TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hublot Classic Fusion Black Magic İncelemesi

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hublot Classic Fusion Black Magic İncelemesi

Mesaj Clk » 14 Ara 2015, 09:01

Tgm yazdı:
O başlığı daha dikkatli okuyabilirsek :) ilgili arkadaşın gönlünde yatan rolex ama halihazırda bütçesi Tag Aquaracer ı ancak karşılayabilecek düzeyde. ikinci el bir Sub ın 4000 usd olduğunu düşünürsek (ki bununla ancak eski kasa sub olur) aradaki devasa farkı görebiliyor muyuz??

Herkesin gönlünde yatan bir aslan vardır. Benim için bu Patek Nautilus dur. Ben bir başlık açsam "10k usd bütçem var Rolex ya da Jaeger düşünüyorum ama gönlümde Nautilus var" desem ve bana "o zaman para biriktir git nautilus al" dense bu mantıklı olur mu? Kendim için verdiğim bu örnekle, o başlıkta arkadaşımızın durumu arasında hiçbir fark yok.

Biz daha henüz ilkokul okuyan birisini üniversiteden mezun etmenin peşindeyiz

Tgm, tecrübe edinme ile ilgili kisimda sonuna kadar hem fikir olsam da verdigin Patek örnegini anlamakta zorluk cekiyorum. 2500 -3000 Euro'luk bir bütceye parani biriktir gönlünde ki saati (seninde yazdigin gibi 4000 Euro +) al demek ile 10.000 Euro bütceye Patek tavsiye etmek arasinda dünyalar kadar fark var.

Bu tamamen olaya bakis acisi ile alakali. Amac bütceyi en dogru sekilde kullanmaksa sabir en iyi yöntem, amac tecrübe edinip farkli markalar üzerinden cesitli deneyimler edinmekse o zaman zaten paranin ve zamanin cok önemi kalmiyor.

Kilicturan, bu platformu paylasan insanlarin amaci kar olmus olsaydi sence benim gibi en sert elestirileri yapan sahislara yer olurmuydu? :D

Bence burada yapilan elestiriler cok fazla sahsilestiriliyor ve marka üzerinden ele aliniyor. Dönüpte genel anlamda elestirilen markalara bir göz atarsak...

Hublot, fiyat politikasi ve bu fiyat politikasinda sundugu ETA makine ile elestiriliyor. Horoloji anlaminda elinde var olan imkanlari kullanmamasindan dolayi simsekleri üzerine cekiyor. MertYe'nin incelemesini yaptigi Classic Genta karisimi bir dizayn olsa da Hublot'nun bence cok farkli ve özgün dizayna sahip saatleri mevcut. Hatta dünyada ki ilk carbon + metal bezeli üretmis sirket. Kisacasi burada yapilan elestirilerin büyük kismi fiyat ve mekanizma üzerine.

Omega, benim sahsi olarak en cok elestirdigim üretici! Elestiriler icerisinde Seamaster bilezigi üzerine yapilmis komik elestirileri cikartirsan genel anlamda ki yorumlar sirketin bunca saati satmasina ragmen ar-ge konusuna cok fazla yatirim yapmamasi. Teknik gelisimlerini dis kaynaklardan saglamasi v.s. Kullanicilarin bir cogunun da forum icerisinde kabul edip onayladigi gibi gömülü tepenin kullanim zorlugu (speedmaster serisi) ve fiyat politikalari. Bu elestirilerin hicbiri Moonwatch'u siradan bir saat yapmaz. Forumu dikkatlice okursan Omega tarihi ve co-axial ile ilgili en büyük övgüleri yine ben yazmisimdir.

Bu örnekler cogaltilabilir. Demek istedigim yazanin niyeti kadar okuyanin da niyeti önemli. ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Tgm » 14 Ara 2015, 10:19

Clk yazdı:verdigin Patek örnegini anlamakta zorluk cekiyorum. 2500 -3000 Euro'luk bir bütceye parani biriktir gönlünde ki saati (seninde yazdigin gibi 4000 Euro +) al demek ile 10.000 Euro bütceye Patek tavsiye etmek arasinda dünyalar kadar fark var.

Oranlama yaptım :) Şöyle ki;

Tag Aquaracer 1500 usd'ye alınsa sub ile arasında yaklaşık 3 kat kadar fark var. Benim ayırabildiğim 10k usd ile nautilus bütçesi arasında da yaklaşık 3 kat fark var.

