TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Premier Alarm Chronograph SNA741 Bilgi ve Yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko Premier Alarm Chronograph SNA741 Bilgi ve Yorum

Mesaj leaader » 03 Eyl 2012, 18:11

Arkadaşlar merhaba,
Sitenin yeni müdavimlerindenim. Saat alırken araştırmalarıma ışık tutan yorumlardan ötürü forum üyelerine teşekkür ediyorum. Almayı düşündüğüm bir çok saati buradaki yorumları okuduktan sonra değerlendirdiğimde bu forum benim çok doğru kararlar vermeme vesile olmuş :)

Premier serisi Seiko SNA741 model sipariş vermeyi düşünüyorum. Bu model ile ilgili tavsiye, deneyim veya fikrini aktaracak arkadaşlara peşinen teşekkür ediyorum.

Cinsıyeti:Erkek

Tip:Analog

Paslanmaz Çelik Kasa ve Kordon

100 Metre Su Geçirmez

Alarm 1/5 Saniye

Aralıklarla 60 Dakikaya Kadar Ölçüm Yapabilen Kronograf

Çizilmeye dayanıklı safir cam

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
leaader

Re: SEIKO SNA741 yorumlarınız

Mesaj Bond » 03 Eyl 2012, 18:34

TSF'ye hoşgeldin :champ:

Nereden ve ne kadar fiyatla sipariş etmeyi düşünüyorsun? Eğer fotoğraf paylaştığın ioffer sitesinden almayı düşünüyor isen orada satılan saatlerin yüzde 90'ı sahte ürün. Bilgin olsun ;) Orijinal ürün temini için yerli veya yabancı güvenilir satış sitelerinden almalısın.

Model olarak ise bence pek estetik bir Seiko modeli değil ama kişisel zevkine uygun ise Seiko Premier Alarm Chrono SNA471 elbette alınabilir. Bilgi olarak bu saat Kinetic mekanizmalı değil, normal quartz bir premier modeli ve 36 mm genişliğe sahip. Yanlış bilmiyorsam güncel koleksiyona ait değil, biraz eski bir model.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: SEIKO SNA741 yorumlarınız

Mesaj onuratamer » 03 Eyl 2012, 18:40

Merhaba, tamamiyle zevk ve renk meselesi ama sirf ilerde elden cikartma ihtimalinize karsi kare saatten uzak durun, ayni modelin yuvarlak kasali tipine bakin derim. Seiko iyidir, Can'dir. Pilli de olsa son kurusuna kadar hakkini verir.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Re: Seiko Premier Alarm Chronograph SNA741 Bilgi ve Yorum

Mesaj leaader » 03 Eyl 2012, 18:40

Hoşbuldum çok teşekkürler :)

Uğur saatte 750 lira ile satışta.. Oradan sipariş etmeyi düşünüyorum. Köşeli saatleri tercih ediyorum. Seiko'yu kalitesinden dolayı tercih ettim. Tavsiyeniz varsa memnun olurum.
Kullanıcı avatarı
leaader

Mesaj Bond » 03 Eyl 2012, 19:16

O halde sorun yok :)

Açıkçası kare ve dikdörtgen formda saatlerle ilgili TAG Heuer Monaco, JLC Reverso ve Cartier Santos dışında pek bilgim yok. Bunlara sahip olmadım ama bir çok kereler denedim veya kısa süreli kullandım. Bu gibi saatler kasa formu ile özdeşleşmiş ürünler olması yanında tarihleri ile ayrı bir önem ve değere sahiptir. Açıkçası dikdörtgen bir Seiko Premier için bunları söylemek bir hayli zor.

OnurAtamer'in söylediklerini tekrar edip Premier serisi için yuvarlak form diyeceğim ama belirtilen bütçe dahilinde dikdörtgen yapıda model istendiği özellikle belirtildiğinden tercih edilmemesi için pek geçerli bir neden yok. Yakışıp, güzel durabilme ihtimalini de göz ardı etmemek lazım. Önemli olan sahibinin sevmesi ve kolunda taşımaktan zevk alması :thumbup: Sanırım alım öncesi saatçide bir deneme yapmak faydalı olacaktır ;) Kişisel olarak bu modelin zarif bir deri kordonla çok daha şık duracağını söyleyebilirim.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj leaader » 03 Eyl 2012, 19:19

Bu saatin deri kordon opsiyonu var ve öyle de satışa sunuluyor. Onu da deneyeceğim, çok teşekkürler :) Geldiğinde deneyip 3 gün içinde kullanmadan iade etme opsiyonu aldım. Önce deneyeceğim.
Kullanıcı avatarı
leaader

Mesaj Bond » 03 Eyl 2012, 19:33

Şimdiden tebrikler o halde :champ: Saat geldiğinde kutu açılışı ve kolda fotoğrafları bekliyoruz :thumbup: Sık paylaşılan bir model olmadığından kolda fotoğraflarının bulunması herkes için faydalı olacaktır.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj leaader » 03 Eyl 2012, 21:05

Cok tesekkurler
Kullanıcı avatarı
leaader

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Merdo ve 90 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners