TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex GMT Master II 116710 LN

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex GMT Master II 116710 LN

Mesaj Double0Se7en » 20 Şub 2010, 05:01

Tüm bunları okuduktan sonra GMT MASTERIIc'ye doğru içimde bir meyil başladı..her ne kadar siyah kadranlı saat almayacağım artık desem de bu saat gerçekten bir klasik ve benim gibi sürekli seyyahat eden biri için ''A MUST''.. şu anda hong kongdaki bir arkadaşım 4-5 rolex bayiinden GMT MASTERIIc için fiyat almış en düşüğü 6180USD..istersen burdan alayım diyor ama tabi ben kendim görüp incelemeden sanırım almam:) Bu gece saat 23.40ta uçağım Seule kalkıcak ve orasının saati ile pazar günü saat 17.00 sularında explorer2 beyaz yada güzel bir GMT MASTERII almış olacağım..tüm dualarım ben gidene kadar ellerinde bir GMT MASTER çelik kalması:)
''A Crown for Every Achievement'
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Mesaj nickynick » 20 Şub 2010, 05:06

6180 Dolar iyi fiyat aslında Kaan, kutulu sertifikalı olduktan sonra, yine de senin incelemene gerek var mı?
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Clk » 20 Şub 2010, 09:50

Fiyat Avrupa'da gri market diye nitelendirilen yasal ama gümrüksüz saatlerin fiyatlari ile ayni. Polemik kardesimize böyle bir kaynak vermistim. Bulursan kacirma, bulamazsan Exp II'miz olmus olur :)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Double0Se7en » 20 Şub 2010, 10:41

Nicky Nick yazdı:6180 Dolar iyi fiyat aslında Kaan, kutulu sertifikalı olduktan sonra, yine de senin incelemene gerek var mı?

Aslinda yetkili bayiiden alinmis fiyat ama bir uckagit yaparlar mi sonucta soran arkadasim bu islerden cok anlamayan bir bayan. Bakalim artik kismet:)
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Mesaj Double0Se7en » 20 Şub 2010, 10:44

Şoyle avutucam kendimi eger Gmt kalmamissa; planet Ocean'a cok benziyordu zaten iyiki kalmamis:)
Kullanıcı avatarı
Double0Se7en

Mesaj shereboy » 21 Şub 2010, 17:56

clk,
keşke o jelatinleri hiç sökmeseydiniz, saat çok çiziliyor. :D Tabi bu işin esprisi, zaten siz de bu sebepten dolayı fotoğraflamadan önce jelatinleri sökmemişsiniz. Forumunuza az önce başka bir forumdaki referansı izleyerek ulaştım ve sahip olduğum saatle ilgili güncel bir konu görmüşken ben de birkaç fotoğraf eklemek ve birkaç soru sormak istedim.

Saati geçen sene aldım ve aldıktan birkaç ay sonra tüm bilezik ince çiziklerle doldu, yetkili satısına gidip durumu anlattığımda da bakıma girdiğinde tüm çiziklerin gideceği söylendi. Bu kadar kolay çizilen bir bilezik aynı kolaylıkta çiziklerden arındırılabilir mi?

Bu saat dağda (-20 derece), saunada ya da buhar odasında, denizde takılabilir mi?

Ucuz bir saat kurucu nerden temin edebilirim.?

Aşağıda gmt master II'nin resimlerini ekliyorum, kalabalık olmaması açısından diğer saatler için birer konu açmadım, sadece fotoğraflardan oluşan bir konu bulamadım, saatleri tanıtacak, mekanizmalarını karşılaştıracak-yorumlayacak kadar bilgili olmadığım için de saat incelemeleri bölümüne konu açmak istemedim. Tag Heuer carrera serisinin en son çıkan titanium modeline, 2009 model bir bayan datejust'a ve klasik bir Omega Deville'e sahibiz. Bu saatlerin resimlerini hangi başlık altına ekleyebilirim.

Teşekkür ederim.

Resim

Resim

Resim

Resim

Bunlar da diğer saatlerimiz;
Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
shereboy

Mesaj Clk » 21 Şub 2010, 18:12

Merhaba shereboy, öncelikle foruma hosgeldin. Kendini üyelerimiz ile tanisma bölümünde tanitabilirsen hepimiz memnun olacagiz.

Saatler inanilmaz güzel saatler. Bu saatler icin tek farkli tercihim bayan datejust'ta 28 mm yerine 31 mm olurdu. Hepsi cok zevkli secilmis kaliteli saatler.

Ilk önce cizik konusundan baslayalim. Evet cizikler cok kolay bir sekilde ve defalarca arindirilabiliyor. Eger cok rahatsiz etmiyor ise servise kadar beklemekte yarar var. Yanilmiyorsam sadece cizik arindirma icin 75 CHF'lik bir fiyat soruluyor. Benim GMT'de daha bir cizik yok ama özellikle Daytona icler acisi durumda. Kasada herhangi bir parlatma islemi yapilmadiktan sonra bilezikten ki cizikten arindirma islemlerinin saatin degerine yada durumuna da bir etkisi yok zaten.

Saati her sartta kullanabilirsiniz. Yalniz belirtmekte yarar olan nokta saatin WR'sinin 100 metre oldugu.Dolayisi ile bu saat ile dalis yapmayin (eger böyle bir durum var ise). Dag basinda ki -20° saat icin -20° olmayacagi icin (vucut sicakligi, kullanmis oldugunuz mont v.s.) bir problem olmayacak ve saat islevini yerine getirmeye devam edecektir.

Saat kurucu ile ilgili benim tavsiyem ucuz ürünlerden uzak durulmasi. Bir saat kurucunun hayat boyu sizin yardimciniz olacagini düsünürseniz bu tarz güzel saatler icin bir kac yüz Euro yada TL fazla verip iyi kalite bir kurucu almakta fayda görüyorum.

Saatlerinizi bizler ile paylasabileceginiz en güzel ortam bugün kolumda hangi saat var basligi olabilir. Orada cok fazla birsey yazmaniza gerek yok.

Saatler ile akliniza takilan her türlü soruyu paylasin ki bizlerde gelen cevaplardan farkli seyler ögrenme sansini yakalayabilelim.

Tekrar foruma hosgeldin
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 21 Şub 2010, 18:42

Shereboy katılım için teşekkürler :) Saatler çok güzel ve özel modeller tebrik ederim seçimlerini. Ayrıca makro fotolar çok hoş. Tanıtım ve incelemelerde illa detay olması gerekmiyor. Saat incelemeleri bölümümüzde sadece fotoğraflar ve kısa bir izlenimde yazılabilir ayrı modeller olarak. Tekrardan hoşgeldin aramıza.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 251 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners