TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex'in Arka Kapağı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex'in Arka Kapağı

Mesaj onuratamer » 03 Tem 2012, 21:25

Arkadaslar, aklima takilan bir konuda sizin fikrinizi sormak istedim. Bilindigi uzere Rolex dunyada en cok taklit edilen saat markalarindan biri. Bu taklit isini bir nebze onleyebilmek icin saatin gorunen ve gorunmeyen bircok yerinde cesitli isaretler mevcut. Son donem saatlerinde ilk bakista hemen goze carpan bezel halkasindaki "Rolex" yazilari, saat 6 noktasindaki camdaki lazer islemeleri bunlardan bazilari. Ama gelin gorun ki saatin arkasi bombos. Cilalasan ayna gorevi gorecek kadar bos... Tamam yeni alindiginda orada bir sticker oluyor, ama kullananlarin hemen hepsi ilk gunun aksami cikartiyordur o stickeri. Bunla beraber bilindigi uzere saat arkasindaki islemeler, ozellikle dalgic saatlerinde kaymayi onlemesi acisindan buyuk oneme sahip. Bir de boyle guzel ve luks bir saat markasinin arkasi cok guzel islenebilirdi diye dusunuyorum. Benim icin saatlerimin arkasi da, onu kadar olmasa da onemli.

Kisacasi sorum sudur, Rolex neden bircok modelinde arka kapagi duz bir kapak olarak kullanmayi tercih etmis, neden taklidi onleyecek kucuk de olsa bir isaret koymamis, bileniniz var midir?
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Re: Rolex'in Arka Kapağı

Mesaj drk » 03 Tem 2012, 21:33

Taklidi önlemek mümkün değil, kadrandan, kollardan, bezelden, bilezikten ve daha birçok yerden taklitle gerçeği ayırt etmek mümkün ;) Özellikle kaymasın diye arka kısmı tırtıklı vs. yapılan dalgıç saati sadece birkaç modelde gördüm, onlar da günlük kullanımda bazen bileği rahatsız edebiliyor. Dalgıç giysisinin üzerinde veya direkt ciltle temas etsin fark etmez, uygun şekilde ayarlanmış bir rolexin bilekte dönmesi imkansız.

Arka kapağı boş bırakmak markanın tercihi olsa gerek. Mesela patek calatravaların da kurmalı modellerinin arka kapakları bomboş, tam bir şeyler yazdırmalık ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj davinci » 03 Tem 2012, 21:38

sahtemi gerçekmi sorunu Rolex almayarak çözebilirsiniz :D

Şaka bir yana kapak herhalde Drk'ın belirttiği gibi eğer istenirse birşeyler yazılabilsin diye boş bırakılmış olabilir,
Kullanıcı avatarı
davinci

Mesaj onuratamer » 03 Tem 2012, 21:43

Drk, cok dogru bir noktaya temas ettin. Dedigin gibi saatin arkasina birseyler yazdirmak muthis bir fikir. Ozellikle de omurluk diyebilecegimiz saatlerde... Bircok filmde sahit oldugum bir durum bu. Ozellikle es/dost/patrondan bir Rolex hediye gelse, arkasinda da ismim yazsa cok daha ozel olur o saat benim icin :) Rolex de boyle dusunmus olabilir.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj Triton » 04 Tem 2012, 08:41

Fazla girinti çıkıntı, özelleştirme adına yapılan işlemler, bazılarında, ki ben de de oluyor, metal alerjisi denilen bir cilt sorununa neden oluyor.

Rolex bu konuda tartışmasız sorunu olmayan bir saat. Ancak ben aşırı terlemediğim için örneğin bu stickerı da çıkarmadım.

Genellikle tüm saatlerimde arka kapak üzerine ciltle teması kesen bir film koyduruyorum. Ayrıca fazla girinti çıkıntı kir tutuyor ve özen gösterilmezse bakteri ürüyor.

Örneğin swatch marka saatleri uzun süre kolumda taşıyamıyorum. Bunların metali ve arka kapak yapısı bende derhal cilt problemi oluşturuyor....

Hırsıza kilit sahteciye sınır koymak işi çözmüyor. Ne yapsanız taklit ediliyor. Özellikte uzak doğuda müthiş taklitleri var. Bunlarında farklı piyasası mevcut. Hatta Rolex sahibi olup, ayrıca güzel bir taklidini de günlük amaçla alanları ve kullananları biliyorum. İsim yazdırmak ömür boyu kullanmayacaksanız anlamsız. 2. el değerli bir saat almaya niyetli olsanız, siz başkasının ismi yazan saati alırmısınız? Bu tür saatlerin 2. el değerini düşürmemek için olabildiğince orijinal olarak korumaya özen göstermek lazım. Eğer ünlü bir artist ya da tanınmış kişi değilseniz...

Her saat severin gerçek bir Rolex sahibi olması dileğiyle...
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Ert » 23 Ara 2012, 05:25

Rolex mekanizmada şekilciliği değil kaliteyi önemseyen bir firma olduğu için cam kapak kullanmıyor. Ayrıca cam kapak su geçirmezlik konusunda sanırım sıkıntı çıkaracaktır bu da ayrı bir sebep. Baskılı arka kapak ki malum bir kaç firma kullanıyor bileği bence kesinlikle rahatsız edicektir. Bunun yanı sıra taklidi bir çok şekilde anlıyorsunuz zaten en kaliteli replika ile orjinali ayırt etmek bazen bir bakışla bazen bir kaç noktaya bakışla mevcut. Örneğin submariner den rotor sesi alamazsınız , replikanın en kralında bile rotor kabaca ötmekte . Taklidin sonu yok , taklitle işimiz yok :)

Triton bahsetmiş günlük kullanımda orjinal ürüne sahip olup replikasını kullananlar mevcut diye. Doğrudur böyle insanlar vardır inanırım duydumda . Ne diyebilirizki kullanmayacağım hiçbir ürünü alıp kasamda tutmam ne olursa olsun o tarz insanlarda mal onların sahibi onlar malın sahibi değil. Bende böyle ...

Saatin arkasına yazı yazma olayına gelirsek kişisel fikrim berbat bir hareket :)
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Mesaj asymptote » 23 Ara 2012, 05:35

Saatin arkasına yazı yazdırmak neden berbat bir hareket olsun, bence yerine göre çok güzel bir hareket olabilir. Ben Rolex mekanizmalarını sadece teknik olarak değil, aynı zamanda görsel olarak da beğeniyorum. Farklı renkteki otomatik kurma çarkları ayrı bir görsellik katıyor mekanizmaya. Arka kapak bazı modellerde cam olabilir aslında, ama Rolex çizgisinden taviz vermeyen bir marka, bu açıdan da saygı duymak gerekiyor..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Ert » 23 Ara 2012, 05:46

Sence güzel bence berbat asymptote :) X bir marka aldım diyelim örneğin burda Rolex arkasınada benim için anlamlı birşeyler yazdırdım , saatin değeri yerlerde . O yazıyı yazmak bana ne katabilir çok birşey katmaz. Şimdi kimse bana demesin ikinci eli önemsiz vs bakın bugün bir polisaj bile saatte ciddi bir değer kaybı yapıyor. CLK nın güzel bir yazısı vardı hanzo rapçi şucu bucu değilsen bunları bilir ve yapmassın diye :) Ben malımım düşmanı olmam kolay kolay yazdıran yazsın :) Saatin manevi değeri katılıyorum çok büyük para ile ölçülemez ama maddi olarakta göz göre göre saatime zarar vermememde ona verdiğim manevi değerdendir ;)
AHM
Kullanıcı avatarı
Ert

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 74 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners