TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Tissot PRS 516 Otomatik 10 Y覺ll覺k Kullan覺m 襤ncelemesi

襤svi癟re ve Avrupa Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, 襤svi癟re Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii 襤svi癟re ve Avrupa retimi Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Tissot PRS 516 Otomatik 10 Y覺ll覺k Kullan覺m 襤ncelemesi

Mesaj ozanozi » 12 ub 2025, 15:26

Merhaba arkadalar. Konunun bal覺覺na ge癟meden 繹nce biraz kendimden bahsetmek istiyorum.
Hareketli say覺labilecek bir i hayatim var. zel sekt繹rde otomotiv sanayinde m羹hendis olarak 癟al覺覺yorum. Mikro mekanik konular覺na her horoloji sever gibi merakl覺y覺m. Otomatik saatlerin t覺k覺r t覺k覺r 癟al覺mas覺, saniyenin ak覺覺ndaki huzur beni hep 癟ocukluk y覺llar覺na g繹t羹rm羹t羹r. Rahmetli dedemin kurma mekanizmal覺 bir Nacar saati vard覺. Her akam saat 18.00 gibi onu kurar ayarlar ve kolundan 癟覺kar覺rd覺. O saat de biraz tikirtili 癟al覺覺rd覺; adeta o y覺llarda haf覺zama kaz覺nan bir resim, bir olay 繹rg羹s羹 oluturdu zihnimde. Ne zaman bir otomatik saat g繹rsem, o sobal覺 k羹癟羹k evin oturma odas覺ndaki ho sohbetler s覺cak ortam ve belkide eskiler, eski insanlar b羹y羹klerimiz kucukluklerimiz hep g繹z羹m羹n 繹n羹nden ge癟er t覺pk覺 saniyenin ak覺p gitmesi gibi ak覺p gider g繹z羹m羹n 繹n羹nden.. evet mekanik saat sever insanlar genellikle detayc覺dir, asl覺nda pahal覺 denilen bu hobi -ki hakl覺l覺k pay覺 da yok deildir, horoloji severleri bir 癟ok ortak noktada buluturmay覺 baar覺r. Buradaki ruh hepimizi asl覺nda tarif edemediimiz bir bilgelik bir m羹hendislik ve k覺ymet etraf覺nda toplamaktadir. Horolojiye ve bu alana olan genel bak覺覺m覺 bu ekilde uzunca ifade ettikten sonra Prs 516 ima gecmek istiyorum.
2015 y覺l覺 Konyal覺 saatten ald覺覺m siyah kadranl覺 bir saattir kendileri. 2836-2 mekanizmaya sahip yillandikca guzellesen bir ba yap覺tt覺r benim i癟in. Evet dile kolay 10 y覺ld覺r kahrimi 癟ekmektedir kendileri. Yeri geldi 癟izildi, yeri geldi d羹t羹, souk s覺cak yaz k覺 10 y覺l.. peki saatim gercekten b繹yle bedbaht bir hale mi geldi? ektii s覺k覺nt覺lar onda k覺r覺覺kl覺klar ve hayat 癟izgileri oluturdu mu? Zaman tutmas覺 10 y覺l 繹ncesine g繹re bozuldu mu? Cevap tek saat kullanan biri olarak "HAYIR". Bezel kaplamasinda ufak tefek yak覺ndan bakipta anlasilacak iz disinda camda kasada en ufak bir korozyon vb durum yok. Tabiki kasa 癟eliginde k羹癟羹k
izikler mevcut. Ben onlarla gurur duyuyorum. Her bir cizigin hayat覺mda 繹nemli bir d繹n羹m noktas覺 繹nemli bir baar覺 羹z羹nt羹 yada mutlulukta pay覺 vard覺r. Ancak y覺llara meydan okumaya devam ediyor PRS 516. Peki ya mekanizma ? 襤lk ald覺覺m 5 y覺l +15 sn g羹nde, sonraki 3 y覺l +10 sn g羹nde uanda ise +/- 6sn tepe pozisyonuna g繹re deikenlik g繹steriyor. Tam bir 襤svi癟reli. Ve daha hayat覺n覺n bahar覺nda. mr羹n羹n en ba覺nda bir gen癟. Deien par癟a 0 bak覺m 10 y覺lda 1 kez yalama. 襤leride fotoraflar覺n覺 da buraya ataca覺m.
Ve imdi bu gen癟 adama elik etmesi i癟in yeni bir arkada daha al覺yorum. Yine ayn覺 aileden bir Tissot PRX powermatic 80. Bu markan覺n fan覺 yada fanatii deilim ancak, tam bir f/p 羹r羹n羹 olduunu s繹yleyebilirim. Eminim ki PRX te hem 覺kl覺k hem mekanizmadaki iyiletirmeler ile beni bir 10 y覺l daha ileriye ta覺yacaktir. B繹ylece hat覺ralar biriktirdiim 2 adet saate sahip olmu olaca覺m. Onunda fotoraflar覺n覺 ataca覺m arkadalar. Onunla ilgili g繹r羹 ve d羹羹ncelerimi de yazaca覺m. Biraz konu d覺覺 yorumlar oldu kompozisyon gibi oldu kusuruma bakmay覺n arkadalar. Kal覺n sal覺cakla...
Her zaman doruyu s繹yle, ama her zaman her doruyu deil.
Kullan覺c覺 avatar覺
ozanozi

Kay覺t: 07 Oca 2015, 00:57

Re: Tissot PRS 516 otomatik 10 y覺ll覺k kullan覺m incelemesi.

