Her ikisi de Luminor kasa olup içinde kurmalı ETA ve in-house P5000 kalibre bulunduran iki farklı modelin fotoğraflarını çektim. Thevenin'in de yüksek müsaadeleri ile aradaki farkları görebilmek adına burada paylaşıyorum.

İlk modelimiz PAM00546. Panerai'ın 55. olarak İstanbul'da açmış olduğu butik adına limitli olarak üretilen ve içerisinde ETA bazlı OP II kalibre bulunduran Luminor modeli.

Diğer modelimizde PAM00590. Bu da 2014 yılında tanıtılıp butiklerde satışına geçilmiş ilk modellerden biri. İlk önce 1500 adet olarak sadece Kuzey Amerika'da bulunan 10 adet butik üzerinden satılacağı duyurulmuştu. Akabinde üretim adedi 1000 e düşürüldü ve önümüzdeki yıl tüm dünyaya dağıtılacağına dair bir açıklama yapıldı. Doğru mudur bilemiyorum ama bizi burada ilgilendiren saatim in house 8 gün rezervli P 5000 kalibresi olması. Bu kalibre ile çıkartılan tüm yeni model Luminor kasaların şekli şemali aynı.

Her iki modeli yan yana koyup şöyle bir bakarsak gözümüze çarpan farklılık bezel ve cam oluyor

PAM00546 da bezel ve cam daha kalın;

PAM00590, fark çok bariz

Diğer fotoğraflarda da belli oluor gerçi ama yine de camın saatin görüş açısına olan etkisini daha net görebilmek içinde farklı caps ler aldım. Aşağı yukarı aynı açıdan çekilmiş fotolardaki görüş farkı çok net ;
PAM00546

PAM00590

İki model yan yana bir kaç foto daha paylaşalım ;

Bana göre P.5000 kalibreli yeni modelde yapılan cam ve bezel güncellemesi saati daha güzel yapmış.

Thevenin panpaya bir kez daha yeni saatini güle güle takmasını diliyor ve bu kıyaslama için konusunu kullanmamıza izin verdiği için teşekkür ediyoruz.

Benim saat daha güzel o ayrı.