ALPINA STARTIMER PILOT CLASSIC:
Bugüne kadar Alpina'da Alpiner serisinden kullandığım saatler oldu ancak gözüm nedense STARTIMER serisinde idi: belki de IWC-Pilot serisine benzerliğindendir

Ne zaman ki; uzun süre inceleyip kafaya takıp almak için büyük bir kararlılıkla o saati/modeli satan mağazaya girsem hep aynısı olur; amaçladığım saat yerine bambaşka bir saati alır çıkarım

Bu sefer de biraz böyle oldu: aslında yine STARTIMER PILOT serisinde SUNSTAR almak isterken bu classic'in büyüsüne kapıldım birden... Bu model artık güncel değil ve katalogda yer almasa bile STARTIMER PILOT serisinde bence en özgün model...
Kasa 44 mm (daha 5 yıl öncesine kadar 40 mm dahi bana 'kocaman' gelirken şimdi 44 mm bir saat kullandığıma inanamıyorum

Kasanın içinde ise AL-525 olarak kalibre ettikleri bir SW-200 bulunmakta.
Şekil-şemal IWC - Pilot ancak kabartma rakamlar, saniyenin ucundaki Alpina logosu, gümüş kadran özgünlük için yeterli olmuş bence

Bir diğer enteresanlık ise ters takılan kayış: yani toka dışarı bakıyor...
Fiyat ise kullanılan makine ve işçiliği dikkate alırsak ne çok ne de az diyebiliriz..standart sayılır..
Bir de bu serinin chrono modeli var ...fiyatı bence biraz abartılı...
Her şeye rağmen ben çok sevdim...İşte huzurlarınızda:ALPINA STARTIMER PILOT CLASSIC