Mesaj Eterna » 12 ub 2025, 17:22

ok samimi ve g羹zel yaz覺 olmu. Elinize sal覺k, keyifle okudum. B繹yle incelemeler asl覺nda 癟ok deerli. Yurt d覺覺nda baz覺 kullan覺cl覺lar ilk yapt覺klar覺 yorumlar覺na seneler sonra b繹yle eklemeler yap覺yorlar. vg羹 ve ikayetleri birinci elden 繹reniyoruz.

Ama resimler sonra olmaz dostum. B繹yle bir yaz覺ya direk resimler gelmeliydi :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Eterna

Ya: 50
Kay覺t: 28 May 2010, 13:44

Re: Tissot PRS 516 otomatik 10 y覺ll覺k kullan覺m incelemesi.

Mesaj ozanozi » 12 ub 2025, 18:30

Eterna yazd覺:ok samimi ve g羹zel yaz覺 olmu. Elinize sal覺k, keyifle okudum. B繹yle incelemeler asl覺nda 癟ok deerli. Yurt d覺覺nda baz覺 kullan覺cl覺lar ilk yapt覺klar覺 yorumlar覺na seneler sonra b繹yle eklemeler yap覺yorlar. vg羹 ve ikayetleri birinci elden 繹reniyoruz.

Ama resimler sonra olmaz dostum. B繹yle bir yaz覺ya direk resimler gelmeliydi :)

ok teekk羹r ederim 癟ok saolun. Resimler konusunda hakl覺s覺n覺z en k覺sa zamanda y羹kleyip resimler 羹zerinden yorumlar覺m覺 tekrar ekleyeceim. 綽
Her zaman doruyu s繹yle, ama her zaman her doruyu deil.
Kullan覺c覺 avatar覺
ozanozi

Kay覺t: 07 Oca 2015, 00:57

Re: Tissot PRS 516 Otomatik 10 Y覺ll覺k Kullan覺m 襤ncelemesi

Mesaj mturann » 13 ub 2025, 09:47

Keyifle okudum.
Saatiniz uzun y覺llar size elik etsin
G羹zel ve uzun bir 繹m羹r diliyorum
Kullan覺c覺 avatar覺
mturann

Kay覺t: 13 Kas 2014, 18:00

Mesaj danGerfuLL » 14 ub 2025, 06:49

10 y覺l覺n sonunda 6 saniye sapma 癟ok iyi deer. 10 y覺l tek saat ile devam etmek ise takdire ayan.

Yeni saatiniz hay覺rl覺 olsun. Bundan 10 sene sonra k覺smet olur da yaarsak yine bu ekilde bir konu ile bizlere tecr羹be aktar覺m覺 salars覺n覺z inallah. Yaln覺z Powermatic 80'in ETA gibi 10 sene g繹t羹receinden emin deilim. :) Powermatic 80 plastik par癟a bar覺nd覺ran bir mekanizma olduu i癟in ETA kadar salam bir mekanizma olmad覺覺 d羹羹ncesindeyim.

23049PCD8G cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
danGerfuLL

Ya: 40
Kay覺t: 16 Ara 2015, 14:45

Mesaj Y羹kselBey » 26 ub 2025, 23:07

danGerfuLL yazd覺:10 y覺l覺n sonunda 6 saniye sapma 癟ok iyi deer. 10 y覺l tek saat ile devam etmek ise takdire ayan.

Yeni saatiniz hay覺rl覺 olsun. Bundan 10 sene sonra k覺smet olur da yaarsak yine bu ekilde bir konu ile bizlere tecr羹be aktar覺m覺 salars覺n覺z inallah. Yaln覺z Powermatic 80'in ETA gibi 10 sene g繹t羹receinden emin deilim. :) Powermatic 80 plastik par癟a bar覺nd覺ran bir mekanizma olduu i癟in ETA kadar salam bir mekanizma olmad覺覺 d羹羹ncesindeyim.

Hocam evladiyelik saat almak istiyorum ancak ne almak istediimi bilmiyorum 5 bin dolar b羹t癟e ile Tudor ve Omegaya yak覺n覺m ancak sizinde tavsiyelerinizi bekliyorum
Kullan覺c覺 avatar覺
Y羹kselBey

Kay覺t: 26 Ara 2024, 19:43

Mesaj danGerfuLL » 27 ub 2025, 21:07

Y羹kselBey yazd覺:
danGerfuLL yazd覺:10 y覺l覺n sonunda 6 saniye sapma 癟ok iyi deer. 10 y覺l tek saat ile devam etmek ise takdire ayan.

Hocam evladiyelik saat almak istiyorum ancak ne almak istediimi bilmiyorum 5 bin dolar b羹t癟e ile Tudor ve Omegaya yak覺n覺m ancak sizinde tavsiyelerinizi bekliyorum
襤kisinin de seven kitlesi ayr覺 ama ben olsam OMEGA al覺r覺m.

Kullan覺c覺 avatar覺
danGerfuLL

Ya: 40
Kay覺t: 16 Ara 2015, 14:45

Mesaj uky86 » 27 ub 2025, 22:42

Konudan ba覺ms覺z dikkatimi 癟ekti Hamilton murph te mi 繹yle acaba

V2250 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
instagram---> @eusakessoy-@uky_co
Kullan覺c覺 avatar覺
uky86

Kay覺t: 17 Au 2022, 14:57

Sonraki

D繹n TSF 襤svi癟re Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 308 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners