TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Panerai Radiomir 1940 PAM532 "Paneristi Forever" İnceleme

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Panerai Radiomir 1940 PAM532 "Paneristi Forever" İnceleme

Mesaj Cct » 18 Nis 2015, 17:19

Evet saatimiz PAM532 Panerai Radiomir 1940 "Paneristi Forever" :super:

Aslında bir süredir ikinci bir Panerai alma fikrim vardı. Bazı Luminor 1950'lere ve Submersible'lara baktıysamda bir türlü işte budur dediğim bir modele denk gelemedim. Halihazırda sahip olduğum Luminor Base'e de (PAM000) övgüde bulunmadan geçemeyeceğim.. Nasıl bir giriş seviyesi saatse artık üzerine ikinci bir Panerai almak zor iş :D :champ:

Aslında bu saat daha önce bende 1-2 günlüğüne misafir olmuştu o zamanda özellikle saat üzerindeki renk paletine hayran olmuştum.

Herşey Bond'un saate alıcı çıktığını ve Finlandiya'ya gideceğini söylemesiyle başladı :!: Zaten bir Panerai aranıyorken ve böylesine özel bir model varken gitmesine göz yumamazdım... Derin bir nefes aldım ve Bond'un suratına "ABİ DUR" diyerek haykırdım! :o Tabi hemen sonrasında yaptığım bu çirkin hareketten dolayı özür dileyip derdimi anlattım :lol:

PAM532 2013 yılının özel versiyonlarından birisi. Paneristi topluluğuna hitaben 500 adet limitli üretilmiş Panerai'ın nadir DLC saatlerinden. Hem tam benim zevkime hitap etmesi hemde özel bir model olmasından dolayı koleksiyonumun en değerli parçası :super:

Kutu gerçekten dev gibi :shock:

Resim

Karton kutuyu açtığımızda diğer modellerden farklı olarak üstü cam olan bir kutuyla karşılaşıyoruz.

Resim

Limitli modellere özel kilitli kutumuzu açtığımızda ise saatimize kavuşuyoruz :D :super:

Resim
Resim
Resim
Resim

PAM532'nin en beğendiğim tarafı kadranda kullanılan renk paleti :super: Mat siyah kadran ve patina index - kollar gerçekten harika görünüyor :shock:

Resim

PAM532 özel bir modele yakışır bir kutu içeriğiyle geçiyor. Islak imzalı sertifika, detaylı kullanım-tanıtım kılvuzları, dev ve özenle hazırlanmış kutu ile gerçekten özel bir saat aldığınızı hissettiriyor :super:

Resim

Gelelim saatimize :!:

PAM532 47mm çapında Radiomir 1940 kasa ile geliyor. Kasa Panerai'ın Special Hard Black Coating dediği ama aslında bildiğimiz DLC ile kaplı :D Fakat kaplama ile ilgili dikkat çekici bir detay var ki yazımın devamında bahsedeceğim.

Resim

Saatin arka kapağında kaplama kullanılmamış, bu güzel bir şey. Gayet büyük şekilde işlenmiş PANERISTI FOREVER yazısı ise çeşitli tartışmalara neden olsada beni pek enterese etmiyor, biz TSF çocuğuyuz :twisted:

Resim

Full kapalı arka kapak tarafından gizlenen mekanizma ise Panerai inhouse P.3000. 5,3mm kalınlığındaki kurmalı mekanizma 3 gün güç rezervine ve hızlı saat ayarlama özelliğine sahip (Dakika kolundan bağımsız 1 saat aralıkla saati ayarlama). Vidalı tepeye sahip saatte kurma hissi çok farklı. Sanki boşa dönüyormuş, çarkı kırılmış gibi bir hissi var. Başta garip gelsede çok daha hızlı kurmanıza olanak sağlıyor :thumbup:

3hz ile çalışan mekanizma aynı zamanda aşırı kurma korumasına da sahip.

Resim
Rolex Submariner 40mm - Panerai Luminor Base PAM000 44mm - Panerai Radiomir 1940 PAM532 47mm

47mm tabiki biraz ekstrem bir ölçü fakat ince yapısı ve abartısız lug tasarımıyla 532 bilekte çok dengeli bir duruşa sahip. Tabi ince bileklerde taşma yapacaktır fakat bende pek fena durmadı sanki :D

Resim
Resim

Resim

Tepe koruması olmadığından dolayı 532 000 ile neredeyse aynı boyutlara sahip.

Resim
Resim

Çap gayet büyük olsada 532 bir Panerai için çok ince. Bu sayede taşıması çok rahat :thumbup:

Resim
Resim

Saatin üzerindeki DLC kaplama diğer benzer uygulamaya sahip saatler gibi kömür karası bir görüntüye sahip değil. Hatta gün ışığı altında kurşuni bir renge sahipken akşam saatlerinde ve direkt gün ışığı almazken kahverengi tonlara bürünüyor.

Resim
Resim

Size saatlerce anlatabileceğim muazzam renk paleti sandwich dial ile birlikte bilekte müthiş görüntüler sunuyor :super: Ayrıca sandwich dial sanki ekstra derin bu modelde :roll:

Resim
Resim

Panerai denince Lume Shot olmazsa olmaz tabi :D Bu konuda 532 bir Luminor değil ama :? Bu Radiomir olmasından mı, Sandwich Dial olmasından mı, farklı renkte Luminasyon mazlemesine sahip olmasından mı bilmiyorum ama Luminasyon gücü ve süresi Luminor kadar değil.

Resim
Resim

PAMpa'lar :D

Resim

Bir takım erotik pozlar :D :super: Radiomir 1940 kasa enfes kıvrımlara, sade detaylara sahip. Hem iri hem zarif. Adele gibi :D

Resim
Resim
Resim

PAM532 gerçekten çok güzel ve özel bir saat. Pek herkese hitap etmesede benim uzun yıllar severek takacağım bir model :thumbup: Zira kendisiyle dev bir aşk yaşıyoruz :D Kendisi pek bir limitli olduğundan herkeste görülmeyecek, gururla taşınacak :champ:

Kısacası Paneristi bahane TSF şahane :D Ayrıca saate kavuşmama vesile olan Bond'a ayrıca teşekkür ediyorum :super:

:super: TSF FOREVER :super:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Re: Kutu Açılışı

Mesaj Caner1983 » 18 Nis 2015, 17:21

Panerai
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj hakan1970 » 18 Nis 2015, 17:26

Ben de Panerai diyorum :thumbup:
Her insan huzur verir...Kimileri gelince , kimileri gidince.
Kullanıcı avatarı
hakan1970

Mesaj Bg17 » 18 Nis 2015, 17:31

O degilde ben ortuye talibim, ne kadara birakirsin?

I
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj maiii » 18 Nis 2015, 17:54

Paneraii
Kullanıcı avatarı
maiii

Mesaj Anesthesia » 18 Nis 2015, 17:58

Frank muller olabilir mi :)
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj efendisiz » 18 Nis 2015, 18:04

PP?
efendisiz

Mesaj ilterd » 18 Nis 2015, 18:08

Kutu buyuklugunden tahmin yapacak kadar bilgili degilim. O yuzden serbest atis: iwc
Kullanıcı avatarı
ilterd

Sonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 289 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners