Bugün Sirkeci'ye gittim, olacağı biliyordum çünkü aklımdan çıkmayan birkaç modele bakacaktım. Bu modeller aslında sınıf ve mekanizma olarak çok değişkendi, her biri hem gözüme çok çarpıyordu hem de soru işaretleri vardı kafamda. Ama bu güzeli görünce ve takınca birkaç çok sevdiğim bileşenin bir araya geldiğini görüp, işte budur dediğimi hissettiğimde aldım gitti Sanırım uzun süreli bir jübile yapmama sebep olur
Evet arkadaşlar, uzun süredir daha önce sattığım Aquaracer 300m'in bezelinin tipi, kasasının kullanışlılığı aklımda. Ancak tokasının kalitesi de aklımda, yani kesme çelik tokalı olmalı bu saat diye düşünüyordum. Bugün gittiğimde 500m'mi alsam, otomatik mi olsun olmasın mı falan, ama kasa çok güzeldi vs düşünürken Evren Saate daldım.
Chrono deyince, sportif olsun deyince, çok yüksek olmasın, çok ağır olmasın, bezeli diver olsun deyince birkaç modele iniyor seçimlikler.
Aquaracer'ın Grande Date serisinin benim için iyi yanı hipermetrop olan gözlerime faydası ve chrono diziliminin çok hoşuma gitmesi oldu. Mekanizması Ronda olsa gerek ama tespit edemedim henüz. 1/10 chrono, 30 dakika ve 60sn göstergesi 12'de yer alan grande date sebebi ile düzgün eşkenar bir ters üçgenin köşelerinde. Bu modelin bir önceki sene çıkan modelleri vitrinlerde fiyat farksız satılıyor. Eminönü Evren Saat'te üstadla hepsini teker teker inceledik, çok yardımcı oldu ayrıca verdiği fiyat da emsalsiz sağolsun.
Kasanın kenarları polisaj, üstler çok ince brushed, ışıkta değişik bir parlaması var ama çok kolay çizilip gölgelenen cinsinden.
Bilezik tokaya doğru incelen, kalın ve etli, baklaların birbirine asla değmediği şekilde içlerin köşeli yapıldığı BA0821 bileziği. Çok başarılı bence, brushed, kenarlar polisaj. FT8011 silikon kayışı da alıcam.
Neticede alçakgönüllü, sportif, bilekte kendini gösteren, kaliteli bir saat. Beni mutlu etti. Ayrıntılı video inceleme de gelecek.
Bir tane alıntı olsun, çok güzel foto;
Bu benden;
Galata köprüsünde;
Çok yüksek değil ve bezel son seriden köşeli çıkıntılı;
Tokası istediğim gibi düğmeli ve kesme, sessiz ve pratik, tek elle açılıyor;
Tepesi logolu ve yüksek olmayan silüeti gösteriyor, yanlar polisaj;
43mm kasa kendini gösteriyor;