TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Jaeger Le-Coultre Master Compressor Navy Seals Auto İnceleme

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Jaeger Le-Coultre Master Compressor Navy Seals Auto İnceleme

Mesaj Bg17 » 10 Oca 2016, 20:20

Yaklasik 2 ay once aldigim saatimi ancak inceleyecek vakit buldum. Bir sure de kullanmak istemistim incelemeden once, zira cok cok uzun suredir almayi dusunuyordum, ve ancak sira geldi.

Alim Hikayesi:
Bu saati ilk olarak 2012 yilinda Istanbulda Kanyon`da gormustum. Ilk koluma taktigimda oldukca etkilenmistim, fakat o donem gerek butce, gerek bilgi yetersizligi, ve kararsizlik nedeniyle almamistim, alamamistim. Daha sonralarda JLC markasina ilgim ve hayranligim derinlestikce bu saat ara ara yine radarima girdi. Bir donem eldeki diver sayisinin fazlaligi, bir donem ise sadece ultra thin saatlrle ilgilenmem nedeniyle hedefe kitlenemistim, ama kismet simdiyeymis.

Ben genelde saatlerimi ikinci el alirim, ayran istahli oldugum icin elden cikardigimda daha az para kaybediyim, hobiye ayirabilecegim butce artsin diye dusunurum. Fakat bu saati sifir aldim. Digr JLC saatimi de sifir almistim, 1 yili gecti, hala benimle, sanirim son donemde elimde en uzun sure duran saat (Omega mi saymassak). Nedeni ise, elden cikarmayacagima nerdeyse emin olmam. Hatta hizli alabilmek icin ederinden biraz daha fazla para verdigimi dusunuyorum, saati Turkiyde daha ucuzu almam mumkundu. Her zaman hayati ve butceyi optimize etmek mumkun olmuyor, benim durumumda zaman vs para denklemi duruma gore farkli sonuc verebiliyor.

Saat incelemesi:
Bu kadar bekledikten sonra CCT spec bir inceleme yazmak isterdim ama yine maalesef gerekli zamani ayiramiyorum. Onun yerine kendi gozlemlerimi ve dusuncelerimi paylasiyim.

Saat ilk olarak 2010 yilinda SIHH de tanitildi, ve 1500 adet uretildi. Yani limited edition, fakat bu cok da gercekci bir soylem sayilmaz, 2016 yilinda hala sifir olarak, liste fiyatindan ciddi indirimle bulmak mumkun. Limited edition olmasa da bu kadar satardi bence. Tabii bu saatin ozel olmadigini gostermiyor.

Diger Navy Seals saatlerinden farkli olarak 42 mm olarak uretilmis. Serideki diger saatler 44mm ve tabiri cayizse hayvan gibi. Bu versiyonda ufaltmalarinin nedeni, gercek Navy Seals komandolarinin saati buyuk bulmasiymis, eger dogruysa. Tabiki benim isim geldi.

Kalinlik olarak 14 mm diye geciyor, fakat kendi olcumum ve bazi web siteleri de 12.8mm olarak niteliyor. Saatin kullanim kolayligi ve boyutu dusunulunce bence de 13mm daha gercekci.

Saatin agirligi sadece 123 gram. Alternatifleri ile kiyasladiginda titanyum olmaayn bir saat icin oldukca ideal oldugunu soyleyebilirim.

Bu boyutlardaki bir saat icin son derece konforlu bir kullanimi oldugunu soyleyebilirim. Daha once kullandigim diverlarla ilerleyen satirlarda bir karsilastirma yapacagim.

Saat gercek bir diver, 300m su gecirmezligi mevcut. Su altinda denemedim, onun icin biraz eskitmem, 2 3 yil gecirmem lazim sanirim. Fakat gorebildigim kadariyla su altida kullanmak icin gerekli hersey mevcut.

Kadran:
Kadran 34mm capinda, mat siyah olarak yapimis. Markerlar kadrana yapistirilmis. 12, 9 ve 6 rakamlari oldukca buyuk, ve dikkat cekici ve cok kuvvetli lume barindiriyor. 3 rakami tahmin edebileceginiz gibi yerini tarih penceresine birakmis. Tarih carki neyseki siyah, ve soldan saga dogru genisleyen trapozoid bir sekille yapilmis, bu da benim gibi tarih penceresi sevmeyenlere bile sempatik geliyor, kesinlikle orjinal bir tasarim. Sanki icten donen bezel varmis gibi dakikalar bezelin dis kismina islenmis, bu da saniyenin ve dakikanin gerekli durumlarda tam olarak olculmesini sagliyor. Saniye icin saat markerlarini bittigi yere ayri isaretlerde konmus, ve saniye kolunun lume bolgesi bu isaretlere gelecek sekilde genisletilmis, saniyenin tam okunmasini kolaylastiriyor.

Ee tabi askeri operayonlarda her saniyenin onemi var. :lol:

Bezel:
Dalgic oldugu icin tek tarafa donen bezel kullanilmis, ve malzemesi mat seramik insert. Seramik kadar parlamiyor, fakat yuksek iscilik urunu oldugunu ve kalitesini hissettiriyor. Sahsi tecrubem, biraz fazla kolay donuyor, su altinda bu sekilde donmesini tercih etmem. Fakat genelde dalislarda eldiven kullanildigi dusunulurse, kolay donmesi avantaj olabilir.Tik sesi, oturma hissiyati gayet doyurucu. Kadrana tam denk gelmemesi gibi kronik dalgic sorunu yok, gayet guzel oturuyor. 15, 30, 45 rakamlari bezel uzerine kazinarak islenmis, ve bence ortaya mukemmel bir bezel cikmis.

Cam:
Cam olarak kristal safir kullanilmis, ve anti reflektif kaplama mevcut. Hatta bu kaplama biraz fazla iyi, saatin guzel fotorafini cekmek oldukca zor. Cunku yansimiyor. Safir oldugu icin cizilme ihtimali yok. Cam bezelle tam olarak ayni hizada, ustte durmuyor, ki bu bile kalitesinin kaniti.

Makenizma:
Saat makenizma olarak JLC inhouse 899 numarali kalibreyi kullaniyor. Bu makenizma 28800 hizinda calisiyor, 32 tasli, 43 saatlik guc reservi var. Makenizma 219 parcadan olusuyor. Bu saatde 1000 hours serisine ait, yeni piyasaya surulmeden once 1000 saat test ediliyor. Kasayi acip goremesemde rotor altin dan yapilmis.

Kordon-Kayis
Saat icin 3 farkli secenek mevcut, bunlardan ilki benim saati aldigim deri kayis. Bu kayis oldukca yumusak, ve ici kadifeli bir deriden yapilmis, su ana kadar kullandigim en konforlu kayis. Son derece kullanisli. Fakat ince oldugu icin ne kadar uzun sure dayanir cok emin degilim. Bu deri kayis ile saati biraz irice dress watch olarak kullanmak da mumkun.
Ikinci secenek Galvaniz kaplanmis bilezik. Bu bilezik su ana kadar horoloji hayatimda beni en cok etkileyen bilezik oldu. Fiyati da dahil, bir saat daha almak mumkun. Son derece, hafif, dayanikli, olcukca iyi tasarlanmis bir klipsi mevcut, ve bilegi cok iyi sariyor. Klip cift tarafli acildigi icin takip cikarmak cok rahat. Ince ayar icin iki tarafta da genisleme opsiyonu var, kullanimi cok kolay olmasa da rahat alisiliyor.
Silikon kordonu kullanmadigim icin yorum yapamayacagim.

Tepe/Crown
Saat burda dalgicligini bir kere daha gosteriyor. Yarim daire donen bir ayarlama kolu var, yarim tur cevirdiginizde kolu cekmenizi ve saati ayarlamaniza imkan veriyor. Master compressor ve su gecirmezlik ozelliklerini boyle ince bir detayla hissetmis oluyorsunuz.

Sonuc, Karsilastirma ve Izlenimlerim:

Kisiden kisiye farklilik gosterecegine eminim, fakat benim icin ultimate diver bu saat. Nedenlerine gelince, su gecirmezlik, su altinda gorunurluk ve islevsellik olarak hic bir eksigi yok.

Bunun yaninda konfor olarak, quarts omega seamaster i saymazsak, su ana kadar kullandigim diver lar arasinda acik ara en rahati ve konforlusu.

Ben saatlerimin cok goze batmasini, isil isil isildamasini sevmem. Tam bu amaclarla yapilmis bir saat. Parlamiyor, dikkat cekmiyor, goze girmiyor.

Kalite ve iscilik olarak hic bir eksigini bulamadim, oldukca detayina baktim, ama snairim ben gormedim.

Bu saati karsilastirmak gerekirse, dogal rakiplerini Rolex Sub ve AP RO Diver olarak gorurum. Her iki saate de sahip oldum ve kullandim.
AP den baslarsak, acikcasi, AP nin bu saate marka bilinirligi disindahic bir artisini gormuyorum. Bana gore her acidan JLC daha ustun.

Rolex ile kiyaslarsak, eger biraz daha alimli, seksi bir saat isteniyorsa dogru adres sub. Fakat onun disinda sub in bu saate artisi efsanevi klipsi. Tabiki klips ile Navy seals rekabet edemiyor. Ondan baska benim gibi under the radar saat sevenler icin bicilmis kaftan bu saat, fakat hafiften mucevher hissi isteniyorsa sub daha dogru bir adres.

Tabiki her iki saatle de kiyaslandiginda ikinci elde en fazla deger kaybinin bu saatde olacagi tartismasiz.

Buraya kadar sIkIlmadan okuyanlara tesekkur ederim.

Sira resimlerde....

ResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResimResim
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Re: Jaeger Le-Coultre Master Compressor Navy Seals Automatic

Mesaj Caner1983 » 10 Oca 2016, 20:46

Tekrar tebrikler ve inceleme için de teşekkürler bir sorum olacak ne denemişliğim ne görmüşlüğüm var ama galvaniz kaplı bilezik fotodan mı nedir görsel açıdan çok beğenemedim???????
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Tgm » 10 Oca 2016, 21:05

Güle güle kullanın tekrardan :champ: yalnız jlc nin %51 hissesine sahip olmanızdan şüpheleniyorum :) bu ne aşk
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj archer75 » 10 Oca 2016, 21:14

Bu güzel inceleme için teşekkürler, yazının tonundan markaya ve modele olan tutku hissediliyor bu da söylediğiniz gibi elde tutulacak bir saat olacağını gösteriyor.
Kullanıcı avatarı
archer75

Mesaj platinum » 10 Oca 2016, 21:27

Harika incelemeniz için teşekkürler...

Galvaniz deyince benim aklıma çinko kaplama geliyor, bu bilezikte ki galvaniz kaplama hakkında daha detaylı bilginiz var mı? Yüzey tam olarak neyle kaplanmış, çizilmeye karşı dayanıklı mı vs.
Kullanıcı avatarı
platinum

Mesaj Ahmetrefik » 10 Oca 2016, 21:28

Başar inceleme için teşekkürler, tebrikler :champ: güzel bir diver ,güzel günlerde olsun :thumbup: özellikle 123 gr olması çok iyi .
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

Mesaj afl » 10 Oca 2016, 21:30

Basar teşekkürler. Tekrar güzel günlerde kullan :champ:

Bg17 yazdı: Parlamiyor, dikkat cekmiyor, goze girmiyor.

Yukarıdaki cümleye takıldım. Bilmeyene belki, parlamıyor kısmı olabilir ama saate azıcık meraklı birisi gözünü alamaz bundan.
Kolunda canlı görünce ben de çok beğenmiştim.
Kullanıcı avatarı
afl

Re: Jaeger Le-Coultre Master Compressor Navy Seals Auto İnce

Mesaj eyimen » 10 Oca 2016, 22:32

Inceleme de, saat de harika :champ:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Sonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 65 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners