TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hublot Classic Fusion Black Magic İncelemesi

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hublot Classic Fusion Black Magic İncelemesi

Mesaj Bg17 » 12 Ara 2015, 19:42

Bilincli secim yapmak baska sey, baskasinin yonlendirmesiyle secim yapmak baska sey. Hele de herkesin motivasyonunun farkli olabilecegi dusunuldugunde.

Aramizda ciddi geyik olmustur, o paraya ikinci el sub alinir tavsiyesi, ki ince deri kayisli dress watch isteyene bile tavsiye edildi. (Ben bile soylemis olabilirim)

Yani zaten koleksiyon icin saat alan satmaz, yada her ay saat alip satan bir nevi esnaf olmustur, haliyle ikinci el degeri onemlidir.

Ben iki ucta gidip geliyorum ama kendi hikayemi daha sonra yazdim, guncel durumu da kullanima bagli yazacagim.

Foruma farkli markalar, farkli incelemeler kadar katki saglayan baska bir sey oldugunu dusunmuyorum. Ama burdaki avantaj interaktif olup, tartisma ile dusuncelerin gelisebilmesi. Yani internetde her saatin incelemesi var, ama alirken yasanan heyecan yok, arti eksi yonleri tartisilan platform yok. (Var da her yabanci forumun ayri duzeni var, bazisi uyuyor bazisi uymuyor)

Neyse konuya gelirsek, bir donem agir bir yonlendirme olduguna katiliyorum, su anda baktigimda dogru bulmuyorum.

Teknik acidan eskisi kadar bilgi paylasimi yok, azaldi, sanirim bilgili uyelet sIkIldi, yada cok kavga cikiyor diye durdular.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj MertYe » 12 Ara 2015, 21:12

Kerem abi :champ: Ben teşekkür ederim. Ben başlığında Hublot olan bir konunun bu kadar rağbet göreceğini tahmin etmemiştim açıkçası.

Cct yazdı:
Şu modeli almalı mıyım? sorusuna alma satamazsın ya da o paraya Submariner alınır veya paranıza yazık demek bilgi paylaşımı değildir, olmamalıdır.

@Cct açıkçası bu yoruma fazlaca katılıyorum. Soru 6500 dolar bütçem var siz olsanız ne alırdınız olsa no date submariner alırdım sizi üzmez diye cevap verilebilir ama PO sorana az daha biriktirip Sub al daha iyi, Iwc sorana sub al, Jaeger sorana sub al biraz kabak tadı veriyor. Hatta milgauss veya explorer II bile sorana sub al deniyor. Tabi bu kötü niyetle yapılan bir olay veya yorum değil ama fazla tekdüze hale geliyoruz sanki.

Öbür taraftan dress watch sorunların Nomos'a yönlendirilmesi benim hoşuma gidiyor bazen. Her ne kadar hiç kullanmamış olsamda okuduğum ve forumda gördüğüm kadarıyla fiyat/performans olarak çok üst sıralara yerleştiriliyor. Birde Rolex gibi herkesin belli fiyat seviyesinde bunu alırım direk dediği bir marka olmadığı için özgün geliyor bana.

Serkan :champ: Arada ufak tefekte risk almak lazım bence ama çok abartmadan tabi :D

@Bg17 düşüncelerimiz aynı yönde söylenecek söz kalmamış zaten :champ:

İlk mesaja Luminova ile ilgili ekleme yaptım buraya da alıntı olarak ekliyorum bahsetmeyi unutmuşum.

MertYe yazdı:Edit: Saatin lume olayını atlamışım yazarken. Zaten lumeye dair herhangi birşey yok saatte. Bana kullanımda bir sıkıntı yaratmadı ama kimi kullanıcılar için sıkıntı yaratabilecek bir durum. Ama tiritiumlu Ball'dan sonra biraz üzüyor orası gerçek:D
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Ahmetrefik » 12 Ara 2015, 23:54

Hayırlı olsun :champ: yakışmış güzel günlerde :thumbup:
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

Mesaj archer75 » 13 Ara 2015, 00:01

İnceleme için teşekkürler MertYe
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj MertYe » 13 Ara 2015, 00:09

Ahmetrefik :champ:

archer75 :champ:
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Clk » 13 Ara 2015, 10:18

Cct yazdı:
afl yazdı: bu güzel horoloji sohbetine kapı açtığın için teşekkürler :champ:

:champ: :champ:

İnsanlar birbirilerinin görüşlerinden fikirlerinden çok etkileniyorlar, yönleniyorlar. Sadece TSF için konuşmuyorum, her platformda bu böyle.

