Tgm yazdı:Clk yazdı:Madem herkes parayi agactan toplamiyor o zaman kalkipta bu arkadasa sunu yada bunu al sonra Rolex alirsin demek bu durumda yanlis! Para biriktir gönlünde ki saati al demekte ben bir yanlis görmüyorum. Sonucta bu öneri (ki benim önerim degil) soruyu yönelten arkadasa hem para hem de gönlünde yatan aslana ulasmasi icin gerekli zamandan tasarruf ettirecektir.
O başlığı daha dikkatli okuyabilirsek

ilgili arkadaşın gönlünde yatan rolex ama halihazırda bütçesi Tag Aquaracer ı ancak karşılayabilecek düzeyde. ikinci el bir Sub ın 4000 usd olduğunu düşünürsek (ki bununla ancak eski kasa sub olur) aradaki devasa farkı görebiliyor muyuz??
Herkesin gönlünde yatan bir aslan vardır. Benim için bu Patek Nautilus dur. Ben bir başlık açsam "10k usd bütçem var Rolex ya da Jaeger düşünüyorum ama gönlümde Nautilus var" desem ve bana "o zaman para biriktir git nautilus al" dense bu mantıklı olur mu? Kendim için verdiğim bu örnekle, o başlıkta arkadaşımızın durumu arasında hiçbir fark yok.
Ki şunu da söyleyim. Yine o başlıkta arkadaşımızın yazdıkları dikkatle okunursa "forumun büyüsünden olsa gerek saatimi satıp başka bir saat almak istiyorum. Hedefte tabi ki rolex var" diyor. İşte ordaki "tabi ki" kelimesi çok önemli. O "tabi ki" forumun şartlaması. Gelip yeni üye olup forumu okumaya başlayan kişiler direkt bir tesir altına giriyor..
Atladığımız esas nokta da şu aslında. Para gider rolex i de alır, patek i de. Yeter ki para olsun. Sorun o değil. Sorun direkt o seviyelere çıkıldığında işin büyüsünün kaybolması. Derler ya "bir işin ustası olacaksan ilk önce çırağı olacaksın" Dur bakıyım bi.. İlk önce araştır, bilgi sahibi ol, farklı markaları kullanarak yoğrul biraz. (longines den direkt rolex e atlandığında aradaki nice güzel markalar (tag, breitling, omega vs..)tecrübe edilmemiş olacak) Ne istediğini bil, saat zevkin gerçekten otursun. Ondan sonra bütçen de el veriyorsa git al. İşte o zaman taktığın saatin anlamını ve kıymetini daha iyi bilirsin.
Biz daha henüz ilkokul okuyan birisini üniversiteden mezun etmenin peşindeyiz
Yahu hırsızın hiç mi suçu yok
Saatlere yeni merak sarmış birisi kalkıp ne alayım diyor, zorluyoruz, bütçe diyoruz, diver mı pilot mu vs diyoruz, marka? diyoruz boyut falan bildir bari renk -metal söyle diyoruz cevaplar Armani beğendim falan oluyor. O zaman içimden geçen gir chrono 24 e 175,000 saat var seç seç al demek oluyor. Ya da adam yine saati bilmiyor, bulmuş forumu hemen, ya bir saat alayım herkes beğensin vaaay desin derdinde. Ona da hiç dinlemeden sub tavsiyesi verip baştan savmak geliyor içimden. Bilmeyen ama merak edip öğrenmek isteyenin sorusu da farklı oluyor zaten. Ona herkes yardım ediyor. Ama birader madem merak saldın, biraz oku önce. Bu forum bir derya, mekanizmadan, mekanizma detaylarına, kullanılan malzemelerden, komplikasyonlara, marka model çeşitlerinden, tarihçelere neler var neler. En önemlisi bence
DÜNYADAKİ sayılı kullanıcı incelemesi ve karşılaştırma arşivi olan bir forum. Al sana hap şeklinde bilgi, sabah, akşam, aç, tok yut işte.
İşin yönlendirme kısmı çok normal. Hellhound un başta dediği gibi bütçe kalite popülarite göz önüne alındığında fiyat ve marka bağlı bir algoritma çıkmaması acayip olur zaten. Cebine 20k U$ koyan adam AP Jumbo veya PP Calatrava veya Aquanaut, hatta Nautilus zorlamak varken nadiren diğer markalara yönelir. Ha, bence yönelmelidir de ayrı mesele ama burada (parayı bulmuş hanzolardan değil, saat zevki olanlardan bahsediyorum tabii ki) kalite ve göz zevki ön plana çıkıyor ki bu 4 örneği geçebilmek çok zor olduğu için tavsiyeler hemen kayıyor. Alt segmentlerde durum çok farklı bence. Alınacak denenecek çok güzel marka ve modeller var. (bununla ilgili bir yazı da planlıyorum ama bakalım ne zaman.) Hatta Tissot - Tag- Omega- Rolex Submariner rotası bile klişe gibi artık. Oysa bu aralıklarda bile bence hemen ilk aklima gelen Hamilton - Temption -Ball - Nomos- Pequignet-Nivrel- Glashutte - JLC var, hatta var oğlu var. Hatta bunlar submarineri hariç bırakırsak yukarıdakileri fena ezer. Burada da sıkılırsam ikinci elde çok değer kaybederim düşüncesi devreye giriyor. Tercih meselesi, ben hayatımda iki saat sattım bugüne kadar (birçoğu hediye edildi o ayrı

). Ama doğru saati / saatleri seçtiyseniz,o aşk kolay bitmez. Üstelik her bütçeye var.