Önerdiğimiz Submariner tabi ki tartışılmaz. 5000-6000 euro bütçenin alabileceği en iyi saat. Ya da aşağı yukarı eşdeğer bütçedeki Jaeger vs.. Tecrübe ederek basamak basamak bu seviyelere çıkılırsa bileğindeki makinenin değerinin daha çok bilineceğini düşünüyorum. Öbür türlüsü "kroyum ama para bende" kıvamından öteye geçmez. Çok uç bir örnek olacak ama.. Geçenlerde boks şampiyonu Floyd Mayweather ın saat koleksiyonunu gördüm. Tahmin edileceği üzere neler var neler.. Acaba o saatler hakkında teknik olarak bir kaç cümle kurabilir mi?? :D hiç sanmam. (inşallah bu satırları okumaz, durup dururken başımıza bela almayalım :lol: )

Bir örnek daha. Özellikle eski F1 şampiyonlarına baktığımızda (Prost, Senna, Schumi) çok iyi birer pilot olmalarının yanında çok iyi birer mekanikerlerdi :thumbup:

afl yazdı:En önemlisi bence DÜNYADAKİ sayılı kullanıcı incelemesi ve karşılaştırma arşivi olan bir forum.

Bunda şüphe yok üstadım :champ: Hep beraber daha da geliştireceğiz :thumbup:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj kilimanjaro » 14 Ara 2015, 14:08

Tolga , belki de imalatcı olduğum için sevdiğim , kullandığım ürünlere maliyet bazında da bakarım.Şöyle birşey forum için nasıl olur.Örneğin 5.000 TL ye satılan ETA mekanizmalı bir saatle 20.000 TL ye satılan in hause mekanizmalı bir saat kullanılan malzeme bakımından karşılaştırılsa ve reelde ne kadar farklılık olduğu görünse.

Birde in hause mekanizmayla ETA nasıl kıyaslanacak ? zaman tutmasına göre mi ?

Sorularımı cahilce bulan olursa kusura bakmasın , kafam bu kadar basıyor.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Tgm » 14 Ara 2015, 14:24

Abi estağfurullah :)

Daha önce Başar Abi'nin de dediği gibi tek bir başlıkta bunu tartışmak sıkıntı yaratabiliyor maalesef

In-house bana göre bir eşiktir. Sözkonusu markanın rüştünü ispat etme konusunda. Etikettir.

Teknik olarak ETA ile in-house karşılaştırdığımızda aralarında hemen hemen fark yoktur. Yani in-house mekanizmanın performansını pek tabi sorunsuz bir ETA da sağlayabilir. Hatta mesela IWC in house calibrelerin sıkıntılı olduğu aşikar. Bu noktada ETA bir adım öne bile çıkabiliyor.
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj kilimanjaro » 14 Ara 2015, 16:18

Tolga iddia ediyorum 20.000 tl lik bir saatin maliyetiyle 5.000 tl lik bir saatin maliyeti arasında yüzde 20 fark yoktur.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj MertYe » 14 Ara 2015, 16:27

kilimanjaro yazdı:Tolga iddia ediyorum 20.000 tl lik bir saatin maliyetiyle 5.000 tl lik bir saatin maliyeti arasında yüzde 20 fark yoktur.

Peki buna ne demeli

Resim
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Clk » 14 Ara 2015, 17:00

Belediye'nin halk ekmek kalitesi ile elde yapilmis odun ekmek kalitesi de ayni zaten :lol: Maliyet farki yok nasilsa ikisinde de malzeme un, su, maya :D

MertYe, sen Mercedes'i birak normal bir Egea'ya gel. Kilosu 44,5 TL :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Tgm » 14 Ara 2015, 17:46

kilimanjaro yazdı:Tolga iddia ediyorum 20.000 tl lik bir saatin maliyetiyle 5.000 tl lik bir saatin maliyeti arasında yüzde 20 fark yoktur.

Abi burdan bir aylık konu çıkar :D

Bana sorarsan Patek sana yüksek kaliteli işçiliği ve malzemeyi satıyor. Ve tabi ismini ve prestijini.. Mesela Nautilus ortalama 30k usd..
Ama bu, Patek in çok yüksek maliyetleri olduğunu mu gösteriyor? Yani fiyatı etkileyen Patek in maliyetleri değil bence. Yüksek kalite işçiliği, malzemesi, ismi ve prestiji..
Kullanıcı avatarı
Tgm

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: gockuncu ve 279 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners