Malum saat tutkusu ile zaman i癟inde saatler al覺p satt覺m ve hepsini sizlerle paylamaya 癟al覺t覺m. Bu s羹re癟 i癟erisinde kendime en uygun olan marka ve modeli arad覺m s羹rekli. Zamanla gelien saat zevkim dorultusunda bir saatten beklentimin ne olduunu ve nas覺l 繹zelliklere sahip olmas覺n覺 istediimi d羹羹nd羹m. Bu neticede istediim saatin ilk 繹nce klasiklemi bir tasar覺m覺n覺n olmas覺n覺 istedim. Yani arad覺覺m saatin 30 y覺l 繹nceki tasar覺m覺 ile g羹n羹m羹zde 羹retilen modelinin ayn覺 癟izgide olmas覺 gerekliydi. Eskimeyen bir tasar覺m olmal覺 ve bundan 30 y覺l sonra da klasiklemi deimeyecek bir tasar覺m覺 olmal覺yd覺

Bir dier istediim 繹zellik de saati hem metal bilezikle, hem deri kay覺la, hem de nato kay覺la kullanmak istiyordum. B繹ylece ayn覺 saati 3 farkl覺 kombinasyonla kullanm覺 olacakt覺m.
Saatte tarih olmamas覺n覺 istedim. Sadece saat olsun, sade bir kadran, no date olsun dedim

Hem tak覺m elbiseyle hem de spor k覺yafetlerle takabilmem gerekliydi.
E tabi 襤zmir'de s羹rekli denizle i癟 i癟e yaayan biri olarak saatin bir diver olmas覺 gerekliydi

Bu dorultuda bir 癟ok saati denedikten sonra en 癟ok beendiim saatin Tudor Black Bay Mavi bezelli olduuna karar verdim. Bu saatin k覺rm覺z覺 bezellisi de 癟ok g羹zel ama mavi olan覺n her t羹rl羹 k覺yafetle daha uyumlu olabileceini d羹羹n羹yorum.
ou kiinin de bildii 羹zere saatimize Eta 2824-2 mekanizma can veriyor. Baz覺 arkadalar覺n neden in-house mekanizmay覺 beklemedin dediklerini duyuyorum ama 2824-2 mekanizma yayg覺n servis a覺, masrafs覺z bak覺m 羹cretleri ve kendini y覺llard覺r ispatlam覺 olmas覺 ile benim i癟in yeterli bir mekanizma

Neden Tudor sorusuna gelince de ben Tudor'un zaten g羹癟l羹 olan marka imaj覺n覺n ileride 癟ok daha yukar覺 seviyelerde olaca覺na inan覺yorum

Tam da alaca覺m saatin ne olduuna karar vermiken d羹n 癟ok sevindirici bir haber ald覺m. 5 ay sonra d羹nyaya gelecek 癟ocuumun erkek olduunu 繹rendim. Bunun sevinciyle atlay覺p arabaya K羹lah癟覺olu'nun yolunu tuttum ve saati ald覺m

Saatle ilgili izlenimlerimi de sizlerle paylamak istiyorum. Saatimiz karton bir kutunun i癟inde 癟ok kaliteli ve 覺k bir ahap kutunun i癟inden bize g繹z k覺rp覺yor. ok baar覺l覺 bir kutu olduunu s繹ylemeliyim. i癟i kahverengi deriden yap覺lm覺. Kutu i癟eriinde bir adet lacivert nato kay覺, deri bir c羹zdan覺n i癟inde saatin seri numaras覺n覺n da yazd覺覺 bir sertifika bulunuyor.

Metal bilezii tamamen brushed yap覺lm覺 ve 22 mm'den incelerek aa覺ya iniyor ve olduk癟a konforlu. Brushed kalitesi 癟ok baar覺l覺

Tokas覺ndaki i癟ilik de 癟ok tatmin edici. ok net olarak a癟覺l覺p kapan覺yor

Saatimizin arka kapa覺

Saatin en beendiim y繹nlerinden biri de kasan覺n vintage stili ve Big Crown

Saatin kadran覺 mat siyah ve klasiklemi ve Tudor ile 繹zdelemi Snowflake kollar

Bunlar da dier 癟ektiim fotoraflar.T羹m arkadalar覺ma iyi dilekleri i癟in imdiden teekk羹r ederim