Buradan örnek verecek olursam; bir dönem öncesine alınan saatlerin ikinci el değeri hakimdi. Hep karşısında durduğum bu fikir hareketine sahip çıkan üyelerin çokluğu nedeniyle net tarih bile verebileceğim bir dönemdeki kutu açılışları neredeyse birbirinin aynısı. (hellhound bu duruma vurgu yapmış olabilir) Bahsettiğim dönemden bir öncesinde ise sert bir Seiko muhalefeti mevcuttu vs. vs.

Farklı modelleri objektif şekilde değerlendirmeye, tartışmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum bu yüzden bu başlık benim içinde çok değerli :champ: Kalıplardan çıkarak yapılan, sebep sonuç ilişkisi ile şekillenen her satır bu bilgi platformunda ölümsüzleşiyor :champ:

Unutulmamalı ki bu forumu sadece aktif yazanlar okumuyor. Bir çok yeni hevesli, bilgi almak isteyen kişi şu anda forumun derinliklerinde dolaşıyor :o

Şu modeli almalı mıyım? sorusuna alma satamazsın ya da o paraya Submariner alınır veya paranıza yazık demek bilgi paylaşımı değildir, olmamalıdır.

Mesela Mert'in yazısında benim daha önce bizzat farkettiğim ama marka ile hiç ilgilenmemişlerin bilemeyeceği bir detay var.

MertYe yazdı: Seramik kasa parlaklığından ötürü sanki biraz daha ben buradayım sinyalleri veriyor çevreye. Tabi her seramik parlak anlamında söylemiyorum fakat bu model üzerinde böyle en azından.

MertYe yazdı:Hublot'nun kullandığım 2 ayarı oldu birisi tam bileğime yapışıyor hatta hafif sıkıyor ama kesinlikle UN'deki gibi çıkarınca bi acı vermiyor bana ve ağrıtmıyor fakat yine bilekte iz bırakıyor. Bir tık gevşetirsem bilekte hafif oynuyor zaten kesinlikle sıkma gibi sıkıntıda yaratmıyor.

Olumlu olumsuz bilgi paylaşımı budur :thumbup:

(Amma dolmuşum..)

Forumda ki kisir döngü Sub tavsiyelerini elestirenlerin basinda gelsem bile, bu elestirilere zemin hazirlayan soruyu tekrarlamadan edemeyecegim. Aktuel longines --- Tag mi Omega mi? --- Ama aklimda Rolex var.

Soru bir kere yönlendirmeli. Madem herkes parayi agactan toplamiyor o zaman kalkipta bu arkadasa sunu yada bunu al sonra Rolex alirsin demek bu durumda yanlis! Para biriktir gönlünde ki saati al demekte ben bir yanlis görmüyorum. Sonucta bu öneri (ki benim önerim degil) soruyu yönelten arkadasa hem para hem de gönlünde yatan aslana ulasmasi icin gerekli zamandan tasarruf ettirecektir.

Ancak kategorisi bile tutmayan saat danismalarinda kalkipta Sub al demek sacmalik.

Elestiri yada yorum konusuna gelince. Bg17'nin dedigi gibi neredeyse her elestiriden sonra tartisma cikiyor forumda. Üniversitelerin hazirladigi kaynaklardan bilgi verildiginde bile yalan denilebiliyor. :lol: Dubois Depraz, Frederic Piguet, Jeager Le Coultre konusmuyoruz ama Cct'nin dedigi gibi 6500 Euro'ya ne alayim abi sorusuna takilip kaliyoruz :roll: Sonra da cesitlilik bekliyoruz.

Sorularin tek düze oldugu yerde bilgi ve öneriler de tek düze olur. :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Tgm » 13 Ara 2015, 12:01

Clk yazdı:Madem herkes parayi agactan toplamiyor o zaman kalkipta bu arkadasa sunu yada bunu al sonra Rolex alirsin demek bu durumda yanlis! Para biriktir gönlünde ki saati al demekte ben bir yanlis görmüyorum. Sonucta bu öneri (ki benim önerim degil) soruyu yönelten arkadasa hem para hem de gönlünde yatan aslana ulasmasi icin gerekli zamandan tasarruf ettirecektir.

O başlığı daha dikkatli okuyabilirsek :) ilgili arkadaşın gönlünde yatan rolex ama halihazırda bütçesi Tag Aquaracer ı ancak karşılayabilecek düzeyde. ikinci el bir Sub ın 4000 usd olduğunu düşünürsek (ki bununla ancak eski kasa sub olur) aradaki devasa farkı görebiliyor muyuz??

Herkesin gönlünde yatan bir aslan vardır. Benim için bu Patek Nautilus dur. Ben bir başlık açsam "10k usd bütçem var Rolex ya da Jaeger düşünüyorum ama gönlümde Nautilus var" desem ve bana "o zaman para biriktir git nautilus al" dense bu mantıklı olur mu? Kendim için verdiğim bu örnekle, o başlıkta arkadaşımızın durumu arasında hiçbir fark yok.

Ki şunu da söyleyim. Yine o başlıkta arkadaşımızın yazdıkları dikkatle okunursa "forumun büyüsünden olsa gerek saatimi satıp başka bir saat almak istiyorum. Hedefte tabi ki rolex var" diyor. İşte ordaki "tabi ki" kelimesi çok önemli. O "tabi ki" forumun şartlaması. Gelip yeni üye olup forumu okumaya başlayan kişiler direkt bir tesir altına giriyor..

Atladığımız esas nokta da şu aslında. Para gider rolex i de alır, patek i de. Yeter ki para olsun. Sorun o değil. Sorun direkt o seviyelere çıkıldığında işin büyüsünün kaybolması. Derler ya "bir işin ustası olacaksan ilk önce çırağı olacaksın" Dur bakıyım bi.. İlk önce araştır, bilgi sahibi ol, farklı markaları kullanarak yoğrul biraz. (longines den direkt rolex e atlandığında aradaki nice güzel markalar (tag, breitling, omega vs..)tecrübe edilmemiş olacak) Ne istediğini bil, saat zevkin gerçekten otursun. Ondan sonra bütçen de el veriyorsa git al. İşte o zaman taktığın saatin anlamını ve kıymetini daha iyi bilirsin.

Biz daha henüz ilkokul okuyan birisini üniversiteden mezun etmenin peşindeyiz
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj afl » 13 Ara 2015, 13:20

Tgm yazdı:
Clk yazdı:Madem herkes parayi agactan toplamiyor o zaman kalkipta bu arkadasa sunu yada bunu al sonra Rolex alirsin demek bu durumda yanlis! Para biriktir gönlünde ki saati al demekte ben bir yanlis görmüyorum. Sonucta bu öneri (ki benim önerim degil) soruyu yönelten arkadasa hem para hem de gönlünde yatan aslana ulasmasi icin gerekli zamandan tasarruf ettirecektir.

O başlığı daha dikkatli okuyabilirsek :) ilgili arkadaşın gönlünde yatan rolex ama halihazırda bütçesi Tag Aquaracer ı ancak karşılayabilecek düzeyde. ikinci el bir Sub ın 4000 usd olduğunu düşünürsek (ki bununla ancak eski kasa sub olur) aradaki devasa farkı görebiliyor muyuz??

Herkesin gönlünde yatan bir aslan vardır. Benim için bu Patek Nautilus dur. Ben bir başlık açsam "10k usd bütçem var Rolex ya da Jaeger düşünüyorum ama gönlümde Nautilus var" desem ve bana "o zaman para biriktir git nautilus al" dense bu mantıklı olur mu? Kendim için verdiğim bu örnekle, o başlıkta arkadaşımızın durumu arasında hiçbir fark yok.

Ki şunu da söyleyim. Yine o başlıkta arkadaşımızın yazdıkları dikkatle okunursa "forumun büyüsünden olsa gerek saatimi satıp başka bir saat almak istiyorum. Hedefte tabi ki rolex var" diyor. İşte ordaki "tabi ki" kelimesi çok önemli. O "tabi ki" forumun şartlaması. Gelip yeni üye olup forumu okumaya başlayan kişiler direkt bir tesir altına giriyor..

Atladığımız esas nokta da şu aslında. Para gider rolex i de alır, patek i de. Yeter ki para olsun. Sorun o değil. Sorun direkt o seviyelere çıkıldığında işin büyüsünün kaybolması. Derler ya "bir işin ustası olacaksan ilk önce çırağı olacaksın" Dur bakıyım bi.. İlk önce araştır, bilgi sahibi ol, farklı markaları kullanarak yoğrul biraz. (longines den direkt rolex e atlandığında aradaki nice güzel markalar (tag, breitling, omega vs..)tecrübe edilmemiş olacak) Ne istediğini bil, saat zevkin gerçekten otursun. Ondan sonra bütçen de el veriyorsa git al. İşte o zaman taktığın saatin anlamını ve kıymetini daha iyi bilirsin.

Biz daha henüz ilkokul okuyan birisini üniversiteden mezun etmenin peşindeyiz

Yahu hırsızın hiç mi suçu yok :D
Saatlere yeni merak sarmış birisi kalkıp ne alayım diyor, zorluyoruz, bütçe diyoruz, diver mı pilot mu vs diyoruz, marka? diyoruz boyut falan bildir bari renk -metal söyle diyoruz cevaplar Armani beğendim falan oluyor. O zaman içimden geçen gir chrono 24 e 175,000 saat var seç seç al demek oluyor. Ya da adam yine saati bilmiyor, bulmuş forumu hemen, ya bir saat alayım herkes beğensin vaaay desin derdinde. Ona da hiç dinlemeden sub tavsiyesi verip baştan savmak geliyor içimden. Bilmeyen ama merak edip öğrenmek isteyenin sorusu da farklı oluyor zaten. Ona herkes yardım ediyor. Ama birader madem merak saldın, biraz oku önce. Bu forum bir derya, mekanizmadan, mekanizma detaylarına, kullanılan malzemelerden, komplikasyonlara, marka model çeşitlerinden, tarihçelere neler var neler. En önemlisi bence DÜNYADAKİ sayılı kullanıcı incelemesi ve karşılaştırma arşivi olan bir forum. Al sana hap şeklinde bilgi, sabah, akşam, aç, tok yut işte.

İşin yönlendirme kısmı çok normal. Hellhound un başta dediği gibi bütçe kalite popülarite göz önüne alındığında fiyat ve marka bağlı bir algoritma çıkmaması acayip olur zaten. Cebine 20k U$ koyan adam AP Jumbo veya PP Calatrava veya Aquanaut, hatta Nautilus zorlamak varken nadiren diğer markalara yönelir. Ha, bence yönelmelidir de ayrı mesele ama burada (parayı bulmuş hanzolardan değil, saat zevki olanlardan bahsediyorum tabii ki) kalite ve göz zevki ön plana çıkıyor ki bu 4 örneği geçebilmek çok zor olduğu için tavsiyeler hemen kayıyor. Alt segmentlerde durum çok farklı bence. Alınacak denenecek çok güzel marka ve modeller var. (bununla ilgili bir yazı da planlıyorum ama bakalım ne zaman.) Hatta Tissot - Tag- Omega- Rolex Submariner rotası bile klişe gibi artık. Oysa bu aralıklarda bile bence hemen ilk aklima gelen Hamilton - Temption -Ball - Nomos- Pequignet-Nivrel- Glashutte - JLC var, hatta var oğlu var. Hatta bunlar submarineri hariç bırakırsak yukarıdakileri fena ezer. Burada da sıkılırsam ikinci elde çok değer kaybederim düşüncesi devreye giriyor. Tercih meselesi, ben hayatımda iki saat sattım bugüne kadar (birçoğu hediye edildi o ayrı :D ). Ama doğru saati / saatleri seçtiyseniz,o aşk kolay bitmez. Üstelik her bütçeye var.
Kullanıcı avatarı
afl

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: fiz334 ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners