TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

SIHH 2013: Richard Mille Yohan Blake

TSF Watches And Wonders Baselworld SIHH GTE Haberler / News
Forum kuralları
TSF Watches & Wonders Baselworld, SIHH, GTE 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016. 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 Detaylı İzlenimleri Yeni Model Haberlerini Bu Bölümde Bulabilirsiniz

Re: SIHH 2013: Richard Mille Yohan Blake

Mesaj Emre » 25 Oca 2013, 03:32

PhD yazdı:Üstad kendi fikirlerine göre güzel bir açıklama olmuş teşekkürler fakat 1 sayfa daha övsen sonuç resimdeki saat ve fiyat 620 bin dolar yani 1.1 milyon tl. Neden sürekli sallanan ve darbelere dayanıklı tourbillon isteyesin ki yada hafif. bu adamlar çoğu kez koşarken saat takmaz takarsa da dijital takar. El hareketleri önemliyse takmazsın olur biter.

Cevap çok basit, neden 600m dalgıç saati alan herkes denizaltıyla denemelere başlamıyorsa, neden big pilot alan herkes uçak kullanmaya kalkışmıyorsa bu saati alanlar da sprintlere başlamıyor haliyle.

Sektörde fark yaratmak özel olanı ve başkalarının yapamadığını üretmektir. RM de bu konuda mekanizma, malzemeler ve işçiliğiyle öne çıkmıştır. Adamlar şunu diyor, herkes tourbillon koyabilir, ben hem tourbillon koyuyorum, hem ağırlığını düşürüyorum ve bunları tasarıma göre saate yerleştirebiliyorum. Ha bunların hangisi gerekli? Hiçbiri. Hangisi özel ve farklı? Hepsi.

Ve dediğim gibi Jamaikalı olsam alırdım :) Türk bayraklı bir Corum, bir fransıza ne ifade ediyorsa bu saat de bize onu ifade ediyor.
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj herofb » 25 Oca 2013, 10:42

Emre açıklamalar için teşekkürler , resmen saatten nefretim geçti özellikle arka köprü olayına saygı duymamak imkansız :champ:
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Emre » 25 Oca 2013, 10:48

herojd11 yazdı:Emre açıklamalar için teşekkürler , resmen saatten nefretim geçti özellikle arka köprü olayına saygı duymamak imkansız :champ:

herojd11 :champ:
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj Ahbob » 25 Oca 2013, 13:01

Bence o kadar kötü olmamış. Özellikle kasa materyali ilgi çekici.

Emre :champ:
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj drk » 25 Oca 2013, 13:13

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj PhD » 25 Oca 2013, 14:30

Emre yazdı:
PhD yazdı:Üstad kendi fikirlerine göre güzel bir açıklama olmuş teşekkürler fakat 1 sayfa daha övsen sonuç resimdeki saat ve fiyat 620 bin dolar yani 1.1 milyon tl. Neden sürekli sallanan ve darbelere dayanıklı tourbillon isteyesin ki yada hafif. bu adamlar çoğu kez koşarken saat takmaz takarsa da dijital takar. El hareketleri önemliyse takmazsın olur biter.

Cevap çok basit, neden 600m dalgıç saati alan herkes denizaltıyla denemelere başlamıyorsa, neden big pilot alan herkes uçak kullanmaya kalkışmıyorsa bu saati alanlar da sprintlere başlamıyor haliyle.

Sektörde fark yaratmak özel olanı ve başkalarının yapamadığını üretmektir. RM de bu konuda mekanizma, malzemeler ve işçiliğiyle öne çıkmıştır. Adamlar şunu diyor, herkes tourbillon koyabilir, ben hem tourbillon koyuyorum, hem ağırlığını düşürüyorum ve bunları tasarıma göre saate yerleştirebiliyorum. Ha bunların hangisi gerekli? Hiçbiri. Hangisi özel ve farklı? Hepsi.

Ve dediğim gibi Jamaikalı olsam alırdım :) Türk bayraklı bir Corum, bir fransıza ne ifade ediyorsa bu saat de bize onu ifade ediyor.

Yine güzel bir yazı olmuş. Tekrar teşekkürler ama katılmadığım bazı noktalar var. Dalgıç saatleri veya pilot saatleri artık bu sektörde belirli özellikleri ile kabul görmüştür. bezel yapıları vs. yakındır ve siz o kasa tipini sevdiğiniz için dalgıç saati alırsınız. Dalgıç olduğunuz için değil. Bir de bu kasanın tarzına bakalım sizce sprinter watch ekolünü başlatırmı :) Ya aslında bu saatte asıl kafama takılan şu idi bu markayı bilmesek ya da bizden markasını saklasalar aynı şeyleri yazabilecek miydiniz? Sözün özü herkesin fikrine saygılıyım ama ben saate bakıyorum sonra fiyata (1.1 milyon tl nin üstü bir rakam) ve yorumumu ona göre yapıyorum.
Kullanıcı avatarı
PhD

Mesaj Emre » 25 Oca 2013, 16:30

PhD yazdı:Yine güzel bir yazı olmuş. Tekrar teşekkürler ama katılmadığım bazı noktalar var. Dalgıç saatleri veya pilot saatleri artık bu sektörde belirli özellikleri ile kabul görmüştür. bezel yapıları vs. yakındır ve siz o kasa tipini sevdiğiniz için dalgıç saati alırsınız. Dalgıç olduğunuz için değil. Bir de bu kasanın tarzına bakalım sizce sprinter watch ekolünü başlatırmı :) Ya aslında bu saatte asıl kafama takılan şu idi bu markayı bilmesek ya da bizden markasını saklasalar aynı şeyleri yazabilecek miydiniz? Sözün özü herkesin fikrine saygılıyım ama ben saate bakıyorum sonra fiyata (1.1 milyon tl nin üstü bir rakam) ve yorumumu ona göre yapıyorum.

Siz liste fiyatına bakmayın almaya gidince güzel indirim yaparlar :lol:

Şaka bir yana, saat sektöründe fiyatlandırma konusuna girdik mi hiç çıkamayız. O yüzden, fiyat olarak yakınından bile geçemeyeceğim bir saat için fiyat muhasebesi yapmam. Ben saate bakarım, fiyatını alacak olanlar düşünsün :lol:
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj drk » 25 Oca 2013, 20:50

Resim
:D
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Watches And Wonders & Baselworld & SIHH & GTE Fuar Haberler

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ErgunCilesiz ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners