Böyle büyük bir firma tarafından Atatürk adına bir seri üretilmiş olması elbette insanı mutlu ediyor, gururlandırıyor ama herojd'a da hak veriyorum bir yandan.
Tasarım olaraksa bazı eksikler buldum kendime göre. Kasadaki Anıtkabir göndermesi tamam ama bence de kendisinin zevklerini yansıtabilecek daha zarif bir kasa olabilirdi. Ayrıca kadran da benim pek hoşuma gitmedi. Böyle çok göz yorucu görünüyor benim için. Yine indekslerin de olduğu sade bir kadran da sadece K. Atatürk imzası olsa arkada da cam kapak yerine rölyefli kapak yapsalar olabilirmiş. Mekanizma da pek bakılası birşey değilmiş zaten. Bir de ben mi göremedim bilmiyorum ama en büyük eseri olan ülkemizin, Ay Yıldız ın saatin hiçbiryerinde olmaması bence büyük bir eksik. Bahsettiğim sade kadranda belki oniki indeksi yerine küçük bir ay-yıldız ya da bu halinde rotora ay yıldız çok güzel olabilirdi.
Kısacası Dewitt'e ve Greenwich'e böyle bir çalışmaya imza attıkları için Doruk'a da incelemesi için teşekkürler ama bence çok başarısız bir ürün çıkmış ortaya

Ekleme : Kollar da çirkin

Saate uygun ama olması gereken gibi zarif değil...