonerler aras覺nda fark edilsin ve deer kazans覺n, Daytona'da da durum b繹yle olmu zaten, aksi halde fark edilmesi ve 癟覺lg覺nca talep g繹rmesi 癟ok zor bana sorarsan覺z..

Edit: Ben yazmadan Drk ve Razz yazm覺lar zaten saolsunlar.. :)
En son asymptote taraf覺ndan 19 Haz 2012, 15:04 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj Baran » 19 Haz 2012, 15:04

Kesinlikle Drk ile ayn覺 d羹羹n羹yorum.Parcas覺n覺n eksik oluu defolu olduunu g繹steriyor bir defoda bir mala deger kazand覺r覺rm覺 bilemiyorum.Bende olsa iade eder yen覺s覺n覺 al覺rd覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Mesaj herofb » 19 Haz 2012, 15:15

bende deer kazanmayaca覺n覺 d羹羹n羹yorum fakat unique olmas覺 g羹zel olabilir
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: ofis, recklesstr ve 91 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners