Arkadaslar, aklima takilan bir konuda sizin fikrinizi sormak istedim. Bilindigi uzere Rolex dunyada en cok taklit edilen saat markalarindan biri. Bu taklit isini bir nebze onleyebilmek icin saatin gorunen ve gorunmeyen bircok yerinde cesitli isaretler mevcut. Son donem saatlerinde ilk bakista hemen goze carpan bezel halkasindaki "Rolex" yazilari, saat 6 noktasindaki camdaki lazer islemeleri bunlardan bazilari. Ama gelin gorun ki saatin arkasi bombos. Cilalasan ayna gorevi gorecek kadar bos... Tamam yeni alindiginda orada bir sticker oluyor, ama kullananlarin hemen hepsi ilk gunun aksami cikartiyordur o stickeri. Bunla beraber bilindigi uzere saat arkasindaki islemeler, ozellikle dalgic saatlerinde kaymayi onlemesi acisindan buyuk oneme sahip. Bir de boyle guzel ve luks bir saat markasinin arkasi cok guzel islenebilirdi diye dusunuyorum. Benim icin saatlerimin arkasi da, onu kadar olmasa da onemli.
Kisacasi sorum sudur, Rolex neden bircok modelinde arka kapagi duz bir kapak olarak kullanmayi tercih etmis, neden taklidi onleyecek kucuk de olsa bir isaret koymamis, bileniniz var midir?